Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 49k en 25% van alle Amerikaanse huishoudens bezit momenteel Bitcoin blijkt uit onderzoek

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 49k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie viel vorige week hard en bereikte daarbij een dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 42k. Nu is er echter enig herstel opgetreden en de koers nadert de $ 50k, maar is op dit moment nog niet in staat om er boven te breken. Altcoins daarentegen hadden over het algemeen een veel beter herstel. Daarover later meer.

Ander nieuws: een recent onderzoek door de grootste Bitcoin-activabeheerder Grayscale laat zien dat meer dan 25% van de Amerikaanse huishoudens betrokken is bij de cryptosector en Bitcoin bezit. De enquête had meer dan 1.000 deelnemers met leeftijden variërend van 25-64. Daarover later meer.

In de afgelopen week was virtueel land een rage in de door metavers gedomineerde Non Fungible Token (NFT)-verkopen. Deze nieuwe opkomst van digitaal land is in een stroomversnelling geraakt sinds het concept van digitale metaverses centraal kwam te staan ​​​​met Facebook Inc. die zijn naam veranderde in Meta. Volgens nonfungible.com is er de afgelopen week voor meer dan $300 miljoen aan NFT's verkocht en een kwart daarvan had betrekking op virtueel land. Deze stijgende trend heeft sommige gebruikers in de war gebracht, maar het is nu blijkbaar duidelijk dat de metaverse een blijvertje is en in de nabije toekomst een groot deel van ons leven kan gaan uitmaken.

De Bank of International Settlements (BIS) heeft zich opnieuw gericht op de sector van de gedecentraliseerde financiering (DeFi) en noemde het een illusie. In een recent gepubliceerd rapport besprak de BIS in detail de opkomst van de DeFi-industrie in het algemeen. Zoals verwacht kon een overdreven gecentraliseerde organisatie als de BIS alleen maar belachelijk maken en de plank misslaan en dat is dan ook precies wat ze deed. De organisatie beweerde dat de DeFi-sector een gedecentraliseerde illusie was en een kwetsbare optie vanwege een gebrek aan beveiliging. Hoewel het waar is dat er beveiligingslekken zijn geweest, is hetzelfde gemeld in banksystemen over de hele wereld, resulterend in een verlies van miljarden dollars voor de gemiddelde fiat-gebruiker. Een totaal van $ 256 miljard zit nu vast in DeFi-contracten. Misschien moet de BIS begrijpen dat het een blijvertje is en niet alleen maar een internetfenomeen dat met de tijd zal verdwijnen.

Een grote Indiase bank is onlangs een samenwerking aangegaan met WazirX, volgens de Economic Times de belangrijkste crypto-exchange uit het land. De stap is ondanks recente angsten dat de regering een wet aan het indienen was om de particuliere cryptocurrency-sector volledig in het land te verbieden.

Bitcoin koers stabiel op $ 49.000

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 49k. De bulls hebben echter misschien geen vertrouwen in een beweging boven $50k, aangezien de koers de afgelopen dagen verschillende keren naar dit niveau is hersteld, maar niet één keer heeft gebroken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 48,8k. De koers steeg naar $ 49k en schommelde enkele uren rond die waardering voordat hij begon te dalen rond 7.10 uur 's ochtends. De koers zakte eerst naar $ 48k en op een gegeven moment verder naar $ 47,3k. Dit zou de laagste waardering van Bitcoin zijn in de afgelopen 24 uur. Het herstelde snel terug naar $ 48.5k en is daar sindsdien grotendeels boven gebleven.

De onmiddellijke volgende grote prijsweerstand ligt rond de $ 50k. Hoewel dit helemaal geen torenhoog cijfer is, heeft de grote daling naar $ 42k vorige week de stieren nerveus gemaakt en zijn ze wat voorzichtig geworden. Er komt ook nieuws uit on-chain-analyses dat sommige grote BTC bezitters, ook wel walvissen genoemd, mogelijk geïnteresseerd zijn in het verkopen van meer Bitcoin. Dat houdt ook de stieren aan de grond. Over het algemeen lijkt het erop dat de koers een stijging naar $50k zou kunnen boeken, maar alleen een duidelijke beweging daarboven kan de trend veranderen, wat op korte termijn onwaarschijnlijk lijkt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 930 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,17%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies waren eerder op de dag een allegaartje. Sommigen, zoals Terra (LUNA, -6,5%) boekten verliezen, terwijl anderen, zoals Avalanche (AVAX, 7%), Binance Coin (BNB, 3%) en Dogecoin (DOGE, 3%) enige winst boekten. Over het algemeen was de markt veel ingetogener en veranderde er niet veel.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

25% van de Amerikaanse huishoudens bezit Bitcoin

Volgens een recent gedetailleerd onderzoek van Grayscale Investments heeft 1 op de 4 Amerikaanse huishoudens een investering in de cryptosector. Uit het onderzoek bleek dat meer dan 26% van de deelnemers een aandeel in Bitcoin had. Naast Bitcoin zei ongeveer 46% van hen dat ze ook Ethereum bezitten. De deelnemers aan het onderzoek waren demografisch zeer uiteenlopend met leeftijden tussen 25-64 met ten minste $ 10.000 aan beleggingen en meer dan $ 50.000 jaarinkomen.

Ongeveer 50% van de deelnemers verklaarde ook dat ze voor de lange termijn in Bitcoin zaten. 77% van het totale aantal gaf echter aan dat ze hun Bitcoin in de afgelopen 12 maanden hadden gekocht. De meesten van hen investeren rechtstreeks in Bitcoin en maken geen gebruik van een beursvennootschap of professionals uit de industrie. Dit is opnieuw een goede zaak, aangezien de crypto-sector iedereen empowered om te investeren en niet te vertrouwen op fondsen van derden of investeerders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram