Kraken CEO trekt zijn Bitcoin (BTC) 2021-voorspelling in

 

Jesse Powell, de CEO van Kraken, herinnert zich zijn bullish BTC-prijsvoorspelling en waarschuwde voor een mogelijke cryptocurrency-winter. In een interview met Bloomberg Technology merkte Powel op dat het Bitcoin-ecosysteem is gevormd rond de "halving events".

De Kraken-executive is echter niet helemaal negatief over de Bitcoin koers. Volgens hem zal de markt zich ongetwijfeld herstellen zodra beleggers beginnen te accumuleren wanneer de koers een dieptepunt van $ 40K bereikt. Powell merkte op dat een BTC koers onder $40K voor de meeste beleggers een sterk koopsignaal zal zijn.

Hij onthulde dat deze prijsklasse hem aansprak toen Bitcoin "een paar maanden geleden bijna $ 30.000 daalde". Als zodanig zullen "veel mensen" waarschijnlijk worden beïnvloed om te kopen door "bodemprijzen".

Powell gaf ook commentaar op zijn voorspelling van augustus dit jaar, toen hij voorspelde dat Bitcoin waarschijnlijk het jaar zal sluiten op ongeveer 100.000 dollar.

Eerder dit jaar plaatste hij een "oneindig" prijskaartje op de toonaangevende cryptovaluta. Tijdens het interview trok hij zijn BTC-koersvoorspellingen voor 2021 in, waarbij hij opmerkte dat het bijna onmogelijk is om te voorspellen "waar [de koers] naartoe gaat".

PlanB, Scaramuci en Pomp voorspelden ook een BTC koers boven $ 100.000

Ondanks dat hij zich zijn mislukte prijsprognoses herinnert, is de CEO van Kraken nog steeds positief dat de munt in de toekomst naar de maan gaat.

Volgens hem heeft Bitcoin door de jaren heen een gestage opwaartse beweging opgetekend. Als advies aan nieuwe BTC-investeerders zei Powell dat ze zouden moeten overwegen om geld in het activum te stoppen als ze bereid zijn om meer dan vijf jaar te wachten.

Powell was niet de enige die in 2021 een BTC koers van meer dan $ 100K voorspelde. PlanB, de beroemde maker van stock-to-flow-modellen, zei in november dat de leidende cryptovaluta het handelsjaar zal afsluiten tussen $ 100K en $ 288k.

De CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, en de mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, Anthony Pompliano, hadden ook een Bitcoin koers voor het einde van het jaar van meer dan 100.000 dollar voorspeld.

Hou rekening met een heftig gevecht tussen beren en stieren

Terwijl de CEO van Kraken zijn voorspelling intrekt, heeft de mede-oprichter van Bitmex, Arthur Hayes, investeerders geadviseerd om "af te wachten" voordat ze geld in Bitcoin steken. Hayes deelde zijn gedachten in een bericht op de website van de crypto exchange.

In de post bekeek de directeur de cryptocurrency-markt vanuit het oog van wat er in de wereldeconomie gebeurt, zoals de Evergrande-situatie in China en de Amerikaanse Federal Reserve die de teugels wat strakker aanhaalt.

Volgens Hayes zullen de twee krachten waarschijnlijk verstrekkende effecten hebben in de cryptowereld. De directeur van Bitmex merkte op dat "de Fed de monetaire voorwaarden zal blijven aanscherpen tot […] een deel van de Amerikaanse obligatiemarkt niet meer normaal functioneert."

Hij voegde eraan toe dat dalende prijzen op de aandelenmarkt de Fed waarschijnlijk zullen aanzetten om door te gaan op haar kwantitatieve versoepelingspad. Daarom verwacht Hayes voorlopig niet dat de koersen van BTC en Ethereum (ETH) naar hun hoogste niveau ooit zullen terugkeren.

In feite verwacht hij een zijwaartse markt waarin de stieren en beren constant vechten om controle.

Volgens Hayes: “Voor degenen die moeten beslissen of ze meer fiat aan crypto willen toewijzen, loont het om te wachten. […] het loont om aan de zijlijn te blijven zitten totdat het stof is neergedaald na de maart 2022 of juni 2022 Fed-renteverhoging. […] Wanneer de Fed een terugkeer naar de normale gang van zaken signaleert, is het tijd om flink crypto te kopen.”

De observaties van Hayes komen overeen met die beschreven in een recent rapport van het Huobi Research Institute, een onderzoeksafdeling van de Huobi cryptocurrency exchange.

In een blogpost merkte het onderzoeksinstituut op dat het besluit van de Federal Reserve om de liquiditeit van de dollar voortdurend te verminderen, ook wel bekend als tapering, waarschijnlijk een negatief effect zal hebben op de koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Particuliere beleggers zijn aan het kopen alsof de Bitcoin koers lager is dan $ 4.000

Ondanks de verschillende waarschuwingen om in de huidige marktomstandigheden niet in BTC te investeren, blijkt uit gegevens dat particuliere beleggers flink aan het kopen zijn.

Analisten merken op dat portefeuilles met maximaal één BTC het aantal bereikt hebben dat voor het laatst werd gezien in maart vorig jaar, toen BTC van eigenaar wisselde met een waarde van minder dan $ 4.000.

Volgens Willy Woo, een statisticus, "was de laatste keer dat de detailhandel de dip zo hard kocht, op de bodem van de markt ten tijde van de Covid-crash."

 

Naarmate particuliere beleggers meer geld in Bitcoin steken, wordt het verschil tussen BTC-bezitters op lange en korte termijn groter. Analisten associëren een piek in het verschil met een koersstijging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram