Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt iets naar $ 49k terwijl aankopen door particulieren recordhoogten bereiken

 

De Bitcoin koers steeg aan het eind van de avond iets tot $ 49.000. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bleef de afgelopen 24 uur over het algemeen bearish, maar is op het laatste deel van de dag toch nog iets gestegen. Altcoins herstelden zich ook sterk vlak voor het moment van publiceren, ondanks dat ze zich het grootste deel van de dag in negatief territorium bevonden. Het valt nog te bezien of de cryptocurrencies deze aanzienlijke stijging kunnen volhouden.

Ander nieuws: Bitcoin aankopen door particulieren hebben het hoogste aantal bereikt sinds maart 2020. Dit toont aan dat reguliere, kleine beleggers de cryptocurrency willen kopen omdat ze denken dat het goedkoop genoeg is. Daarover later meer.

Elon Musk heeft verklaard dat Dogecoin een beter alternatief is dan Bitcoin voor dagelijkse betalingen. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview met Time Magazine, waarin hij werd uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2021. De markten reageerden echter niet opnieuw op de opmerkingen van Musk en beide cryptocurrencies reageerden nauwelijks op de opmerkingen van de persoon van het jaar.

Getuigen hebben, tijdens een recente hoorzitting van het Amerikaanse congres, een breed scala aan meningen gegeven over de groeiende stablecoin-industrie. Sommigen stelden dat de sector gewoon meer KYC/AML-regelgeving nodig had om verder te groeien. Weer anderen, waaronder regelgevende haviken, verklaarden dat stablecoins een bedreiging vormden voor de financiële stabiliteit en dat ze de rol van de centrale banken zouden kunnen ondermijnen. Senator Elizabeth Warren uit Massachusetts sloeg alarm over het vermogen van de sector in verband met Decentralized Finance (DeFi). Ze gelooft dat hun waarde op een gegeven moment een duikvlucht zal nemen, waardoor veel gewone mensen veel geld zouden kunnen verliezen. Ze leverde echter geen bewijs voor haar voorspellingen.

Het cryptobetalingsproject Square, van de vertrekkende Twitter-CEO Jack Dorsey (nu omgedoopt tot Block), heeft een functie onthuld om Bitcoin als kerstcadeau naar geliefden over de hele wereld te sturen. Volgens de app zal het proces net zo eenvoudig zijn als het sturen van contant geld en je hoeft niet eens Bitcoin te bezitten of een andere digitale valuta in voorraad te hebben om het te laten gebeuren.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $ 49k

De koers van Bitcoin steeg vandaag abrupt om op $ 49k uit te komen. De cryptocurrency probeert wat herstel te realiseren op basis van sterke on-chain en off-chain data, maar het herstel is niet groot genoeg om al van een trend-ommekeer te kunnen spreken.

De afgelopen 24 uur begonnen met De BTC koers op ongeveer $ 46,8k. Het bleef daar een paar uur tot het om middernacht langzaam begon te stijgen. Het steeg naar $ 48,2k en handelde vervolgens een groot deel van de resterende dag zijwaarts. Om 13.00 uur 's middags begon Bitcoin opnieuw te dalen. Het bereikte een niveau van ongeveer $ 46,8k in een flashcrash, maar herstelde daar sterk van rond 18:00 uur. Kort daarna steeg het weer verder, maar deze keer in een veel sterkere trend. Het boekte een 24-uurs hoogtepunt van $ 49.5k net voor publiceren van dit artikel.

Bitcoin registreert momenteel een aantal echt positieve statistieken. HODLing op lange termijn nadert recordhoogtes ondanks dat de koers zich in het midden (of einde) van een bull run bevindt, enzovoort. Het volume bij particuliere beleggers heeft sinds maart 2020 ook nieuwe hoogtepunten bereikt, wat een belangrijk gegeven is. Maar Bitcoin is niet in staat geweest om deze positieve on-chain-statistieken te vertalen in een stijging van de BTC prijs. De Bitcoin koers staat momenteel onder zware bearish druk en dat is waar het lastig wordt. Als Bitcoin overtuigend boven $ 50k kan stijgen, kan het de verloren bullish vlammen weer aanwakkeren, maar dat vereist een monumentale verandering in sentiment.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 927 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken laat op de dag winst

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag bearish, maar registreerden ook plotselinge stijgingen tegen de avond. Avalanche (AVAX, 30%) was de grootste appreciator van vandaag en betrad voor het eerst de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Andere grote winnaars waren Solana (SOL, 14%) en Polygon (MATIC, 16%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin-retailaankopen het hoogst sinds maart 2020

Bitcoin-aankopen door particuliere beleggers bevinden zich momenteel op het hoogste niveau sinds maart 2020, toen de BTC koers enorm daalde tot onder de $ 4k.

Volgens Willy Woo, populair trader, onchain analyticus en commentator:

“The last time retail bought the dip this hard was at the bottom of the COVID crash.

Probably nothing, few, etc etc”

De statistieken zijn erg interessant, want in maart 2020 was de cryptocurrency slechts $ 3.6k waard op het laagste punt, terwijl het op dit moment 12 keer meer waard is. Het is dus verhelderend om te zien dat grote aantallen kleinere beleggers hun reserves willen vergroten met hun beperkte fondsen na een daling van 32% ten opzichte van het hoogste punt ooit op $ 69k.

Staan we voor een megafinish naar 2022? Het is te vroeg om dat te kunnen zeggen, aangezien de kersontwikkeling nog steeds behoorlijk bearish is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram