Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zweeft rond de $ 47k terwijl Duitse spaarbanken cryptodiensten willen aanbieden aan 50 miljoen inwoners

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 48k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een enigszins bearish dag, maar het wist pogingen om onder $ 47k te gaan af te weren. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen ook een bearish dag, afgezien van Dogecoin die sterk steeg voordat ze later op de dag een deel van de eerdere winsten inleverden. Daarover later meer.

Ander nieuws: Duitse Spaarbanken die actief zijn in de Germaanstalige landen werken nu aan een proefprogramma om directe cryptodiensten aan klanten aan te bieden. De landen met de Sparkassen-bankservice zullen nu de eerste dergelijke faciliteit hebben om crypto rechtstreeks te kopen via betaalrekeningen, iets wat in andere delen van de wereld niet beschikbaar is.

De CEO en mede-oprichter van het populaire Metaverse-project Sandbox, Sebastian Borget, heeft in een recent interview verklaard dat de grote technologiebedrijven zoals Facebook (nu “Meta”) en anderen het concept willen kapen. Hij is van mening dat hun betrokkenheid het concept van decentralisatie in de sector zal uithollen. De hele rebranding van Facebook als Meta wordt gezien als een toegang tot het hele Metaverse-concept en het is klaar om in de nabije toekomst volgende stappen te zetten. Het eigen bedrijf van Borget is echter behoorlijk gecentraliseerd en hij zou een pleidooi kunnen houden om zichzelf te verrijken ten koste van de grote technologie, hoewel zijn eigen platforms bijna net zo gecentraliseerd zijn als de rest van het stel.

Dogecoin (DOGE) steeg eerder vandaag sterk toen Elon Musk tweette dat Tesla is begonnen met het accepteren van de cryptocurrency voor sommige merchandise in zijn online winkel. Dit is voor het eerst in lange tijd dat Musk's pogingen om de koers van Dogecoin op te drijven hebben gewerkt, deels omdat hij zijn geld echt een beetje op zijn mond heeft gelegd om te beginnen door de acceptatie van de cryptocurrency officieel op de website van Tesla aan te kondigen. Daarover later meer.

Het grote sportmerk Nike heeft onlangs de overname aangekondigd van het verzamelmerk RTFKT voor virtuele sneakers. Met deze stap wil het bedrijf het hele Metaverse-concept betreden. Nike heeft ook zijn swoosh-logo gepatenteerd voor de virtuele wereld, wat de wenkbrauwen heeft doen fronsen, maar wat gewoon een poging is om vast te houden aan zijn dierbare logo.

De New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft aangekondigd dat het nog eens $ 1 miljard heeft opgehaald om de waardering te verhogen tot een enorme $ 7 miljard in totaal. Het bedrijf wil de reputatie van de digitale valutasector verbeteren en is al betrokken bij enkele van de grootste sportteams, banken en andere belangrijke entiteiten om zijn aanwezigheid voelbaar te maken en zijn agenda uit te dragen.

Bitcoin koers rond $ 47.000

Bitcoin had over het algemeen een saaie dag aangezien de koers verankerd bleef in een smal handelsbereik. De cryptocurrency staat onder zware bearish druk om onder $46k te dalen, maar de afgelopen 24 uur probeerden stieren de huidige steunniveaus vast te houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 46,8k. Het bleef de hele dag binnen $ 1000 hiervan bewegen. Het bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 45,8k net na het begin van de afgelopen 24 uur, maar herstelde zich snel terug naar $ 47k en hoger. De hele volgende dag wisselde de koers op dezelfde manier af met de beren die de koers onder $47k probeerden te duwen en de stieren die probeerden er weer boven te komen. De hoogste waardering werd rond 13:00 uur genoteerd en dat was $47,8k. De cryptocurrency sloot op het moment van schrijven op $ 48,3k.

De beren lijken geen haast te hebben om de koers naar beneden te trekken, maar ze spelen er een beetje mee. Bitcoin verliest de afgelopen weken aan waarde en het lijkt erop dat de verliezende reeks zich zal voortzetten. Maar wanneer? Dat kunnen alleen de beren bepalen. De stieren moeten de koers boven de $ 50k duwen om verdere waardevermindering te stoppen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 891 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 41,76%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies hadden eerder op de dag wat verliezen. Dogecoin (DOGE, 17%) was echter een uitzondering omdat de koers sterk steeg vanwege het nieuws dat Tesla de digitale valuta gedeeltelijk zou accepteren als betaling in zijn winkels. Behalve DOGE hadden alleen Ripple (XRP, 5%) en Terra (LUNA, 7%) wat opwaartse bewegingen, maar pas na wat eerdere verliezen.

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk beïnvloedt opnieuw de Dogecoin koers

Na vele maanden heeft Elon Musk, de excentrieke miljardair van Tesla Motors Inc., eindelijk met succes de Dogecoin koers opgedreven. Deze keer ging het echter anders aangezien het geen meme was of een subtiele verwijzing naar de cryptocurrency die hij ter sprake bracht. In plaats daarvan kondigde Musk deze keer aan dat Tesla de digitale valuta nu gedeeltelijk gaat accepteren in zijn winkels voor merchandise.

Dit is zeker een verfrissende verandering. Voor Musk is het een goed geleerde les; als je munten wilt pompen, verbeter dan hun gebruiksscenario's. Memes en pointers behoren nu tot het verleden en zullen nu niet meer werken. Zelfs met dit “echte nieuws” is de koers slechts bescheiden gestegen. Dit toont aan dat de sector nu veel volwassener is na de razernij van begin 2021.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram