Bitcoin blijft steken op $ 48k terwijl een historisch nauwkeurig handelssignaal bullish wordt

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond $ 48k na weer een matte dag op de cryptomarkten. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zit al vele dagen vast in het smalle handelsbereik van $ 47k- $ 49k en het lijkt erop dat het hier zal blijven totdat de stieren of de beren een beslissende stap kunnen zetten. Altcoins daarentegen rapporteerden over het algemeen lichte verliezen, afgezien van enkele gebruikelijke uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een historisch nauwkeurig Bitcoin-handelssignaal knippert nu groen. Het voegt zich bij een lijst met recente handelsindicatoren die bullish zijn geworden. Op dit moment is er echter nog geen reactie van de stieren. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Jay Clayton verklaard dat hij een fan is van de cryptotechnologiesector. Hij verklaarde ook dat de SEC alleen de digitale activa zou moeten reguleren die onder zijn bevoegdheid vallen en volgens hem bevatten veel van hen niet de stablecoins die slechts digitale valuta zijn die aan de USD zelf zijn gekoppeld. Clayton heeft echter verklaard dat de digitale valuta onder regulering moeten worden gebracht en dat alleen degenen moeten worden geaccepteerd die bereid zijn om binnen het huidige systeem te werken. Dat is een moeilijke vraag voor een sector die zeer ontwrichtend is en het huidige financiële systeem permanent verandert.

Een rechtbank in Peking heeft het beroep van een eiser om schadevergoeding in Bitcoin te krijgen afgewezen. De klager had verklaard dat hij had geïnvesteerd in een Bitcoin-miningfaciliteit in Chaoyang, maar dat hij er slechts een beperkt rendement uit haalde en dat het bedrijf waarin hij investeerde verantwoordelijk moest worden gehouden en dat ze in Bitcoin moesten betalen. De rechtbank verwierp zijn beroep en vroeg de lokale autoriteiten om eventuele illegale mijnbouw in de regio te onderzoeken. China heeft een algemeen verbod op cryptomining en gebruik in het hele land. Maar historisch gezien was het land de thuisbasis van een van de grootste crypto-miningbedrijven ter wereld, maar het veranderde allemaal eerder dit jaar toen het land stopte met de andere kant op te kijken en alle crypto-miners het land uit stuurde.

De Nationale Bank van Kazachstan (NBK) heeft verklaard dat het tegen juli 2022 een uitgebreid rapport over digitale valuta zal publiceren en dit vervolgens zal gebruiken om tegen het einde van het jaar een centrale bank digitale valuta (CBDC) te lanceren. Het land is de thuisbasis van enkele van de grootste Bitcoin-mijnactiviteiten ter wereld, maar het wil nu zijn eigen CBDC lanceren om wat concurrentie te bieden aan de komst van digitale valuta.

De hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Gita Gopinath, heeft opgeroepen tot een wereldwijd antwoord op het reguleren van cryptocurrencies in plaats van het volledig te verbieden. Gopinath wordt binnenkort de plaatsvervangend directeur van het IMF. Ze is van mening dat het gewoon niet praktisch zal zijn om het te verbieden, aangezien de meeste crypto-exchanges offshore-gebaseerd zijn en niet onder de jurisdictie van enig land vallen.

Bitcoin koers vlak op $ 48.000

Bitcoin zit nog steeds vast op ongeveer $ 48k op het moment van schrijven na weer een langzame en enigszins bearish dag. De cryptocurrency zag er gisteravond veelbelovend uit, maar hij kwam niet boven de $ 50k en crashte dus in een mum van tijd terug naar waar hij was begonnen.

De afgelopen 24 uur begonnen de BTC koers op ongeveer $ 49k. Het steeg onmiddellijk licht en bereikte op een gegeven moment een hoogte van $ 49,5k, maar kon niet verder gaan. Daarna bleef het lange tijd zijwaarts handelen tot ongeveer 15.30 uur 's avonds. Toen maakten de uitgeputte stieren plaats voor de korte termijn beren die de koers langzaam onder $ 48k brachten. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich rond de $ 48k.

Bitcoin vertoont de laatste tijd veel bullish handelssignalen, maar geen daadwerkelijke prijsactie op de grond. Dit is de reden waarom de koers als de ultieme maatstaf wordt beschouwd en niet al deze analyses die uitkomen. De situatie voor de stieren is nu hetzelfde; maak overtuigend een zet boven $50k en probeer de bull run nieuw leven in te blazen. Voor de beren is het veel gemakkelijker; houd de zaken onder de $50k en wacht dan op een kans om verder naar beneden te gaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 907 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 40,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur lichte verliezen, afgezien van een paar uitzonderingen die in plaats daarvan stegen. Solana (SOL, 4%) en Terra (LUNA, 6%) behoorden tot de winnaars. De rest van de grote altcoins boekten verliezen tussen de -0,2% en -5%.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Momentumindicator wordt bullish

Volgens een populaire crypto-analist knippert een historisch correcte crypto-indicator weer groen. De Momentum Indicator, zoals deze wordt genoemd, maakt deel uit van een lange lijst met handelssignalen die de afgelopen weken groen zijn geworden.

Volgens Matthew Hyland, een populaire handelaar die tweet onder de naam: Parabolic Matt:

#Bitcoin is uit de neerwaartse trend van meerdere maanden op de Momentum Indicator (One Day Time Frame)!!!

De vorige twee keer dat het uit een neerwaartse trend van meerdere maanden brak dit jaar, volgde een enorme bullish beweging:

 

Dus volgens de grafiek heeft de indicator zich alleen al in het afgelopen kalenderjaar twee keer bewezen, met stijgingen in augustus en oktober tot gevolg. Nu knippert het weer groen.

Ondanks de recente groene signalen zit Bitcoin echter nog steeds vast in een smal bearish gebied en weigert het eruit te komen. Misschien moeten de indicatoren zich opstapelen voordat de stieren het merken, maar het is duidelijk dat de huidige trend op dit moment niet verandert en dat het een enorme inspanning zal vergen om de huidige status-quo te veranderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram