Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin vlak op $ 48k terwijl de VS zich schrap zet voor een naar schatting 40-jarig record hoge inflatie

inflatie 

De Bitcoin koers was aan het einde van de afgelopen 24 uur vlak op $ 48k, doordat zwakke bullish pogingen om de weerstand van $ 50k te overschrijden niet werkten. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is getuige van een relatieve bearmarkt aan het einde van 2021 en het lijkt erop dat we tot het einde van het lopende jaar zullen moeten wachten voordat de zaken weer bullish worden. Altcoins boekten gedurende de dag verschillende verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de VS zet zich vandaag schrap voor de consumentenprijsindex (CPI) en deze zal naar verwachting maar liefst 6,7% bedragen volgens recente onofficiële schattingen. Dit toont aan dat de Amerikaanse dollar zich momenteel in een vrije val bevindt vanwege een aantal factoren, waaronder een grote hoeveelheid circulerende stimulansen. In dit scenario denken analisten dat Bitcoin waarschijnlijk zal stijgen vanwege het sterke deflatoire mechanisme. Daarover later meer.

De uitvoerend voorzitter en mede-oprichter van Ripple heeft zijn plan onthuld voor Bitcoin-miners om af te stappen van het Proof of Work (PoW) -systeem. Chris Larsen, de bestuurder in kwestie, is van mening dat het goed is voor het netwerk en de miners zelf om een ​​dergelijke stap te zetten. De voorstellen van Larsen gaan echter uit van een gemanipuleerde aanpak waarbij miners op een vaste manier worden beloond op basis van hun huidige hash-snelheid. Dat is schadelijk voor de gemeenschap in het algemeen, aangezien miners om verschillende redenen hun hash-snelheden verhogen of verlagen. Zonder de PoW zal het systeem ook veel kwetsbaarder zijn voor aanvallen, net als elk ander blockchain-netwerk.

In een interessante stap heeft ETF-aanvrager WisdomTree zijn Bitcoin ETF-aanvraag gewijzigd bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC had haar aanvraag afgewezen omdat ze geen manier had om risicobeheer voor beleggers te waarborgen. Nu heeft WisdomTree haar lat hoger gelegd en de U.S Bank National Association aangesteld als de bewaarder voor institutionele beleggers. Nu zal het voor de SEC moeilijker zijn om WisdomTree's spot ETF-aanvraag af te wijzen.

In een hilarische aflevering maakte een Amerikaans congreslid, Brad Sherman, grapjes over hoe cryptocurrencies elkaar zullen blijven vervangen, zoals Bitcoin zal worden vervangen door Ethereum en de laatste door een andere enzovoort. Hij zei dat uiteindelijk een cobra-munt de vorige zal vervangen en dat een Mongoose-munt die zal vervangen. Hij leek het hilarisch te vinden dat munten elkaar blijven vervangen. Maar de cryptogemeenschap gedijt op deze negatieve energie. Binnen de kortste keren had iemand een Mongoose-munt op Binance Smart Chain gelanceerd. Nu heeft het een waarde van $ 18,8 miljoen met meer dan 3.000 gebruikers. Ook op Twitter was er een memestorm.

 

De Indiase premier Narendra Modi heeft verklaard dat cryptocurrencies kunnen helpen democratieën over de hele wereld te versterken. Hij riep ook op tot een wereldwijde standaard voor de digitale valutasector. Hoewel dit allemaal goed is, heeft zijn eigen regering op dit moment geen idee welke richting het op moet, met enkele nieuwe verwachte wetsvoorstellen die de sector volledig willen verbieden, terwijl de leden van de schatkist onduidelijke, vaak tegenstrijdige verklaringen blijven afleggen.

Bitcoin koers vlak op $ 48.000

Bitcoin eindigde de afgelopen 24 uur op het bekende niveau van $48k, ondanks een paar bewegingen van de stieren. De cryptocurrency was op zoek naar de broodnodige winst, maar dat gebeurde niet.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 47,8k. Er was dus weinig netto verandering gedurende deze tijd, maar dat vertelt niet het volledige verhaal. Na lange tijd zijwaarts te hebben gehandeld rond het $48k-niveau, begon de cryptocurrency om 12:30 uur 's middags te stijgen. Om 14.50 uur stond het op $ 49,9k. Dit bleek echter de hoogste waardering van Bitcoin te zijn in de afgelopen 24 uur. Het kwam snel weer naar beneden en handelt nu net onder $48k op het moment van schrijven.

Het onvermogen van stieren om zelfs maar boven $ 50k te komen toont aan dat het bearish sentiment nog wat kracht kan hebben. Bitcoin viel vorige week hard om tot $ 42k te komen, maar herstelde zich sterk van dat niveau. Nu kunnen de beren worden aangemoedigd om nog een stap naar beneden te doen, maar het totale volume is vrij laag en de koers kan de rest van de 20 dagen van deze maand fluctueren vanwege gebrek aan intentie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 900 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,20%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur enkele verliezen geleden. Ethereum (ETH, -3%), Solana (SOL, -4%), Cardano (ADA, -3,3%), Ripple (XRP, -4,5%), Polkadot (DOT, -4%), Terra (LUNA, - 5,5%) en Uniswap (UNI, -5%) boekten allemaal verliezen. Polygon (MATIC, 4%) was de enige winnaar van vandaag.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin en goud kunnen een boost krijgen na record inflatiecijfers in de VS

De VS zijn dicht bij het rapporteren van recordhoge inflatieniveaus. De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) zal naar verwachting maar liefst 6,7% bedragen, wat tenminste het hoogste niveau is in de afgelopen 40 jaar. De sterke stijging van het CPI-niveau wordt toegeschreven aan een breed scala aan oorzaken, waaronder de beperkingen van het Coronavirus, de problemen met de toeleveringsketen waarmee bedrijven te maken hebben en de enorme hoeveelheid stimulansen die over de hele wereld binnenkomen de economieën binnenkomen.

Dit is de reden waarom cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en zelfs traditionele veilige havens zoals goud, de komende maanden waarschijnlijk zullen stijgen vanwege hun sterke deflatoire mechanismen. Vooral in Bitcoin wordt nu geïnvesteerd door een breed scala aan kapitaalhouders, sommigen voor diversificatie en anderen nog steeds als een bescherming tegen inflatie. Op dit moment zijn er maar heel weinig activa die in de toekomst zo robuust kunnen zijn en BTC zal waarschijnlijk steeds belangrijker worden om te hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram