Bitcoin daalt opnieuw onder $ 55k nu de VS weer een Bitcoin ETF afwijst

 

De Bitcoin koers stond opnieuw onder druk van de beren toen het onder de $ 55k zakte. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een enigszins positieve start in december toen de koers steeg naar $ 59k, maar nu zijn de beren weer in het spel. Altcoins daarentegen daalden over het algemeen nog harder, behalve een paar usual suspects. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft weer een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in het land afgewezen. De aanvraag van WisdomTree werd afgewezen op vergelijkbare gronden waarop ook andere ETF's in het verleden zijn afgewezen. Dit heeft geholpen om het huidige cryptoklimaat verder te temperen. Daarover later meer.

De cryptogemeenschap reageert heftig op een ervaren belegger die zich opnieuw heeft uitgesproken tegen de opkomst van cryptocurrencies over de hele wereld. Charlie Munger, de 97-jarige vice-voorzitter van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, zei dat hij geloofde dat de dotcom-bubbel nu wordt overtroffen door de crypto-bubbel. Hij verklaarde ook dat hij China steunde in zijn crypto-verbod en verschillende beperkingen op het kapitalisme in het land. De cryptogemeenschap sloeg hard terug, waarbij crypto-investeerders hem alles noemden wat er mis is met de financiële wereld van vandaag, aangezien hij gelooft in socialisme voor de ultrarijken en kapitalisme voor de armen. Een flink aantal grote bedrijven werden keer op keer zwaar gered door de Amerikaanse regering. Munger kan gewoon geen systeem doorgronden dat zo mensgericht en vol integriteit is dat het alle gebruikers eerlijk helpt. Daarom houdt hij niet van cryptocurrencies.

In een bizarre actie verspilde de populaire nieuwsmedia-outlet WIRED in 2013 ongeveer 13 Bitcoins, omdat ze dachten dat ze niet veel waarde hadden. Nu, meer dan 8 jaar later, is de crypto bij elkaar meer dan $ 680k waard en geeft de redacteur genoeg om over na te denken. Destijds heeft een verslaggever genaamd Robert McMillan de crypto gedolven met behulp van een kleine GPU in het bedrade kantoor. Maar hij was er niet van onder de indruk en noemde het een abstractie voordat hij arrogant de privésleutel vernietigde. McMillan werkt nu met The Wall Street Journal en hij voegt zich bij de lijst van mensen die crypto niet serieus namen, om er jaren later over te klagen.

Bitcoin koers zakt opnieuw onder $ 55k

Bitcoin zakte weer verder. De cryptocurrency daalde al vanaf gisteren en uiteindelijk bleek de steun van $ 55k niet veel voor te stellen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 57k. De koers bewoog lange tijd zijwaarts. Pas om 15:20 uur 's avonds begon het aanzienlijk te dalen. In het begin ging het met gemak onder de $56k en vond een bodem rond het $55k-niveau. Maar dicht bij het moment van publiceren daalde de prijs opnieuw en bereikte een dieptepunt van $ 53,4k in het proces. Op het moment van schrijven handelt het rond $53.8k en staat het nog steeds onder zware druk van de beren.

In de toekomst is het volgende voor de hand liggende doel voor de beren de nieuw vastgestelde low op ongeveer $ 53k en dan zouden ze graag de $ 50k steun willen testen. De stieren zijn momenteel nergens te bekennen en de slechte start van de maand heeft het er voor hun zaak ook niet beter op gemaakt. Over het algemeen moet de crypto zichzelf nieuwe energie geven met een grote stap naar $60k, of het risico lopen serieus momentum te verliezen aan de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,008 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook enkele verliezen, afgezien van een paar opmerkelijke uitzonderingen. Ethereum (ETH, -8%), Solana (SOL, -10%), Cardano (ADA, -9,25%), Ripple (XRP, -7%), Dogecoin (DOGE, -6%), Avalanche (AVAX, - 8,5%), Crypto.com Coin (CRO, -12%), Litecoin (LTC, -11%), Uniswap (UNI, -12%) en Algorand (ALGO, -10%) boekten allemaal verliezen gedurende deze periode. Enkele winnaars waren Terra (LUNA, 5%) en Polygon (MATIC, 3%).

ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

De SEC wijst nog een Bitcoin ETF af

De topregulator voor effecten in de VS (SEC) heeft nog een spot Bitcoin ETF in het land afgewezen. De aanvrager, WisdomTree, had lang geleden een aanvraag ingediend om zijn ETF op de CBOE BZX Exchange te noteren. De reden voor afwijzing was dezelfde als bij vorige afwijzingen; dat de SEC geen regelwijziging zou doorvoeren die investeerders en het algemeen belang niet zou beschermen.

Ironisch genoeg is het dezelfde SEC die drie Bitcoin Futures ETF's heeft goedgekeurd. Dus crypto-derivaten zijn prima, maar hun onderliggende originele activa is een probleem? De SEC begeeft zich hiermee volgens velen op glad ijs. De Amerikaanse toezichthouder staat bekend als een van de laatste in de ontwikkelde wereld die dit nog steeds als een probleem beschouwt en gaat door met zijn controversiële beleid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram