Cryptocurrency-markt in bullish modus - Bitcoin, Ethereum en anderen boeken aanzienlijke winsten

 cryptocurrencies stijgen

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De markt voor cryptocurrency maakte de afgelopen weken een opleving door, waarbij het grootste deel van de markt buitengewoon goed presteerde met voornamelijk dubbele cijfers. De heropleving van de markt heeft opnieuw de aandacht getrokken van investeerders en handelaren van over de hele wereld.

Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie en handelsvolume, is de afgelopen twee weken met meer dan 25% gestegen, terwijl Ethereum, Litecoin, Ripple, XRP en anderen ook gezonde cijfers hebben neergezet.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, met een marktkapitalisatie van meer dan $ 200 miljard op dit moment, heeft op een uitstekende manier gepresteerd met een stijging van de Bitcoin koers met 25% van $ 9200 tot $ 11800. De meest populaire cryptocurrency ter wereld heeft de afgelopen tijd altijd een sterke weerstand ondervonden rond de $ 10.000 - $10.500.

Deze keer werd deze hindernis eind juli echter overtuigend doorbroken en begon Bitcoin soepel te bewegen richting $ 11.000 en overtrof deze al snel ook om een ​​11-maands hoogtepunt van $ 11.800 te bereiken. Dit is een vrij opmerkelijke ommekeer voor het digitale activum en het presteerde aanzienlijk beter dan alle conventionele markten, inclusief de aandelenbeurs en grondstoffen.

Hoewel de prijs van Bitcoin sindsdien is gedaald van dit jaarlijkse hoogtepunt tot ongeveer $ 11.100, op het moment van schrijven, wordt verwacht dat de groei van de cryptocurrency op lange termijn zal doorgaan en dat het volgende grote doel wordt vastgesteld op $ 13.500. Dit is het niveau dat Bitcoin eerder al meerdere keren heeft proberen te overtreffen, maar wat niet is gelukt.

Ethereum (ETH)

De plotselinge stijging van Ethereum van $ 220 naar $ 260 in een tijd van slechts 24 uur, leverde mogelijk de katalysator voor de plotselinge heropleving van de markt. Hoewel traditioneel Bitcoin wordt gevolgd door de handel, zette Ethereum de toon voor de sector en keek niet achterom. Het wordt momenteel verhandeld voor $ 380, maar bereikte gisteren zelfs $ 396, wat een stijging betekent van meer dan 55% op maandelijkse basis.

De volgende weerstand van Ethereum is vastgesteld op $ 400 en met de populariteit van de use-case in Decentralized Finance (DeFi) -toepassingen, wordt verwacht dat de vraag zal blijven toenemen.

Bitcoin Cash, Ripple XRP, Litecoin en de rest

Bitcoin Cash, een kleiner Bitcoin-vorknetwerk en cryptocurrency steeg van $ 230 naar $ 300 met een indrukwekkende groei van 43% en wordt momenteel rond $ 290 verhandeld. XRP, de eigen cryptocurrency van Ripple, steeg ook aanzienlijk van $ 0,21 naar $ 0,30, wat een groei is van ongeveer 42,5%. Evenzo steeg Litecoin van $ 42 naar $ 60 (groei van 43%).

Over het algemeen behaalde de rest van de crypto-markt ook bescheiden tot extreme winsten. Chainlink (LINK) is dit jaar al met meer dan 300% gestegen, maar presteerde niet zo goed tijdens deze laatste bullish fase. Het consolideerde ongeveer tussen $ 7,5 en $ 7,9 en is nu pas doorgebroken naar $ 8. ATOM liet ook een bescheiden groei zien, terwijl Cardano (ADA), Stellar (XLM), DASH en anderen ook gezonde dubbele cijfers boekten voordat ze terugzakten door winstnemingen .

Conclusie

Deze nieuwe optimistische kijk op de markt voor cryptocurrency zal naar verwachting op de lange termijn blijven bestaan. Dit komt doordat de markt over het algemeen de trend van Bitcoin volgt en de al lang bestaande barrière van $ 10.000 - $ 10.500 overtuigend is doorbroken. Als de markt op dit moment echter niet standhoudt en weer onder de $ 10.000 daalt, worden de bullish vooruitzichten mogelijk geannuleerd. Bitcoin is ook veel minder volatiel dan andere cryptocurrencies en is daarom over het algemeen een veel veiligere investering.

Lezers worden erop gewezen dat in cryptocurrency alleen via zorgvuldig geselecteerde officiële kanalen moet worden geïnvesteerd. Online oplichting, snel rijk worden schema's zijn vaak rode vlaggen en moeten worden vermeden.

 

 

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...