Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder $47k, maar analisten verwachten bullish vuurwerk in 2022

Bitcoin vuurwerk 2022  

De Bitcoin koers zit op het moment van schrijven vast net onder $ 47k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had nog een dag om zo snel mogelijk te vergeten, terwijl het doorging met zijn lichte bearish vooringenomenheid. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen een gemengde dag, aangezien sommigen lichte verliezen boekten, terwijl anderen wat winst boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente neergang in het fortuin van Bitcoin heeft ertoe geleid dat veel analisten hun prijsvoorspellingen van $ 100k hebben uitgesteld. Ze houden echter nog steeds vast aan hun bullish voorspellingen en geven alleen toe dat het tot ergens in 2022 zal duren om de magische $ 100.000 te bereiken. De meesten verwachten dat de rest van 2021 over het algemeen een saaie, licht bearish aangelegenheid zal zijn. Daarover later meer.

Met Kerstmis in aantocht, is er een heel crypto/blockchain cadeau-segment dat deze keer aan populariteit wint. Hoewel de recente daling van de Bitcoin koers onder $50k de stemming een beetje heeft getemperd, is de waarheid dat veel van de investeerders en handelaren veel geld hebben verdiend tijdens dit grotendeels bullish jaar en nog steeds sterk gehecht zijn aan de sector. Ze verwachten een aantal cadeaus met crypto-thema. Dus als je geliefde bij deze branche betrokken is, kun je tijdens het winkelen kiezen uit een breed scala aan merchandise, waaronder crypto-kleding. Dogecoin-thema's zijn dit jaar een rage en nu kunnen Baby Doge en Shiba Inu ook worden gespot. Er zijn ook hoeden, truien en sjaals met pakkende zinnen als Rekt, To the Moon!, HODL for Life, enz. Dus als je een crypto-enthousiasteling in je familie hebt, zal het kiezen van een cadeau voor hen in ieder geval veel gemakkelijker zijn dan voor andere “normale” mensen.

Telecombedrijf Vodafone heeft aangekondigd dat het een nieuwe NFT-collectie uitbrengt voor het goede doel. De NFT van de in Groot-Brittannië gevestigde telefoonservicegigant is erg interessant, omdat het volgens het bedrijf 's werelds eerste Short Message Service (SMS) is met “Merry Christmas”. De veiling zal op 21 december worden gehouden in het Aguttes Auction House in Frankrijk. Er zijn nog geen beweringen dat dit niet de eerste "Merry Christmas" -sms was.

De VS verscherpt de controle op cryptocurrencies en onlangs heeft de Financial Stability Oversight Council de USD-gekoppelde stablecoins geïdentificeerd als een grote bedreiging voor het huidige financiële systeem. Het heeft verschillende overheidsinstanties aanbevolen om regelgeving uit te vaardigen om hun verdere verspreiding te beheersen, aangezien ze belangrijke transactietools zijn geworden, afgezien van hun gebruik in de crypto-sector zelf.

Bitcoin koers onder $47.000

Bitcoin bleef vandaag grotendeels onder de $47k. De cryptocurrency viel eerder op de dag wat terug, maar uiteindelijk werd er aan het eind van de dag geen merkbare netto verandering waargenomen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 46,8k. Het vertoonde eerder een lichte neerwaartse trend en plaatste een 24-uurs dieptepunt van $ 45.7k in het proces. Het grootste deel van de rest van de dag vertoonde de digitale valuta een lichte opwaartse trend en kwam op een gegeven moment tot $ 47,3k, voordat hij bij het ter perse gaan weer iets onder de $ 47k zakte.

De situatie is voor Bitcoin vrijwel hetzelfde gebleven, aangezien de beren en stieren het uitvechten. De beren zijn ervan overtuigd dat de zaken in hun voordeel gaan, maar zelfs zij worstelen om de koers lang onder de $46k te houden. De stieren hebben het op dezelfde manier moeilijk om de koers boven $ 49k te krijgen en als gevolg daarvan zit Bitcoin vast in een smal handelsbereik.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 882 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 40,38%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies lieten verschillende resultaten zien. Terwijl andere grotendeels gelijk bleven, slaagden sommigen erin om winst te boeken. De grote winnaars waren Terra (LUNA, 9%), Polygon (MATIC, 4%), Uniswap (UNI, 9%) en Chainlink (LINK, 6%).

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Handelaren verwachten begin 2022 vuurwerk

Hoewel de verwachtingen van cryptohandelaren voor een bullish einde van 2021 grotendeels zijn weggeëbd, geloven velen van hen nog steeds dat de de Bitcoin koers $ 100k zal bereiken, maar nu in 2022.

Volgens populaire handelaar Michael Van de Poppe zou $ 44k de prijsbodem kunnen zijn voor Bitcoin gedurende de laatste twee weken van 2021. Hij plaatste ook een grafiek die onmiddellijk herstel liet zien na het begin van het nieuwe jaar.

Evenzo geloven andere grote analisten, zoals Rekt Capital, dat het aanbreken van 2022 nieuwe hoop met zich meebrengt voor de momenteel levenloze Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram