Skip to main content

Bitcoin nieuws

Uitstroom van crypto-exchanges toont positieve koersverwachtingen van Bitcoin-beleggers

 

De uitstroom van Bitcoin (BTC) van crypto-exchanges geeft aan dat beleggers meer BTC kopen. Meestal vindt cryptoaccumulatie plaats wanneer beleggers anticiperen op een koersstijging.

Volgens Glassnode, een analyseplatform, waren de exchange-stromen in de afgelopen week negatief, wat aantoont dat de uitstroom groter was dan de instroom. Gisteren bereikten de valutastromen bijna -6.000 BTC (-5.924), een niveau dat vier maanden geleden in augustus voor het laatst werd gezien.

Statistieken tonen aan dat crypto-investeerders de afgelopen zeven dagen ongeveer 3 miljard USD hebben verplaatst van gecentraliseerde crypto-handelsplatforms. Dergelijke massale uitstroom van zeven dagen werd vijf maanden geleden voor het laatst geregistreerd. Merk op dat de meeste van deze uitstromen terechtkomen in offline BTC-portefeuilles waar een belegger directe controle heeft.

Het verplaatsen van crypto van beurzen betekent dat beleggers geen haast hebben om te verkopen, waardoor de verkoopdruk in de branche wordt verminderd en het pad wordt vrijgemaakt voor een bull run.

De hoge accumulatie in de afgelopen week geeft aan dat BTC-beleggers er vertrouwen in hebben dat veel van het negatieve nieuws is ingecalculeerd en dat de leidende cryptocurrency alleen maar in waarde kan stijgen.

Eerder deze maand en eind vorige maand werd Bitcoin geplaagd door nieuws over Omicron, een nieuwe coronavirusvariant, en toenemende regelgevende maatregelen van de Amerikaanse Federal Reserve.

De aandelenmarkt zal de cryptomarkt helpen

Leonard Neo, hoofd onderzoek van Stack Funds, vertelde Coindesk dat "de Fed haar agressieve houding zal handhaven gezien de inflatiecijfers van vorige week, maar de cruciale vraag is in welke mate." Neo voegde eraan toe dat er geen "grote verrassingen zouden moeten zijn, aangezien de meeste analisten zijn gericht op een sneller tempo van “tapering".

Volgens de directeur van Stack Fund zal de markt voor cryptocurrency minder "stress" ervaren, aangezien de conventionele markten, zoals die van aandelen, onlangs "enige veerkracht" hebben getoond.

Terwijl Bitcoin-investeerders anticiperen op een koersstijging, heeft BTC een nieuwe mijlpaal bereikt waarbij 90 procent van het totale maximale aanbod zich op de open markt bevindt. Met een harde maximale grens van 21 miljoen Bitcoins, vertaalt 90 procent zich naar 18,9 miljoen Bitcoins.

Interessant is dat, terwijl het ontginnen van de 90% 12 jaar duurde, het ontdekken van de resterende 10% niet-gemijnde BTC nog 119 jaar zal duren.

Bijna alle Bitcoins zullen begin 2140 in actieve circulatie zijn. De halveringsschema's van Bitcoin en een toenemende moeilijkheidsgraad voor de mijnbouw maken deel uit van de redenen waarom het meer dan een eeuw duurt voordat de laatste niet-gemijnde Bitcoins worden ontdekt.

Aangezien nieuwe Bitcoins worden geproduceerd als betaling aan miners voor het succesvol verifiëren van een transactie, vermindert de halvering de snelheid waarmee nieuwe BTC's worden geproduceerd door de mijnbeloningen om de paar jaar met de helft te verminderen.

De halvering gebeurt ongeveer om de vier jaar. De laatste halvering was vorig jaar mei en bracht de beloningen terug naar 6,25 BTC voor elk succesvol gemined block. In 2024 zullen de beloningen tijdens de volgende Bitcoin-halving dalen tot 3.125 BTC.

Over ongeveer 19 jaar zullen de beloningen een dieptepunt van 0,2 BTC per blok hebben bereikt. Tegen die tijd liggen er nog slechts 80.000 Bitcoins te wachten om gevonden te worden door miners.

Terwijl de beloningen voor Bitcoin-mijnbouw afnamen, is de waarde van de munt gestegen. Iedere halvering is in verband gebracht met de start van een nieuwe bullrun.

Satoshi Nakamoto schreef 575 berichten voordat hij verdween

De nieuwe mijlpaal van Bitcoin viel samen met de 11de verjaardag van het laatste bericht van Satoshi Nakamoto voordat het 11 jaar geleden stil werd rond de bedenker van Bitcoin. Volgens Bitcointalk.org, een Bitcoin-forum waar de maker van Bitcoin actief was, was Nakamoto voor het laatst actief op 13 december 2010 en had hij 575 berichten op het forum geschreven.

Zijn laatste onderwerp ging over het beschermen van het Bitcoin-netwerk tegen denial of service (DoS)-aanvallen. Een gedeelte van zijn post luidde: "Er is meer werk te doen aan DoS, maar ik ben bezig met een snelle build van wat ik tot nu toe heb voor het geval het nodig is, voordat ik me waag aan meer complexe ideeën, de build hiervoor is versie 0.3. 19.”

Nakamoto waarschuwt WikiLeaks tegen het accepteren van BTC

Uit beschikbare informatie blijkt dat Nakamoto voor zijn vertrek ongeveer 1,1 miljoen BTC's had gedolven. Dagen voordat hij vertrok, kreeg de pseudonieme Bitcoin-maker ruzie met WikiLeaks en Julian Assange.

Destijds was Nakamoto niet blij met het besluit van Assange om donaties in de vorm van Bitcoin te accepteren nadat zijn website was uitgesloten van conventionele betaalmethoden.

Volgens Nakamoto was het te vroeg om gebruik te maken van Bitcoin, aangezien "het project het nodig had om geleidelijk groeien, zodat de software gaandeweg kon worden versterkt."

Nakamoto waarschuwde WikiLeaks om niet te proberen Bitcoin te gebruiken aangezien de negatieve aandacht die het zou brengen, het project (Bitcoin) waarschijnlijk zou vernietigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram