Skip to main content

Bitcoin nieuws

Jack Dorsey's Square verandert in "Block" en Fidelity lanceert een Spot BTC ETF in Canada

 

Het door Jack Dorsey geleide Bitcoin-gerichte bedrijf, Square, heeft zijn naam veranderd in "Block". In een aankondiging zei Square dat de naamswijziging na een jaar van voorbereiding op de tiende van deze maand officieel zal worden.

Deze laatste ontwikkeling vertegenwoordigt de wens van het bedrijf om meer betrokken te raken bij het cryptocurrency-ecosysteem. Volgens Jack Dorsey heeft de naamsverandering geen invloed op het 'doel van economische empowerment' van het bedrijf. Hij voegde eraan toe dat "Block" zijn inspanningen zal "doorzetten" om meer mensen in de gedecentraliseerde "economie" te brengen.

In een Tweet zei Square dat deze ontwikkeling bedoeld is "om Square, CashApp, Tidal en TBD54566975 samen te voegen tot één." Afgezien van het veranderen van de naam van Square, zal het bedrijf zijn andere platform, Square Crypto, hernoemen in 'Spiral'.

Het op Bitcoin gerichte bedrijf zei dat "Spiral" zijn "focus op" Bitcoin vertegenwoordigt.

Ondanks het veranderen van de namen, onthulde het bedrijf dat het zijn tickersymbool op de New York Stock Exchange (NYSE) niet verandert. Het symbool blijft "SQ".

Bij de aankondiging van de ontwikkeling merkte het bedrijf op dat de stap het helpt om "de bedrijfsentiteit van zijn bedrijfsactiviteiten" te scheiden. Als zodanig zal de naamsverandering de organisatorische aspecten van de betrokken entiteiten niet raken.

Jack Dorsey treedt af, Agrawal neemt het over

Het nieuws komt dagen nadat Dorsey is teruggetreden als CEO van Twitter, een toonaangevend platform voor sociale media. Dorsey noemde de volwassenheid van Twitter als de belangrijkste reden voor zijn vertrek.

Volgens hem is het socialemedia-platform "klaar om verder te gaan, los van de oprichters". Dorsey behoudt echter zijn zetel in het bestuur voor de rest van zijn termijn.

Het bestuur koos Parag Agrawal om Dorsey te vervangen als CEO.

Parag bekleedt al meer dan tien jaar sleutelposities binnen het bedrijf. Dorsey prees de nieuwe CEO en zei dat hij "diep dankbaar is voor zijn vaardigheden, hart en ziel."

In juli van dit jaar zei Dorsey dat hij liever Twitter en Square zou verlaten in plaats van Bitcoin (BTC). Toen hij op de Bitcoin 2021-conferentie sprak, onthulde de voormalige Twitter-CEO dat " hij denkt dat er niets belangrijkers is in [zijn] leven om aan te werken", afgezien van BTC.

Terwijl Square zijn naam verandert, is Fidelity naar verluidt aan het opwarmen om een ​​​​spot Bitcoin ETF te lanceren in Canada.

Bronnen die bekend zijn met deze ontwikkeling gaven aan dat het exchange-traded fund (ETF) wacht op toestemming van de financiële waakhonden van het land.

“Crypto is aan het winnen”

Eric Balchunas, een ETF-analist bij Bloomberg, tweette dat Fidelity wacht op het groene licht voor "Fidelity Advantage Bitcoin ETF", waarna het op een beurs in het land zal worden genoteerd.

Volgens de analist zal Fidelity, als de aanvraag wordt goedgekeurd, aan de top komen van vermogensbeheerders die interactie hebben met de toonaangevende cryptocurrency.

Fidelity heeft ongeveer $ 4 biljoen US dollar aan activa onder beheer. Met name Canada heeft in het verleden soortgelijke producten goedgekeurd, waardoor de kans groot is dat Fidelity een positieve reactie van regelgevers zal ontvangen.

Merk op dat een spot Bitcoin ETF verschilt van een futures BTC ETF omdat een spot-ETF beleggers in staat stelt rechtstreeks in Bitcoin te investeren, terwijl een futures-ETF de route van een derivaat neemt.

Balchunas maakte van de gelegenheid gebruik om de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten te verwijten dat ze "een van Amerika's grootste […] namen in investeringen" naar geschikte gronden buiten de Verenigde Staten liet zoeken.

In reactie op de observatie van de ETF-analisten zei een Twitter-gebruiker dat "crypto aan het winnen is" omdat vermogensbeheerders ongunstige rechtsgebieden verlaten om te kunnen werken met virtuele valuta.

SEC verwerpt WisdomTree Spot Bitcoin ETF

Het nieuws dat Fidelity Canada een spot Bitcoin ETF lanceert, komt op een moment dat de Verenigde Staten soortgelijke producten afwijzen. De SEC verwierp bijvoorbeeld een spot BTC ETF die was ingediend door WisdomTree, een vermogensbeheerder.

De effectenwaakhond constateerde dat er onvoldoende maatregelen werden genomen om zich te wapenen tegen prijsmanipulatie en frauduleuze activiteiten op de spotmarkt. Bijgevolg zou het het risico voor investeerders vergroten en zou het "het algemeen belang" niet vrijwaren.

Sinds WisdomTree in maart zijn spot BTC ETF-aanvraag bij de SEC heeft ingediend, heeft de effectentoezichthouder de datum van zijn definitieve beslissing uitgesteld.

Na het uitnodigen van openbare opmerkingen in april, werd de beslissing om het wel of niet eens te zijn met de voorgestelde herziening van de regels dit jaar drie keer naar voren geschoven.

Vorige maand verwierp de SEC VanEck's spot BTC ETF en gaf een soortgelijke verklaring als de recente afkeuring. Grayscale beschuldigde de SEC onlangs echter van de voorkeur voor een futures Bitcoin ETF boven een spot-ETF.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram