De Bitcoin koers zakt onder $47k en 90% van alle Bitcoins is nu gedolven

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 47k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leed opnieuw een tegenslag toen de koers onder zijn comfortabele positie van ongeveer $ 48k- $ 50k kwam en nu naar beneden afdaalt. Altcoins aan de andere kant leden zelf nog grotere verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de schaduwregering van Myanmar heeft de acceptatie van USD Tether als officiële valuta aangekondigd. De stap komt nadat de nu ondergrondse regering te maken heeft met toenemende vervolging door de militaire junta die aan de macht kwam na een staatsgreep. De afgezette regering, of wat haar rest, neemt nu wanhopige maatregelen om financiering en middelen van de buitenwereld te krijgen terwijl de militairen de controle over het land verscherpen.

De hoogste banktoezichthouder in Rusland heeft beleggingsfondsen verboden om in cryptocurrencies te investeren. Ze verbood de houders van beleggingsfondsen ook om te beleggen in producten op basis van deze digitale valuta, zoals futures en andere derivaten, enz. Dit volgt op een plotselinge verschuiving in het beleid in het Oost-Europese land terwijl het land wankelt van het effect van cryptocurrencies die het hedendaagse financiële systeem beginnen te overweldigen. President Poetin noemde de cryptosector zelf onbetrouwbaar en geeft naar verluidt overheidsorganisaties de opdracht om harder op te treden in deze kwestie.

Meer dan 90% van alle Bitcoin is nu gedolven volgens de laatste gegevens van on-chain analyse- en rapportagewebsites. Volgens blockchain.com zijn er al ongeveer 18,89 miljoen BTC's gedolven, waardoor er nog ongeveer 2,1 miljoen niet-gemined zijn. Dit is een belangrijke ontwikkeling en laat zien hoe ver we zijn gekomen in het slechts 12 jarige bestaan ​​van het Bitcoin-netwerk. Daarover later meer.

De Bitcoin koers zakt onder $47.000

Bitcoin zakte een paar uur voor het ter perse gaan onder de $47k en is daar grotendeels gebleven. De cryptocurrency zit al een tijdje onder de $50k en het lijkt erop dat de bearish druk de weg heeft vrijgemaakt voor verdere koersdalingen.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $50.2k na een groot deel van het weekend onder de $49k te hebben doorgebracht. De beweging boven $ 50k hield echter geen stand en de koers stortte in. Eerst rond 2:50 uur stortte het in onder $49k en daarna verder naar beneden en werd daar lange tijd zijwaarts verhandeld. Om 13.50 uur begon de koers verder te dalen. Eerst zakte het naar $ 47,5 en toen net, voor het moment van publiceren om 20:30 uur, zakte het verder naar $ 46,3k en is daar sindsdien gebleven.

De bearish druk is momenteel enorm en dat is te zien. De recente afbouw van het monetaire beleid dat door de Amerikaanse regering wordt gevoerd, is momenteel ook in het nieuws en veroorzaakt op korte termijn enige druk op de digitale valuta. Over het algemeen is het op de lange termijn nog steeds een beetje bullish, maar beren maken een comeback en ze ruiken bloed. De stieren moeten de steun van $ 42k verdedigen met alles wat ze hebben, anders lopen ze het risico om de bullish setup te verliezen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 877 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken forse verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook hun eigen verliezen, vaak veel groter dan die van Bitcoin. Ethereum (ETH, -10%), Solana (SOL, -13%), Binance Coin (BNB, -9%), Cardano (ADA, -12%), Ripple (XRP, -10%), Polkadot (DOT, -12%), Dogecoin (DOGE, -10%), Terra (LUNA, -12%), Avalanche (AVAX, -11,2%), Shiba Inu (SHIBA, -11%), Crypto.com (CRO, -12 %), Polygon (MATIC, -15%), Litecoin (LTC, -10%) en Uniswap (UNI, -12%) boekten allemaal hogere verliezen dan Bitcoin zelf.

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Slechts 10% van alle Bitcoins over om te worden gedolven

Volgens een recente onthulling door on-chain verslaggevers hebben Bitcoin  miners nu officieel 18,89 miljoen BTC gedolven. Dit betekent dat er nu nog ongeveer 10% van Bitcoin of 2,1 miljoen over is om te worden gedolven. De eerste 90% of 20,82 miljoen duurde ongeveer 12 jaar om te ontginnen en de rest van de 10% zal bijna 119 jaar duren. Waarom dat zo is?

Dit komt door het deflatoire prijsmechanisme dat in het Bitcoin-netwerk is ingebouwd. Volgens het rapport wordt elke vier jaar het aanbod van nieuwe munten gehalveerd. Toen het netwerk begon, was het ongeveer 50 BTC. In 2012 werd het gehalveerd tot 25 BTC. In 2016 werd het verder verlaagd naar 12,5 BTC en in 2020 werd het verder verlaagd naar 6.25 BTC. In 2024 zal het wederom verder worden verlaagd naar 3.125 BTC. Dit betekent dat de meeste Bitcoins in de beginjaren zullen worden gedolven en daarom is het zo dat early movers het voordeel hebben. Door dat mechanisme bevindt Bitcoin zich nog in de beginfase en dus zijn hier tal van vroege vogelvoordelen aanwezig. Tegen 2040 zullen Bitcoin miners meer dan 99,5% van alle BTC hebben gedolven. Dat zal laat zijn, maar niet op dit moment, nu 6.25 BTC elke 15 minuten of zo wordt geslagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram