Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft vlak op iets minder dan $ 49k terwijl BitMart belooft om slachtoffers van hacks terug te betalen

compensatie 

Bitcoin handelt momenteel vlak op ongeveer $ 48,8k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bracht eerder vandaag de meeste tijd door met proberen om zich te bevrijden van de langzame burn-out onder $ 50k, maar was daarin, tot het moment van publiceren, niet succesvol. Altcoins boekten daarentegen gemengde resultaten, maar bleven ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: De belangrijke crypto-exchange BitMart heeft aangekondigd dat het gebruikers wil vergoeden die het slachtoffer waren van een recente cyberaanval. De exchange was aan de ontvangende kant van een enorme hack, waardoor klanten meer dan $ 200 miljoen aan tokens armer werden. Elke compensatie zal echter complex zijn, aangezien een groot aantal tokens bij de hack betrokken waren en de klanten verschillende compensatieregelingen willen en het mogelijk niet eens zijn met wat wordt aangeboden. Daarover later meer.

De nieuwe pro-crypto burgemeester van Miami heeft aangekondigd dat hij naast een deel van zijn salaris in Bitcoin nu ook een deel van zijn pensioen uitbetaling in crypto wil. Francis Suarez zegt dat het zijn persoonlijke keuze is om dit te doen in een recent interview met Real Vision. Suarez maakt deel uit van een nieuwe golf van pro-crypto-burgemeesters die in de Verenigde Staten worden gekozen.

De hoogste financiële toezichthouder van Zuid-Afrika bekijkt plannen om een ​​nieuw raamwerk te introduceren om kwetsbare crypto-investeerders in het land te beschermen. Indien gerealiseerd, zal dit raamwerk het eerste in zijn soort zijn ter wereld en het soort vangnetten nabootsen dat de aandelenmarkt en andere financiële instellingen hebben voor beleggers. Een dergelijk plan zal echter lastig zijn gezien de enorme volatiliteit van de sector.

's Werelds grootste museum omarmt de Non Fungible Token (NFT)-technologie volledig in zijn gebouwen en realiseert zijn enorme potentieel. Volgens het hoofd van de afdeling hedendaagse kunst van State Hermitage in St. Petersberg heeft Rusland zijn visie op NFT-kunst onthuld, Celestial Hermitage genaamd, een gedigitaliseerde versie van het iconische museum dat het grootste ter wereld is. Het historische museum heeft meer dan 3 miljoen kunstwerken tentoongesteld en enkele van de mooiste collecties overal ter wereld. Nu wil het zijn eerste NFT-collectie aanbieden met de titel Ethereal Aether, die zal worden tentoongesteld in een gedigitaliseerde reconstructie van het museum zelf.

Binance is naar verluidt in gesprek om te lanceren in Indonesië, het grootste land in de Zuidoost-Aziatische regio. De beurs wil de markt van het land betreden in samenwerking met een bank genaamd PT Bank Central Asia en het grootste lokale telecombedrijf PT Telkom Indonesia.

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 48,8k

Bitcoin probeerde het en slaagde er opnieuw niet in om eerder vandaag uit de huidige bearish afgrond te komen. De cryptocurrency zit nu vast in een bearish niveau onder de weerstand van $ 50k en dat kan leiden tot verdere neerwaartse druk.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 48,1k. De koers begon onmiddellijk te dalen en bereikte op een gegeven moment een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 46.9k. De actie hieronder bleek echter van korte duur te zijn en was al snel weer boven de $ 48k. Het handelde lange tijd rond $ 48.5k voordat het rond 15.40 uur een korte opleving begon te vertonen. Dat duurde echter niet lang en bereikte een maximum van $ 49,2k. Nu, op het moment van schrijven, is Bitcoin weer onder de $49k gezakt.

Bitcoin zit nu al een tijdje gevangen in gevaarlijk berengebied. Elke opwaartse beweging wordt onmiddellijk in de kiem gesmoord. Voorlopig worden echter ook de neerwaartse bewegingen actief tenietgedaan en daarom is het een patstelling. Maar de stieren kunnen zich zeker nog niet gerust voelen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 917 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies hadden ook een gemengde dag, maar de meeste bleven over het algemeen stabiel. Terra (LUNA, -7%), Solana (SOL, -3%) en Polygon (MATIC, -4%) behoorden tot de grote verliezen, terwijl Polkadot (DOT, 6%), Litecoin (LTC, 2%), Chainlink ( LINK, 2%) en Stellar (XLM, 2,5%) behoorden tot de winnaars. Over het algemeen waren de alts ook erg rustig vandaag.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

BitMart belooft gebruikers die zijn bestolen terug te betalen

In een positieve ontwikkeling heeft crypto-exchange BitMart aangekondigd dat het klaar is om gebruikers te compenseren wiens geld van het platform is gehackt. Dit zal geen kleine vergoeding zijn, aangezien de beurs is gehackt voor meer dan $ 200 miljoen aan cryptocurrencies, waaronder Binance Coin (BNB), SafeMoon (SAFEMOON), BSC-USD en BNBBPay (BPay) en een hele reeks meme-tokens.

Maar elke terugbetaling zal lastig zijn voor BitMart, aangezien de waarden van veel van deze tokens sindsdien veel hebben gefluctueerd en als gevolg daarvan zullen ze gebruikers dienovereenkomstig moeten compenseren, van wie velen de betere optie willen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram