Skip to main content

Bitcoin nieuws

Slapende Bitcoins ter waarde van miljoenen verplaatst na jaren van inactiviteit en stijgende interesse van Russen voor BTC-mining apparatuur

slapende baby met Bitcoin 

Gisteren verplaatste een Bitcoin (BTC)-gebruiker met BTC die hij in 2013 ontving de activa voor het eerst in acht jaar. Sinds de leidende cryptovaluta vorige maand een recordhoogte (ATH) bereikte, zijn transacties met slapende Bitcoins gemeengoed geworden.

Op de dag dat Bitcoin een nieuwe ATH bereikte van ongeveer 69.000 dollar, werden bijvoorbeeld 1.000 slapende BTC's uit 2010 verplaatst. Informatie over de munten gaf aan dat ze afkomstig waren van een miner die daarmee werd beloond voor het succesvol vinden van 20 nieuwe blokken op de Bitcoin-blockchain.

Vierentwintig uur later besteedde dezelfde entiteit nog eens 1K Bitcoins en een vergelijkbaar bedrag aan Bitcoin Cash (BCH). Op 3 november werden 50 BTC-mijnbeloningen van 11 jaar geleden verplaatst.

In dezelfde maand vonden beloningen voor 11 BTC-blokken die tien jaar geleden werden gedolven een nieuw thuis. In totaal werden in november ongeveer 550 Bitcoins, met een waarde van meer dan 25 miljoen USD op het moment van schrijven, naar nieuwe adressen gestuurd na jaren van inactiviteit.

Deze trend zette zich door naar december. Zo werden ongeveer 200 slapende Bitcoins die in 2011 als blokbeloningen werden ontvangen, naar nieuwe adressen gestuurd. De voorraad is tegen de huidige wisselkoersen iets meer dan negen miljoen dollar waard. Afgezien van munten uit 2011, zijn Bitcoin die in 2012, 2013 en 2014 zijn gedolven deze maand verplaatst.

Verplaatsen vertaalt zich niet altijd in verkopen

Op zondag 19 december verplaatste een inactieve BTC-wallet voor het eerst sinds 2013 100 munten. Later verplaatste de portemonnee echter de resterende 135 munten.

Op 16 december werd een andere slapende BTC-portemonnee met 225 munten wakker na meer dan acht jaar in winterslaap te hebben doorgebracht. De gebruiker verplaatste slechts iets meer dan een miljoen USD aan Bitcoin (25 BTC).

Vorige maand stuurde een BTC-houder 13 van de 187 BTC die hij acht jaar in zijn bezit had en op 20 november arriveerden, na 8 jaar inactief te zijn geweest, 1.299 slapende Bitcoins op een nieuwe bestemming.

Op de 11e van deze maand verhuisden 53 van de 234 BTC's, die zeven jaar en zes maanden slapend waren gebleven, naar een nieuw adres. Op de 10e dook er een walvis op, na meer dan acht jaar in de diepte te hebben verbleven, die 2.207 BTC's naar een nieuwe Bitcoin-portemonnee stuurde. De stash is op het moment van schrijven meer dan $ 103 miljoen waard.

Merk op dat het verplaatsen van slapende Bitcoins niet altijd betekent dat ze worden verkocht. In sommige gevallen kunnen houders van oude BTC's de munten naar een nieuw adres verplaatsen dat Segwit of Segregated Witness ondersteunt.

Terwijl slapende Bitcoins ter waarde van miljoenen USD nieuw onderdak vinden, bestellen crypto-miners in Rusland meer BTC-mining machines, waardoor de prijzen van de apparatuur omhoog gaan.

Vraag naar crypto-mining apparatuur stijgt met 14X

Volgens Kommersant, een lokaal nieuwscentrum voor bedrijven, heeft het land een toename gezien in zoekopdrachten naar Bitcoin-mining apparatuur, ook wel bekend als toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC).

Advertenties voor ASIC's zijn bijvoorbeeld met 1.400 procent op jaarbasis gestegen, terwijl het aanbod met 1.300 procent is gestegen.

Met name Russische Bitcoin-mijnwerkers zijn het meest geïnteresseerd in Microbt's Whatsminer, gevolgd door Bitmain's Antminers. De vraag van Whatsminer schoot omhoog met 2.300 procent, terwijl de vraag naar Antminers met 1.100 procent toenam in vergelijking met 2020.

Uit gegevens van Ozon, een toonaangevend Russisch e-commerceplatform, blijkt dat cryptominers in de eerste negen maanden van dit jaar 1.300 procent meer mining-apparaten kochten. De waarde steeg met 14X bij analyse op basis van 12 maanden.

Volgens het zakelijke nieuwscentrum van het land zijn cryptominers in de grootste steden van Rusland, Moskou en Sint-Petersburg, verantwoordelijk voor de meeste bestellingen.

Andere regio's met een grote behoefte aan mining-apparatuur zijn Oblast, Sverdlovsk en Krasnodar Krai. Interessant is dat deze steden enkele van de hoogste energietarieven van het land hebben.

Rusland kan clandestiene Bitcoin-miners opsluiten

De sterke stijging van de vraag naar Bitcoin-mijnbouwplatforms in het Rusland kan te wijten zijn aan het feit dat Chinese crypto-mining bedrijven een basis in Rusland hebben opgezet nadat China crypto-gerelateerde activiteiten zoals mining en handel verbood.

Naarmate de vraag naar Bitcoin-mijnbouwplatforms in Rusland toeneemt, waarschuuwd de overheid van het land tegen het illegaal aansluiten van de machines op het elektriciteitsnet. Een van de overheidsfunctionarissen, Andrey Lugovoy, heeft onlangs onthuld dat zijn partij werkt aan een wetsvoorstel om crypto-mining te reguleren. Een van de aanbevelingen van het wetsvoorstel is om illegale miners een gevangenisstraf op te leggen.

Anatoly Aksakov, het hoofd van de financiële commissie van het parlement, is ook geciteerd en zei dat de Russische regering niet klaar is om cryptominers te ondersteunen omdat de leidende crypto "sociale betekenis" mist.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram