Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 59k en markeert daarmee het einde van een bearish november

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 59k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie slaakte een zucht van verlichting toen de bearish maand november eindigde. Altcoins daarentegen boekten over het algemeen gemengde winsten toen december begon. Daarover later meer.

Ander nieuws: de populaire Bitcoin-investeringsmaatschappij Grayscale heeft de besluitvorming van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS in twijfel getrokken. Volgens Grayscale is er eenvoudigweg geen basis om Bitcoin Futures Exchange Traded Funds (ETF's) goed te keuren, terwijl ze hetzelfde weigeren aan pure Bitcoin ETF's. Daarover later meer.

President van Rusland en sterke man Vladimir Poetin gaf onlangs wat kritiek op de cryptosector en verklaarde dat de sector voor iedereen grote risico's met zich meebrengt. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recente sessie met lenta.ru, een Russische nieuwszender. Poetin maakte de gebruikelijke anti-crypto-opmerkingen, zoals regeringen over de hele wereld regelmatig doen, inclusief de bewering dat het door niets wordt ondersteund en dat de risico's en de volatiliteit beide erg hoog zijn. In het verleden heeft de Russische regering de cryptosector in het land laten groeien om meer investeringen en werkgelegenheid te brengen. Maar nu lijkt het alsof, zoals iedere dictator, Poetin zich realiseerde dat hij de cryptosector eenvoudigweg niet kan beheersen en dat hij het vanaf nu als een bedreiging kan beschouwen. Elke stap om het gebruik van cryptovaluta in Rusland tegen te gaan, kan gevolgen hebben voor de lokale bevolking die wereldleider is op het gebied van cryptotransacties.

De grootste supermarktketen van Kroatië heeft aangekondigd dat het crypto gaat accepteren. Konzum, het warenhuis in kwestie, zal verschillende topcrypto's gaan accepteren, waaronder Bitcoin, Ethereum, EOS, DAI, XRP, Bitcoin Cash, Stellar en stablecoins zoals USD Coin en USD Tether. De grote winkelketen werkt samen met Electrocoin om een ​​exclusief betalingssysteem aan te bieden genaamd PayCEK. Hierdoor kunnen handelaren crypto rechtstreeks accepteren zonder te maken te krijgen met prijsvolatiliteit. Op dit moment is alleen online crypto-betaling beschikbaar, maar het bedrijf wil het introduceren in de meer dan 700 winkels die het momenteel exploiteert.

De grote Amerikaanse elektronicaretailer Newegg heeft aangekondigd dat het Shiba Inu (SHIBA) in zijn winkels gaat accepteren, maar alleen gedurende de komende feestdagen. De outlet accepteert al Bitcoin en Dogecoin, maar wil nu betaling met deze nieuwe meme-munt mogelijk maken. Om dit mogelijk te maken, is Newegg een partnerschap aangegaan met een groot crypto-betalingsnetwerk genaamd BitPay, dat aan populariteit wint in de Verenigde Staten.

De Chinese overheid wil de nieuwe Metaverse-concepten volgen en reguleren, samen met NFT's en andere technologische kanten die uit de blockchain-sector komen. De communistische regering is al op haar hoede voor de opkomst van een virtuele nieuwe wereld die volgens hen een gevaar zou kunnen vormen voor de witwasregelgeving.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 59k

Bitcoin steeg naar $59k nadat het opnieuw het het grootste deel van de dag doorbracht met wegkwijnen rond ongemakkelijke prijsniveaus op $57k en $58k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 57,1k. De cryptocurrency bracht vervolgens de volgende 20 uur door rond deze waarde met enkele tijdelijke opwaartse pieken ertussenin. Om 14:20 uur steeg de BTC koers echter sterk tot boven $ 59k en is daar enige tijd gebleven. Dit in tegenstelling tot de prijsstijgingen eerder, omdat ze tijdelijk waren en de beren erin slaagden de index weer naar beneden te trekken. Maar ook nu lukte het niet om verder naar boven door te stoten en zakte de koers uiteindelijk weer terug naar lagere niveau’s rond $ 56.500.

Bitcoin hikt nog steeds tegen de nu moeilijke weerstand van $ 60k aan. Er is geen grote uitdaging van dit niveau geweest sinds de cryptocurrency vorige maand er overtuigend onder viel. Als de bulls $60k kunnen veroveren, zullen ze waarschijnlijk de hervatting van de lange termijn bull run op gang brengen. Dit is vooral nodig omdat de afsluiting van november van Bitcoin behoorlijk ontmoedigend was voor de stieren. Nu moeten ze in actie komen en dat snel genoeg doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.105 biljoen en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,72%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur ook wat winst, maar het was wat gemixt. Grote winnaars waren Solana (SOL, 8,5%), Terra (LUNA, 9%), Crypto.com Coin (CRO, 8%), Polygon (MATIC, 12%) en Algorand (ALGO, 10%). Shiba Inu (SHIBA, -3%) was de enige grote cryptovaluta die negatief was.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws…..

Grayscale trekt openlijk de SEC-besluitvorming over ETF’s in twijfel

De exploitant van de Grayscale Bitcoin Trust heeft een brief gestuurd naar de secretaris van de SEC, Vanessa Countryman. In deze brief stelt Grayscale zich op het standpunt dat de stap van de federale toezichthouder om Bitcoin Futures ETF's toe te staan ​​en Bitcoin ETF's niet toe te staan, nergens op slaat. De toezichthouder heeft onlangs de nieuwste spot Bitcoin ETF afgewezen, terwijl het al drie Futures ETF's heeft goedgekeurd, waaronder die van Van Eck, Valkyrie en ProShares. De cryptosector kijkt al jaren uit naar de komst van de eerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram