Bitcoin stijgt boven $ 51k terwijl een walvis 2700 extra BTC aan zijn wallet toevoegt

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag boven de weerstand van $ 50k toen de stieren een klein herstel maakten. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde vorige week onder dit belangrijke niveau en plaatste een meermaandelijks dieptepunt van $42k. Een daaropvolgend kort herstel heeft het echter weer boven het kernniveau gebracht. Altcoins daarentegen boekten zelf ook wat koersherstel en de gebruikelijke bullish suspects presteerden beter dan de rest. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente koerswaanzin onder de $ 50k is een koopkans geweest voor sommige grote BTC-bezitters, ook wel walvissen genoemd. Gedurende deze tijd heeft een langetermijn-walvis zijn Bitcoin-aandeel vergroot en is nu in totaal 118.017 BTC waard, nadat hij aan zijn reserves heeft toegevoegd tijdens de laatste uitverkoop. Daarover later meer.

Een recent onderzoek toont aan dat populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin tot de populaire geschenken behoren die Amerikanen elkaar tijdens de feestdagen zullen geven. Interessant is echter dat de NFT-markt door Amerikanen nog steeds niet wordt gezien als een cadeau-waardige sector, ondanks de recente snelle opkomst. Het lijkt erop dat de gedigitaliseerde verzamelwereld op dit moment nog steeds alleen als verzamelobject wordt gezien.

Over NFT's gesproken, terwijl grote instellingen en verzamelaars de NFT-markt in het algemeen domineerden, toont een recente trendverandering aan dat 80% van het aantal NFT-transacties afkomstig is van particuliere beleggers. Dit laat ons zien dat particuliere beleggers veel actiever zijn in de verkoop/aankoop van de digitale verzamelscène en dat de grote beleggers alleen maar aankopen en het vervolgens van de markt halen.

Uit een recent onderzoek blijkt dat er een aanzienlijke piek is in het aantal Australiërs dat cryptocurrencies bezit. De Cryptocurrency Index (IRCI) van de Independent Reserve bestudeerde de reacties van ongeveer 2.000 Australiërs en kwam tot zijn eigen conclusie. Volgens het rapport is het aantal Australiërs dat crypto bezat of het momenteel bezit, gestegen van 18,4% in 2020 tot 28,8% in 2021. Deze ontwikkeling viel samen met de laatste crypto-bull run.

De beroemde AI-robot genaamd Sophia is klaar voor tokenisatie en introductie in de metaverse. Ze zal deel uitmaken van de verzameling van 100 Intelligent NFT's en zal worden aangeboden via Binance. Sophia werd in 2016 ontwikkeld door Hansen Robotics en kreeg veel lof voor haar gespreksvaardigheid.

De onlangs gepensioneerde Twitter-CEO Jack Dorsey gaat nu over op een meer op blockchain/crypto gerichte inspanning. Zijn bedrijf met de naam spiral (tot voor kort Square) heeft een Bitcoin Lightning Network-ontwikkelingskit gedemonstreerd. De kit ondersteunt de talen Rust, C, Java, Swift en Kotlin.

Bitcoin stijgt boven $ 50k

Bitcoin steeg boven het dreigende weerstandsniveau van $ 50k en zweeft nu rond de $ 51k op het moment van schrijven. De cryptocurrency zat er de afgelopen dagen net onder vast en het lijkt eindelijk een doorbraak te hebben gemaakt, maar het is nog niet uit het bos.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 49k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 23:00 uur een overtuigende beweging boven $ 50k plaatste. Het maakte de overstap en de koers is er sindsdien de hele tijd boven gebleven. Gedurende deze tijd rond 16:45 uur in de middag, steeg de Bitcoin koers tot $ 52k in het proces voordat hij iets terugliep naar $ 51k op het moment van schrijven.

Terwijl Bitcoin de gedurfde stap heeft gezet om boven $ 51k te gaan, is er nog een lange weg te gaan voordat het zijn bull-run kan hervatten. De cryptocurrency is de afgelopen 4 weken of zo onder druk van de beren gebleven en deze druk zal niet zomaar in een oogwenk verdwijnen, vooral gezien het soort invasie dat de beren in deze tijd hebben gemaakt. Dus meer dan $ 50k is een begin, maar de stieren moeten doorgaan om voor het einde van 2021 de bullrun definitief te redden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 960 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,16%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten de hele dag wat gemengde winsten. Enkele van de usual suspects zoals Polkadot (DOT, 10%), Terra (LUNA, 11%), Polygon (MATIC, 9%), Crypto.com Coin (CRO, 11%) en Chainlink (LINK, 11%) plaatsten enkele, over het algemeen sterke, winsten.

Polkadot koers grafiek

In ander nieuws…..

Walvis koopt 2700 meer Bitcoin gedurende recente koersdaling

Volgens on-chain-analyses heeft een grote Bitcoin-investeerder, ook bekend als walvis, alleen al tijdens de laatste dip meer dan 2700 BTC gekocht, waarmee hij zijn volledige totaal op maar liefst 118.017 BTC ($ 6 miljard) bracht. Deze walvis alleen is de op twee na grootste houder van Bitcoin ter wereld en zag een goede kans toen de koersen onder de $ 50k kwamen.

Volgens analyses kwam deze walvis weer in actie nadat de Bitcoin koers vorige maand de $ 69k niet kon overschrijden en sindsdien is hij aan het kopen geslagen. De walvis heeft voor bijna $ 2,5 miljard aan fiatgeld in deze voorraad gestopt en deze is nu meer dan $ 6 miljard waard, wat een enorme som geld is. Het vertrouwen dat deze walvis blijkbaar in Bitcoin heeft, zou ons guppies ook wat meer zelfvertrouwen moeten geven…..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram