Altcoin Nieuws - Last minute crypto-crash verpest de week!

Altcoin nieuws 

De afgelopen week was behoorlijk hard voor crypto-investeerders. Vorig jaar waren we in deze tijd van het jaar getuige van het begin van een enorme bullrun. Dit jaar lijken de dominante marktvooruitzichten echter erg negatief. Het is niet alleen van toepassing op altcoins. Het crypto - pessimisme heeft invloed gehad op alle markten.

Zoals altijd, slaagden sommige alternatieve cryptocurrencies erin om winst te blijven maken de afgelopen week, ook al verloren Bitcoin en de meeste populaire altcoins waarde. Echter, het venijn zat in de staart! Vannacht crashte Bitcoin en daarmee de volledige cryptomarkt. Geen van de altcoins werd daarbij gespaard, ook niet diegenen die het de afgelopen week nog relatief goed deden.  Laten we, ondanks dat, toch eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Winnaars van vorige week wissen winsten uit

Crypto-investeerders die vorige week vergaten een deel van de winst te verzilveren, kunnen pech hebben - bijna alle meest succesvolle altcoins van de vorige week zijn drastisch gedaald, waarbij in de meeste gevallen hun eerdere winsten volledig zijn gewist en meer. Dit heeft gevolgen gehad voor onder andere Gala, Zcash, Decentraland en Loopring.

Interessant is dat de week aanvankelijk niet zo slecht was voor meme-cryptocurrencies zoals Dogecoin en Shiba Inu. Terwijl de DOGE koers slechts met 0,26% was gedaald, was de prijs van SHIB zelfs met bijna 6% gestegen na de aankondiging van de notering van SHIB op Kraken. De cryptocrash van vannacht heeft echter ook deze coins niet onberoerd gelaten. Het is echter vermeldenswaardig dat deze altcoins zich al op een zeer laag niveau bevonden in vergelijking met hun hoogste niveau ooit, en dat hun populariteit nog steeds lijkt af te nemen.

Dogecoin koers grafiek 

ADA koers stijgt licht na lancering DEX Testnet

De afgelopen weken waren verschrikkelijk voor Cardano-investeerders. Na de mislukte lancering van de Alonzo hard fork, kreeg de populaire hard fork probleem na probleem. Nu leek het er eindelijk op dat er licht aan het einde van de tunnel kwam en dat Cardano eindelijk begon te herstellen.

De overhyped lancering van Alonzo mislukte toen bleek dat er geen echte dApps werken op de ADA-blockchain. Na weken sinds de harde vork werd gelanceerd, is de eerste gedecentraliseerde exchange gebouwd op Cardano, bijna klaar - maar nog niet helemaal.

De DEX genaamd SundaeSwap wordt op zondag 5 december gelanceerd en door de aankondiging is de ADA koers aanvankelijk met bijna 5% gestegen. Er is echter een addertje onder het gras: de lancering zal voorlopig alleen plaatsvinden op het Cardano-testnet en het is nog onbekend wanneer SundaeSwap een normale, volledig functionele exchange op het Cardano-mainnet wordt.

Buiten deze fundamentele factoren die de afgelopen tijd speelden, is ook de ADA koers het slachtoffer geworden van het negatieve sentiment.

ADA koers grafiek 

Terra was de best presterende crypto-activa van deze week

Terra (LUNA), een blockchain-protocol dat wordt gebruikt voor het lanceren van fiat-gekoppelde stablecoins, heeft de afgelopen weken zeer goed gepresteerd. In de afgelopen 7 dagen was de koers van LUNA met bijna 50% gestegen, waardoor het verreweg de best presterende cryptocurrency was van alle belangrijke munten en tokens op de markt.

Een van de redenen voor Terra's gestage, organische groei lijkt het feit te zijn dat de in Zuid-Korea gevestigde stablecoin-platforms veel transparanter lijken te zijn dan concurrerende stablecoin-uitgevers, met name Tether (USDT). Terwijl autoriteiten in de VS en wereldwijd veel aandacht beginnen te besteden aan het duistere bedrijfsmodel van Tether, beginnen veel blockchain-investeerders op zoek te gaan naar veiligere alternatieven, zoals Terra.

Terra koers grafiek 

MATIC bereikt een nieuwe hoogste koers ooit

Het Polygon Network (MATIC) had een zeer goede week. De populaire altcoin wist met bijna 32% in prijs te groeien en bereikte een nieuw record van $2,68, wat Polygon tot een van de best presterende cryptocurrencies van de afgelopen 7 dagen maakte. Maar ook hier heeft de crash van vandaag een enorme impact gehad. Op het moment van schrijven staat de koers op $ 1,75 nadat het vannacht zelfs even de $ 1,30 had aangetikt. 

Het is vermeldenswaardig dat de geweldige marktprestaties van Polygon de afgelopen tijd niet door een pomp werden veroorzaakt, maar gewoon het resultaat waren van authentieke, organische groei. Met name de MATIC koers wordt positief beïnvloed door het groeiende Polygon-ecosysteem, dat voortdurend wordt verrijkt met nieuwe dApps.

Een van de belangrijkste projecten die gebruik maken van het Polygon Network dat onlangs is gelanceerd, is de NFT-marktplaats OpenBiSea. Aangezien niet-vervangbare tokens momenteel verreweg de meest populaire crypto-trend zijn, heeft het toevoegen van NFT-functionaliteit aan Polygon een enorme boost gegeven aan de MATIC koers.

Een andere geweldige aankondiging voor MATIC-investeerders is afkomstig van de populaire gedecentraliseerde beurs IDEX. IDEX heeft met name aangekondigd dat de v3-versie van de exchange zal worden gebouwd op het Polygon Network, wat enorm kan helpen bij de acceptatie van MATIC. 

Gezien deze positieve fundamentele ontwikkelingen voor het Polygon netwerk, is de huidige koersdip wellicht een uitgelezen koopkans voor beleggers die eerder de boot hadden gemist of voor hen die nog wat bij willen kopen.

Polygon koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram