Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin houdt vast aan het niveau van $ 50k, terwijl een mat einde van 2021 wordt verwacht

slaperige kerstman 

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag door met het verdedigen van de $ 50k-steun. Hoewel de cryptocurrency een korte tijd onder dit belangrijke niveau ging, kaatste het meteen weer omhoog en is het daar sindsdien gebleven. Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen ook een trage dag, afgezien van een paar uitzonderingen die wat winst boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: het einde van 2021 komt eraan en slechts een paar weken geleden keken crypto-investeerders en -handelaren ernaar uit als het hoogtepunt van de huidige bull run. De recente koersdaling heeft de stemming echter enigszins gedempt. Dientengevolge geloven velen nu dat het einde van 2021 over het algemeen veel minder dramatisch zal zijn en mogelijk in de herstelmodus zal worden doorgebracht. Daarover later meer.

De regering van IJsland heeft een deel van de stroom naar crypto-miners die in het land actief zijn afgesneden. Vanaf dinsdag zullen er geen nieuwe aanvragen van miners voor stroomvoorziening worden ontvangen door de regering, aangezien deze een potentieel probleem met de stroomvoorziening bestrijdt. Lage waterreservoirniveaus en andere problemen worden gemeld als de reden achter het laatste stroomtekort. IJsland is een populaire bestemming voor crypto-mining, maar het wordt nu geconfronteerd met problemen om de steeds toenemende vraag naar stroom bij te houden.

Het US House Financial Services Committee zag onlangs de getuigenis van enkele van de grote crypto-CEO’s in het land. Onder hen waren Circle CEO Jeremy Allaire, FTX CEO Sam Bankman-Fried, Bitfury CEO Brian Brooks, Paxos CEO Chad Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO Denelle Dixon en Alesia Haas, CFO van Coinbase. Hoewel deze leiders verschillende standpunten over de kwestie gaven, waren ze allemaal unaniem in het vragen om meer duidelijkheid over de regelgeving in het land.

De regering van India wil hoge boetes en gevangenisstraffen opleggen aan bedrijven die zich niet aan haar crypto-"normen" houden. Volgens Bloomberg India wordt de straf voor het niet naleven van de genoemde normen vastgesteld op ongeveer 20 crore roepies ($ 2,7 miljoen) of 1,5 jaar gevangenisstraf. De overheid is echter in het algemeen vrij onduidelijk als het gaat om crypto-regulering en heeft verschillende plannen teruggenomen om "private cryptocurrencies" volledig te verbieden.

De centrale banken van Frankrijk en Zwitserland werken beide samen om een ​​proef met een digitale euro en digitale frank te voltooien. De ontwikkeling wordt gezien als een poging om een ​​succesvol vereffeningsprogramma voor digitale valuta (CBDC) van de centrale bank te bestuderen en te lanceren.

Bitcoin houdt vast aan het $ 50.000 niveau

Bitcoin hield vast aan het niveau van $ 50k, maar slechts net. De cryptocurrency slaagde erin om eerder op de dag een koers van  $ 51,2k neer te zetten, maar daalde op een gegeven moment ook kort onder $ 50k in een daaropvolgende neergaande beweging.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 51k. Het kwam in de uren daarna naar beneden op $ 50,5k en bleef daar een aanzienlijk deel van de dag. Om 11.35 uur begon de cryptocurrency naar beneden te duiken. Het ging naar slechts $ 48,8k en bleef vervolgens een paar uur rond de $ 49k. Om 15:15 uur begon de koers van Bitcoin weer te herstellen. Het bereikte een maximum van $ 51,1k en daalde tot ongeveer $ 50,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin heeft met succes het steunniveau van $ 50k verdedigd, vooral omdat de beren er op een bepaald moment op de dag dreigend uitzagen. Over het algemeen is de bearish dreiging echter nog niet voorbij en we kunnen de komende dagen meer verdediging van het belangrijkste niveau verwachten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 953 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 40,62%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur meestal stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ripple (XRP, 7%) was een verrassende leider voor vandaag, gevolgd door Polygon (MATIC, 7,5%) en Uniswap (UNI, 5%). Afgezien van deze drie was de markt het grootste deel van de dag passief.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

Matig einde tot 2021 verwacht

Vanwege de recente dip in de Bitcoin koers, wordt het einde van 2021 naar verwachting nu over het algemeen een matige aangelegenheid. Het is nog niet zo lang geleden dat december 2021 werd aangeprezen als een megaclimax voor de huidige crypto-bullrun. Toen de koersen echter kelderden en Bitcoin in de herstelmodus ging, deelden handelaren dit sentiment echter helemaal niet.

Volgens populaire analist William Clemente:

“Still just think we’re going to consolidate and carve out a regime of mixed-negative funding before eventually going higher.”

Dus nu wordt het begin van 2022 gezien als de volgende grote katalysator voor de cryptosector. Over het algemeen is een groot deel van de gemeenschap nog steeds eensgezind in haar overtuiging dat de bull run nog lang niet voorbij is en we zullen hogere hoogtepunten zien zodra de stieren sterk genoeg zijn om de volgende uitdaging aan te gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram