Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers crasht met ruim 25%! Wat nu?

De Bitcoin koers is vanochtend vroeg plotseling scherp gedaald en er mag gerust worden gesproken van een mini-crash. De daling werd gisteren rond 14:00 uur al ingezet vanaf een niveau van $ 57.000, maar de koers leek gisteravond te stabiliseren rond $ 53k. Dat bleek echter nog niet het dieptepunt te zijn aangezien we vannacht weer verder zijn gedaald met een “panic low” vanochtend om 6:00 uur. Tijdens deze sell-off bereike de BTC koers een dieptepunt van $ 41.500 (BitMex) / 37.750 euro (Bitvavo)

De koers veerde echter zeer snel weer op van deze diepe val en herstelde tot $ 47.500, waar het wat stabiliseerde.

In de 24 uur voor het dieptepunt op $41,5k verloor de Bitcoin koers een goede 26% aan waarde. Dit maakt dit de grootste eendaagse daling sinds 15 mei, toen de Bitcoin koers tijdelijk daalde tot bijna $ 33.000. Op de huidige koers van $ 47.5k staat er echter een 24-uurs verlies van 16,3 % op de borden.

Ook andere crypto koersen daalden fors. En zoals te verwachten viel, vaak nog harder dan de koers van Bitcoin.

BTC/USD grafiek

Bitcoin koers grafiekBTC/EUR grafiek 

Bitcoin koers grafiek 

 

Wat is de oorzaak van deze koersdaling?

Als een van de redenen voor de zwakke prestatie van Bitcoin de afgelopen maand wordt het gedoe rond regelgeving in de VS genoemd. De Amerikaanse regelgevers hebben de CEO's van prominente crypto-exchanges, waaronder FTX en Binance US, uitgenodigd voor een hoorzitting over crypto-activa. Zolang hier geen bevredigende uitkomst is levert het veel onzekerheid op onder crypto-beleggers en zorgt het voor druk op de crypto-koersen.

Ook de sterke dollar wordt wel genoemd als de oorzaak van de huidige malaise op de cryptomarkt, maar kan het slappe marktsentiment hooguit ten dele verklaren.

Koopkans?

Veel analisten blijven echter positief en zien de huidige koersdaling als een uitgelezen koopmoment, ook al voelt dat niet zo voor de meeste cryptobeleggers die nu tegen forse verliezen (ten opzichte van gisteren) aan zitten te kijken.

El Salvador maakte bijvoorbeeld bekend de dip te hebben gekocht. De regering van het midden Amerikaanse land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingesteld zei 150 Bitcoins te hebben bijgekocht op een koers van $ 48.670.

 

Ook Willem Middelkoop zag zijn kans schoon en kocht wat bij

PlanB plaatste de huidige daling in wat broodnodig perspectief gevolgd door een goede tip om hier op een psychologisch gezonde manier mee om te gaan

 

De bekende en ervaren crypto-trader Michael van de Poppe zei het volgende over de huidige correctie

 Tot slot het advies van de analist Coinskid

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram