Bitcoin daalt tot $ 47k en uit onderzoek blijkt dat 83% van de rijke millennials crypto bezit

 

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag iets toen de beren opnieuw in het spel kwamen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie zit momenteel vast in een smal handelsbereik tussen $ 47- $ 49k met kleine uitstapjes erboven en eronder en ondanks de kleine daling van vandaag, bleef de koers binnen het bereik verankerd. Altcoins boekten over het algemeen ook lichte verliezen, afgezien van één uitzondering. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuw onderzoek toont aan dat maar liefst 83% van de rijke millennials nu cryptocurrencies bezit. Het is bekend dat deze generatie sterk betrokken is bij de crypto-sector, maar verschillende gegevens laten zien hoeveel ze in de crypto-sector hebben geïnvesteerd, wat veel meer is dan je waarschijnlijk verwacht. Daarover later meer.

De Bitcoin-gemeenschap herdenkt vandaag de berendag, want op 17 december is het 3 jaar geleden dat Bitcoin een bodem van rond de $ 3k noteerde. Hoewel de cryptocurrency lange tijd rond die waardering heeft doorgebracht en deze in maart 2020 bijna opnieuw heeft geraakt ($ 3,6k), is dit niveau sindsdien niet meer overschreden en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook nooit meer gebeuren. Bitcoin bereikte vorige maand uiteindelijk $ 69k en ondanks een terugval staat het nog steeds op $ 47k, ongeveer 15,6 keer hoger dan wat 3 jaar geleden werd geregistreerd. Dit is een les voor alle beleggers: als het sentiment een dieptepunt bereikt, koop dan Bitcoin en houd het vast. Het zal je nooit teleurstellen.

Russische officials geven al geruime tijd subtiele hints over een mogelijk crypto-optreden. In een laatste aankondiging verklaarde het hoofd van de Centrale Bank van Rusland, Elvira Nabulina, dat het voor haar volledig haalbaar was om cryptotransacties in het land te stoppen via de financiële infrastructuur. Een dergelijke stap zou een probleem kunnen zijn in het land, aangezien het een van de grootste mijnbestemmingen ter wereld is en er veel cryptoprojecten zijn ontstaan ​​uit het land die behoorlijk succesvol zijn geworden. Dit zou hen allemaal in gevaar kunnen brengen.

De populaire komische tekenfilmserie South Park heeft zich in de nieuwste aflevering verdiept in de NFT-rage. De gekke, door volwassenen beoordeelde show bekritiseert vaak elementen van de populaire cultuur en de nieuwste doelen waren NFT's. De makers van de show hebben een geschiedenis van gemiste voorspellingen over de opkomst van digitale valuta en NFT's kunnen deze keer ook bewijzen dat ze ongelijk hebben. Geen publiciteit is slechte publiciteit, toch?

Trump-supporters en Capitool-rellenleiders hebben een NFT-inzameling aangekondigd. Misschien herinner je je deze man nog:

 

 

Ja, hij heeft zijn eigen collectie aangekondigd. Zijn juridische staat van dienst en het huidige proces zijn ook erg krankzinnig. Hij beschrijft zichzelf als een samenzweringstheorie, de sjamaan van QAnon. Hij was een van de mensen die deelnam aan de rellen van 6 januari in Washington DC en hij wil profiteren van zijn bekendheid. De veiling wordt de NFT-collectie van “the biggest douchebag in the world” genoemd.

De Bitcoin koers zakt naar $47.000

Bitcoin nam opnieuw een kleine daling en is nu terug op ongeveer $ 47k. De cryptocurrency stond de hele dag onder druk van de beren, maar ze konden geen beslissende zet doen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot 8 uur 's ochtends, toen het licht daalde tot $ 47k. Daarna bleef het daar weer een tijdje en maakte korte trips onder dat niveau. Rond 14.40 uur begon Bitcoin verder te dalen. Het ging zelfs nog lager naar $ 45.6k om 16.40 uur, wat het laagste niveau was dat de crypto de afgelopen 24 uur zou bereiken. Nu is het weer boven de $ 47k op het moment van schrijven, maar niet overtuigend.

De beren kloppen momenteel aan de deur en willen zeker een verdere daling van de Bitcoin koers. Dit blijkt echter nog niet zo gemakkelijk te zijn voor de beren, maar het momentum staat aan hun kant en ze kunnen in de nabije toekomst een succesvolle zaak maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 889 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Het grootste deel van de rest van het crypto-veld boekte gedurende de dag lichte verliezen, in navolging van Bitcoin zelf. De enige uitzondering was echter Avalanche (AVAX, 10%) die een grote stijging noteerde ondanks de algehele bearish setup, om vervolgens #9 in de ranglijst te worden. De rest van de markt boekte negatieve cijfers tussen de -0,2% en -4,5%.

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

83% van de Millionair Millennials bezit nu crypto

Een nieuw onderzoek door Spectrem, een zusterorganisatie van CNBC, laat zien hoe populair de cryptosector is onder de rijke millennials. Volgens het onderzoek dat portefeuilles van millennials met een waarde van $ 1 miljoen of meer vergeleek, heeft maar liefst 83% van deze leeftijdsgroep in Bitcoin geïnvesteerd. Nog eens 51% heeft ongeveer de helft van hun investeringen in Bitcoin en ongeveer 1/3 van hen heeft maar liefst 75% van hun waarde in crypto. Vergeleken met andere leeftijdsgroepen zoals Baby Boomers (4%) en Generation X (25%) hebben ze veel meer vertrouwen in crypto en dat is te zien.

Dit zijn grote cijfers en laat ons zien in welke mate crypto in de nabije toekomst relevant zal zijn, veel meer dan nu het geval is. De millennials zijn de generatie die binnenkort Generatie X (geboren 1970-1985) en babyboomers (geboren 1950-1970) zal overnemen en ook de steunpilaar van het personeelsbestand en het topmanagement zal worden. Dus als de huidige omstandigheden aanhouden, zal de crypto-sector in de nabije toekomst enorme investeringen blijven zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram