Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 48k terwijl markten reageren op het in gebreke blijven van Evergrande op dollarschuld

 

De Bitcoin koers daalde vandaag en handelt nu in de buurt van $ 47,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren, ondanks een positiever vooruitzicht vanwege verschillende factoren. Altcoins boekten ook forse verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Evergrande, het op een na grootste Chinese vastgoedbedrijf, is in gebreke gebleven met zijn dollarleningen. Het bedrijf zat al een tijdje in de problemen, nu lijkt een volledige herstructurering van het bedrijf op de loer te liggen. Deze ontwikkeling wordt gevolgd door markten over de hele wereld en velen kregen eerder een klap omdat het bedrijf meer dan $ 19,2 miljard dollar aan schulden heeft en dat zou over de hele wereld problemen kunnen veroorzaken. Voorheen beschouwd als te groot om te falen, lijkt het erop dat de Chinese regering haar zegen van het bedrijf heeft verwijderd en het nu toestaat om te falen.

Microstrategy heeft de aankoop aangekondigd van nog eens $ 82,4 miljoen aan Bitcoin. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is een groot voorstander van de cryptosector en heeft er de afgelopen 2 jaar agressief in geïnvesteerd. Daarover later meer.

Een Amerikaans congreslid, Marie Newman, heeft Grayscale Bitcoin-aandelen gekocht en ook een aandeel in de COIN-aandelen van Coinbase. In een gedetailleerde laatste financiële onthulling werd bekend dat Newman voor $ 250.000 aan COIN-aandelen kocht en ergens tussen $ 15.000- $ 50.000 aan GBTC-aandelen. Congresleden die in crypto investeren, zijn niets nieuws, maar sommigen zijn van mening dat het voor hen een belangenconflict is om in de aandelenhandel te stappen, aangezien velen van hen toegang hebben tot geheime informatie.

Volgens de populaire Bloomberg Intelligence-analist Mick McGlone kan de Bitcoin koers volgend jaar oplopen tot $ 100k en goud tot $ 2k. Deflatoire mechanismen zullen naar verwachting een positief effect hebben op beide prijzen. Dit kan waar zijn, aangezien volgens een recent onderzoek van CivicScience een groeiend aantal investeerders nu de voorkeur geeft aan de cryptosector boven de reguliere aandelenmarkt.

Politici in het Verenigd Koninkrijk zitten cryptobedrijven in het land op de huid. Ze hebben de Financial Conduct Authority (FCA) opgeroepen om het gebruik van woorden als “invest” en “investments” door cryptobedrijven in hun advertenties te beperken.

De populaire berichten-app Whatsapp is begonnen met het testen van crypto-betalingen via de Novi-portemonnee van moederbedrijf Meta. Facebook heeft zichzelf onlangs omgedoopt tot Meta en het is nu het bedrijf dat meerdere andere activiteiten ontplooit dan sociale media. Een daarvan is de Novi-portemonnee, een portemonnee voor digitale valuta die door Mark Zuckerberg naar voren wordt geschoven om in de nabije toekomst een industriestandaard te worden.

Een confederatie van Indiase industrieën heeft onlangs een voorstel ingediend om de crypto-sector en cryptocurrencies te reguleren als effecten van een speciale klasse. Volgens een rapport met de titel "Cryptocurrencies, Crypto Tokens/Assets & Regulations: The Way Forward", is het voorstel om de sector in het land te laten groeien en niet te overreguleren.

Het grootste NFT-platform genaamd OpenSea is teruggekomen op zijn voornemen om een ​​Initial Public Offering (IPO) te houden. De plannen zijn nu opgeschort na een ernstige reactie van de gebruikers van de markt.

Bitcoin koers zakt onder $50k

De koers van Bitcoin begon eerder op de dag aanzienlijk te dalen. De cryptocurrency had als doel gehad om boven $ 50k te consolideren, maar dat is niet gebeurd en is nu opnieuw onder het sleutelniveau gezakt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 50,6k. Het handelde korte tijd zijwaarts, maar rond 3 uur 's nachts begon het onder de $ 50k te komen en bleef er de rest van de dag onder. Gedurende deze tijd vertoonde de koers een neerwaartse trend en bereikte langzaam en gestaag nieuwe dieptepunten. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $47,8k.

Bitcoin staat onder zware druk van de beren en die willen de koers op zijn minst onder de $ 50k houden. De expiratie van de opties op vrijdag dreigt ook en ondanks de algehele positieve vooruitzichten, inclusief oververkochte omstandigheden, zou de koers niet gemakkelijk boven $ 50k uitkomen. De komende 24 uur zullen interessant worden omdat er nog meer bearish druk wordt verwacht.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 900 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 40,58%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook hun eigen verliezen. De grootste verliezers waren Solana (SOL, -6,5%), Cardano (ADA, -7%), Polkadot (DOT, -7%), Avalanche (AVAX, -7%), Polygon (MATIC, -17%) en Uniswap (UNI, -10%). Ripple (XRP, -2%) steeg eerder op de dag aanzienlijk tot $ 0,92, maar handelt nu onder $ 0,88 op het moment van schrijven.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Microstrategy kondigt aankoop aan van 1434 extra Bitcoins

De CEO van Microstrategy Michael Saylor is opnieuw op Twitter gegaan om zijn laatste aankoop van Bitcoin aan te kondigen. Volgens zijn tweet kocht Microstrategy voor $ 82,4 miljoen aan Bitcoin tegen $ 57k per BTC. Dit brengt ze op een totaal van 1.434 BTC en ze bezitten nu in totaal meer dan 122.478 Bitcoin. De gemiddelde aankoopprijs van hun Bitcoin is ongeveer $ 29,5k, wat nog steeds een winst van meer dan 70% laat zien.

Microstrategy is een van de grootste spelers op de cryptomarkt en probeert nu zijn voorsprong te vergroten door zijn aandelen te verkopen en in plaats daarvan crypto te kopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram