Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt in flash crash tot $ 41k maar keert snel weer terug tot $ 49.000

Bitcoin koers crasht​​

Bitcoin stond eerder vandaag opnieuw onder zware druk van de beren en bezweek op een gegeven moment voor hen, voordat het later een zachtmoedig herstel plaatste. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde in enkele minuten met ongeveer 20% in waarde om op een gegeven moment zo laag als $ 41k te gaan, voordat het zich later herstelde tot $ 49k op het moment van publiceren. Altcoins daarentegen boekten over het algemeen nog ergere koersdalingen voordat ze zelf wat herstel boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws, de voormalige klokkenluider van de Amerikaanse National Security Agency (NSA), Edward Snowden, heeft verklaard dat videogamers hun veiligheid en privacy in gevaar kunnen brengen door de massale komst van Non Fungible Tokens (NFT's). Hij is van mening dat de gamers in de toekomst extra voorzichtig moeten zijn en niets moeten compromitteren voor een paar schaarse verzamelobjecten die hen niet ten goede komen. Daarover later meer.

De pro-crypto-regering van El Salvador heeft de aankoop aangekondigd van nog eens 150 Bitcoin, waardoor hun officiële voorraad op een gezonde 1270 BTC komt, wat ten noorden van $ 65 miljoen waard is op het moment van schrijven. Zoals altijd werd de stap aangekondigd door de president Nayib Bukele die het "buying the dip" noemde. De gemiddelde prijs die bij deze laatste aankoop werd betaald was $ 48,6k. El Salvador is het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft verklaard, ondanks waarschuwingen van financiële instellingen zoals het IMF en de Wereldbank. Het heeft ook de bouw aangekondigd van een nieuw mega-bouwproject genaamd Bitcoin City, gefinancierd door Bitcoin-obligaties. Het land wordt echter geconfronteerd met enkele problemen en zal waarschijnlijk op een gegeven moment onder druk komen te staan ​​als de huidige bull run voorbij is.

Een Amerikaanse senator Pat Toomey heeft aangedrongen op snelle wetgevende maatregelen om de weg vrij te maken voor cryptocurrencies in de nabije toekomst. Hij verklaarde dat, aangezien SEC-voorzitter Gary Gensler in de nabije toekomst geen duidelijke regels kon geven, het aan de wetgevers was om in te grijpen en de leemte in de regelgeving op te vullen. De VS is momenteel een beetje een allegaartje als het gaat om cryptocurrencies. Hoewel het de gewaardeerde bestemming is voor veel cryptoprojecten en verschillende staten en steden agressief pro-cryptobeleid voeren, blijven federale toezichthouders zoals de SEC en de Federal Reserve Bank het de sector zelf moeilijk maken. Gary Gensler, de huidige SEC-voorzitter die in het bestuur zou kunnen dienen, heeft opnieuw de stekker uit verschillende Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF)-applicaties getrokken, ondanks het toestaan ​​van een Bitcoin-futures-ETF.

De populaire Nederlandse handelaar Michaël van de Poppe heeft gezegd dat, ondanks het eerdere bloedbad in de markten, de algemene markttrend nog steeds bullish is. Hij noemde de dip onder $ 42k een flashcrash en verklaarde dat als de nieuwe bodem.

Bitcoin crasht onder $50k

Bitcoin crashte eerder op de dag zwaar onder $50k, waardoor het op een gegeven moment tot $41k moest dalen voordat het zich later herstelde. De cryptocurrency stond lange tijd onder druk van de beren en en bezweek uiteindelijk, met als gevolg het bloedbad van vandaag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 53,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot rond 2 uur 's nachts toen het begon te dalen, zij het eerst langzaam. De cryptocurrency kwam eerst onder de $ 52k en vervolgens om 05:50 uur begon een enorme neerwaartse candle vanaf dit niveau. Binnen de kortste keren was de digitale valuta op sommige beurzen tot $ 41,8k gecrasht. Meer dan $ 2 miljard aan Bitcoin werd geliquideerd in verschillende longposities en stoptransacties. Maar het herstelde snel tot iets boven $ 47k en is daar sindsdien gebleven. Op het moment van schrijven betekent een nieuwe kleine stijging dat de BTC koers nu boven $ 49k staat en nu kijkt naar het $ 50k-niveau.

Deze enorme koersdaling van Bitcoin was het gevolg van weken van bearish vooringenomenheid, maar nu het voorbij is, is de onmiddellijke volgende zorg voor de stieren om te herstellen. De beren maakten een grote show van hun beweging. Nu moeten ze ook reageren, anders zal de hervatting van de bull run waarschijnlijk in 2022 beginnen en niet in december, zoals de meeste handelaren wilden en dachten. Op dit moment kan een beweging boven $ 50k voldoende zijn, maar de stieren moeten doorzetten zodat de beren geen kans krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $940 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,77%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen en herstellen vervolgens

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag zware verliezen voordat ze later wat herstel boekten. Hoewel de algehele verandering nog steeds zeer negatief is, herstelden veel altcoins zich beter dan Bitcoin zelf. Solana zakte naar een laagste punt van 171 voordat het weer boven $ 210 uitkwam bij het ter perse gaan. Evenzo vielen AVAX, DOT, XRP, LUNA, DOGE, MATIC en anderen ook hard en boekten vervolgens een sterker herstel dan Bitcoin zelf.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Edward Snowden waarschuwt tegen NFT's voor gamers

Edward Snowden, de voormalige NSA-aannemer die het enorme wereldwijde spionagenetwerk van de organisatie lekte, is weer eens in het nieuws met wat advies. Hoewel hij het gebruik van de NFT-scène erkent, ook voor fondsenwerving, gelooft hij uiteindelijk dat het een ruimte is voor rijke verzamelaars en dat ze het zeker zullen manipuleren en gebruiken. Hij zei dat hij zich zorgen maakte over het feit dat NFT in gaming zou sluipen vanwege mogelijke fraude en het mogelijke gebruik ervan bij het manipuleren van de spellen.

Snowden staat bekend als privacygoeroe en cyber-intellectueel. Hij voorspelde jaren eerder de spionagesystemen van Google, Amazon en Facebook en stelde dat deze bedrijven in toom moeten worden gehouden. Nu gaat hij achter NFT's aan. Alleen de tijd kan uitwijzen of NFT's worden gebruikt om ons te manipuleren zoals elk ander ding op internet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram