Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Mining bedrijf krijgt NYSE-notering door middel van een fusie en Grayscale bekritiseert de SEC voor het afwijzen van BTC Spot ETF's

 

Griid, een Bitcoin (BTC) mijnbouwbedrijf, heeft aangegeven van plan te zijn om via een fusie naar de New York Stock Exchange te gaan. Adit EdTech kondigde de plannen aan via een aanvraag bij de Amerikaanse effectenwaakhond, de SEC. Adit EdTech is een Special Purpose Acquisition Company (SPAC).

De deal zal naar verwachting vóór maart volgend jaar rond zijn, waarna Griid een nieuw thuis op de NYSE zal vinden als GRDI om Griid Infrastructure Inc. te vertegenwoordigen.

Griid heeft al een houdstermaatschappij opgericht, Griid Holdco LLC, die zal worden gekocht door Adit Edtech. Informatie gedeeld met investeerders geeft aan dat het BTC-mijnbedrijf ernaar streeft zijn fortuin te vergroten door in 2021 ongeveer 637 Bitcoins te delven.

Tegen 2024 hoopt Griid zijn hash-snelheid te hebben verhoogd tot meer dan 26.180 PH/s (petahash per seconde). Gedurende deze tijd zal de Bitcoin-miner meer dan 24.000 BTC hebben verzameld.

Op het moment van schrijven bedroeg de totale rekenkracht voor de Bitcoin-blockchain 156K PH/s. Griid rekent op de verbeterde verwerkingskracht van zijn mijnbouwplatforms. Het BTC-mijnbedrijf stelt dat zijn rigs die van Bitmain's S19 Pro kunnen overtreffen, die momenteel de meest gewilde Bitcoin-mijnmachines zijn.

De BTC-mijnbouwinstallaties van Griid zijn winstgevender en kosten minder

Volgens Griid zijn de BTC-mijnmachines efficiënt, brengen ze meer winst op en kosten ze de helft van de prijs van S19 Pro.

De CEO van het bedrijf, Trey Kelly, zei dat zijn bedrijf gericht is op het aanboren van "koolstofvrije energie" bij het delven van de toonaangevende cryptocurrency, terwijl de productiekosten laag blijven. De CEO van Adit EdTech, David Shrier, merkte op dat Griid's benadering van Bitcoin-mining hen in staat stelt winstgevender te zijn.

Volgens de SEC-aanvraag van Adit EdTech: "Griid-management meldt dat het meer dan 1.300 MW aan vermogen heeft (in overeenkomst, MOU of LOI), waarvan 734 MW tegen 2023 operationeel zal zijn, met een break-even bitcoin-productiekost die aanzienlijk lager is dan die van zijn concurrenten."

De aankondiging van de overname komt een paar dagen nadat Griid meer dan 500 miljoen USD van Blockchain.com als kredietfaciliteit heeft aangetrokken. Destijds merkte het bedrijf op dat de financiering onder andere zijn BTC-mijnkracht zal vergroten.

Terwijl Griid zich voorbereidt op de lancering op de grootste effectenbeurs ter wereld, heeft Grayscale de SEC verweten dat ze de voorkeur geven aan BTC-futures-ETF's boven spot-ETF's. De stap komt nadat de Amerikaanse effectentoezichthouder een door VanEck ingediende spot BTC ETF heeft afgewezen.

SEC heeft "geen basis" om een ​​spot Bitcoin ETF te weigeren

Grayscale is een investeringsmaatschappij in virtuele valuta die de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Solana Trust, Grayscale Decentraland Trust, Grayscale Ethereum Trust en andere crypto-gerichte trusts exploiteert. GBTC heeft ongeveer 37,1 miljard USD AUM (activa onder beheer).

In een brief aan de SEC merkte de investeringsmaatschappij op dat er "geen basis" is voor de toezichthouder om "investeren in de derivatenmarkt voor een activum" goed te keuren, maar beleggers de kans te ontzeggen om "in het activum zelf" te investeren.

Grayscale voegde toe dat het discrimineren tussen de twee exchange-traded fund (ETF) producten neerkomt op een schending van de Administrative Protections Act of APA.

Volgens de crypto-investeringsmaatschappij, “having allowed Bitcoin futures ETPs registered under the 1940 Act to begin trading in recent weeks, the Commission may not deny listing approval for BTC insisting upon a different, vague, and evidently impossible-to-meet standards for spot Bitcoin ETPs.”

Dit was een reactie op de redenering van de SEC dat het VanEck's Bitcoin-spot-ETF verwierp omdat het niet voldeed aan de Exchange Act van 1934.

De brief merkte ook op dat het verschillend behandelen van de twee op de beurs verhandelde producten (ETP's) "fundamenteel oneerlijk zou zijn [en neerkomen op] oneerlijke discriminatie [en] in strijd met de APA."

Grayscale is van plan om zijn Bitcoin-trust om te zetten in een Bitcoin ETF en verwacht de goedkeuring ervan in de eerste helft van 2022.

David Marcus, Meta's hoofd Crypto, verlaat het bedrijf

Ander nieuws: Meta's (voorheen Facebook) cryptocurrency-leider, David Marcus, heeft zijn vertrek bij het bedrijf aangekondigd tegen het einde van deze maand. Marcus maakte het nieuws bekend op Twitter en zei dat zijn “entrepreneurial DNA has been nudging [him] for too many mornings in a row [and can’t] continue ignoring it.”

Het hoofd van de crypto-wallet van Novi merkte echter op dat "er nog zoveel" moet worden voltooid bij de sociale-mediagigant. Ex-Upwork CEO Stephane Kasriel zal zijn functie overnemen. Kasriel werkt sinds augustus vorig jaar bij het bedrijf en is momenteel de VP of product bij Novi.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram