Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Zal Ethereum binnenkort Bitcoin van de troon stoten?

Cryptocurrency nieuws 

Het marktsentiment in het blockchain-ecosysteem is momenteel nogal bearish. Bitcoin presteerde al lange tijd ernstig ondermaats en de meeste mensen zijn de bullish $ 100.000 BTC-koersvoorspellingen voor 2021 al vergeten. Dit heeft natuurlijk ook een enorme impact gehad op de altcoin-markt, en veel beleggers denken dat het alt-seizoen voorlopig is uitgesteld. Maar zelfs in deze onzekere situatie zijn er projecten die het goed doen - dus laten we eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Kan het nog erger worden voor Solana? SOL koers blijft dalen als gevolg van efficiëntieproblemen

Solana beweerde lange tijd de "Ethereum-killer" te zijn - een blockchain van de volgende generatie die ETH zal vervangen en de grootste altcoin in het ecosysteem zal worden. Tegenwoordig lijkt het bijna onmogelijk - terwijl Ethereum het goed blijft doen, heeft SOL probleem na probleem.

Onlangs is de efficiëntie van de SOL-blockchain enorm afgenomen. De gebruikers hebben gemeld dat het Solana-netwerk nauwelijks operationeel is en dat transacties veel langer duren dan verwacht.

Leden van Stichting Solana hebben gesuggereerd dat de situatie mogelijk is veroorzaakt door een DDoS-aanval. Maar zelfs nadat de situatie was opgelost, is er officieel geen verklaring over de vermeende aanval gepubliceerd.

Dit heeft ertoe geleid dat sommige waarnemers zijn gaan geloven dat de problemen van SOL veel ernstiger kunnen zijn dan alleen hackers - met andere woorden, het is mogelijk dat de efficiëntieproblemen eenvoudig werden veroorzaakt door een groot aantal legitieme transacties. Dit zou betekenen dat Solana veel minder efficiënt is en een veel kleinere maximale doorvoer heeft dan eerder werd aangenomen.

De markt heeft zoals verwacht op de problemen van Solana gereageerd - de SOL koers is de afgelopen week dramatisch gedaald met bijna 22%. Hoewel de transactietijden op de Solana-blockchain voorlopig weer normaal zijn, is het waarschijnlijk niet het einde van de problemen voor SOL.

Solana koers grafiek 

Mangoesten en hamsters - In de gekke wereld van meme-tokens kan alles pompen

Enkele weken geleden rapporteerden alle crypto-nieuwswebsites ter wereld het verhaal van het Squid Game-token - een scam-cryptocurrency die haastig werd vrijgegeven om de populariteit van de beroemde Netflix-show te verzilveren. Nadat de koers van het SQUID-token bijna onmiddellijk omhoogschoot, werd het kort daarna getroffen door een enorme koers-crash, waardoor naïeve investeerders met forse verliezen bleven zitten.

Het lijkt erop dat er tegenwoordig slechts één vermelding in de media nodig is om een ​​token te laten pompen. Woensdag heeft het Amerikaanse congreslid Brad Sherman tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de grap "hamstermunt", "mongoosemunt" en "cobramunt" genoemd. Het is niet verwonderlijk voor iedereen die het meme-token-ecosysteem heeft gevolgd, de markt hierop enthousiast heeft gereageerd.

De koers van het voorheen onbekende token Hamster (HAM) is meteen met meer dan 60% gestegen. Ondertussen heeft iemand haastig Mongoose Coin (GOOSE) gecreëerd en gelanceerd, die ook snel in prijs begon te stijgen.

Het is vrijwel zeker dat niemand anders dan de makers van deze meme-cryptocurrencies er ooit geld aan zullen verdienen - ondertussen beginnen veel blockchain-investeerders zich zorgen te maken dat flagrante pump-and-dump-meme-tokens het hele crypto-ecosysteem een slechte naam kunnen geven, en ze kunnen de overheid voorzien van een excuus om crypto te beteugelen.

Ethereum presteert beter dan Bitcoin - Is de grote “flippening” echt mogelijk?

De meeste blockchain-investeerders zien de mogelijkheid dat ETH BTC zal overtreffen en de grootste cryptocurrency ter wereld zal worden, nog als niets meer dan een fantasie. De recent gepubliceerde gegevens liegen echter niet - Ethereum presteerde het afgelopen jaar een stuk beter dan Bitcoin en als de huidige trend zich voortzet, zal ETH vroeg of laat onvermijdelijk de meest waardevolle cryptovaluta op de markt worden.

Volgens de door Cointelegraph gepubliceerde gegevens heeft Ethereum in de loop van 2021, met meer dan 230%, beter gepresteerd dan BTC en is de ETH/BTC-ratio nog nooit zo hoog geweest als nu. Met andere woorden, beleggers die een jaar geleden ETH kochten, boekten veel meer winst dan mensen die tegelijkertijd Bitcoin kochten.

Bovendien lijken andere statistieken ook de voorkeur te geven aan Ethereum boven Bitcoin. Het aantal handelaren dat short is gegaan in BTC blijft bijvoorbeeld toenemen - ondertussen geven de meeste handelaren er nog steeds de voorkeur aan om in ETH long te gaan.

Over het algemeen zijn Ethereum-investeerders veel optimistischer dan Bitcoin-bezitters. Maar is het echt mogelijk voor ETH om Bitcoin te overtreffen? Misschien zullen we daar in de nabije toekomst achter komen.

ETH/BTC koers grafiek 

Stablecoin-problemen verspreiden zich naar andere landen

Stablecoins worden door veel experts beschouwd als de achilleshiel van het blockchain-ecosysteem. Niet-gereguleerde, niet-gecontroleerde, gecentraliseerde uitgevers van stabiele munten zijn in wezen de centrale banken van de cryptomarkt geworden, en ze drukken de “stabiele digitale activa” in een alarmerend tempo bij, wat catastrofaal zou kunnen blijken te zijn voor de crypto-wereld.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse overheid niet de enige is die zich zorgen maakt over het gevaar van stablecoins. Nadat de Amerikaanse toezichthouders besloten om nader te bekijken hoe uitgevers van stablecoins zoals Tether werken, heeft de Japanse Financial Services Agency ook aangekondigd dat het ernaar streeft om in 2022 stablecoins te reguleren.

Volgens schattingen kan tot 70% van de marktkapitalisatie van Bitcoin worden toegeschreven aan stablecoins zoals USDT. Binnenkort zullen we waarschijnlijk ontdekken wat er met het crypto-ecosysteem zal gebeuren als de stablecoin-geldpersen worden uitgeschakeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram