Bitcoin vecht om $ 46k vast te houden en experts geloven dat BTC een kerstwonder nodig heeft voor een bullrun in de laatste 10 dagen van 2021

 

Bitcoin vecht momenteel om het prijsniveau van $ 46k vast te houden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had eerder vandaag weer een licht bearish dag toen de BTC koers naar beneden schoof. Altcoins leden ook het grootste deel van de dag kleine verliezen, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse regering is serieus op zoek naar nieuwe richtlijnen voor stablecoins. Een hoge functionaris van de Amerikaanse schatkist verklaarde onlangs de wens om de digitale USD-sector te reguleren met of zonder de steun van het Amerikaanse Congres.

Een nieuwe studie van het National Bureau of Economic Research toont aan dat ongeveer 0,01% van de grote Bitcoin-adressen, ook wel walvissen genoemd, de controle hebben over meer dan 27% van het volledige aanbod van digitale valuta. Hoewel dit bedrag (ongeveer 5 miljoen Bitcoin) nog steeds in de minderheid is van het totale aanbod van Bitcoin, laat het nog steeds zien dat grote crypto-eigenaren een aanzienlijke hoeveelheid invloed uitoefenen op de aanboddynamiek. Dit geeft echter niet nauwkeurig het eigendom van de crypto weer, aangezien veel van de grote houders in feite crypto-exchanges zijn die de controle over de crypto van andere mensen hebben. Na verloop van tijd zal het eigendom van Bitcoin naar verwachting meer verspreid worden, terwijl met fiat-valuta het tegenovergestelde waarschijnlijker is.

De Indiase deelstaatregering van Telangana wil gedistribueerde technologie binnen haar jurisdictie promoten met een nieuw blockchain-versnellingsprogramma. De ontwikkeling wordt gedaan in samenwerking met Coinswitch Kuber en Lumos Labs. Terwijl Telangana de sector wil promoten, is de reactie van de federale overheid over het algemeen nog steeds gemengd: sommige secties pleiten voor een algemeen verbod, terwijl andere pleiten voor clementie.

Grote fondsbeheerder en voormalig criticus van cryptocurrencies Ray Dalio is van mening dat hij oprecht onder de indruk is van hoe Bitcoin het afgelopen decennium heeft overleefd. Hij sluit het jaar af met positieve vooruitzichten voor de digitale valuta, ondanks de recente marktproblemen die ertoe hebben geleid dat de digitale valuta meer dan 35% van zijn waarde verloor van een nieuw hoogtepunt van $ 69k.

Een educatief boek dat is gelanceerd om beleidsmakers van de overheid in de Verenigde Staten te begeleiden, heeft 5 keer meer geld opgehaald dan het oorspronkelijke doel op Kickstarter. Het boek is getiteld Bitcoin and the American Dream: The New Monetary Technology Transcending Our Political Divide. Het doel is om vereenvoudigde taal te gebruiken om belangrijke politieke belanghebbenden uit te leggen hoe de crypto-sector de wereld verandert en het schetst Amerika's zaak in het geheel van dingen.

Na de meer recente daling van de Bitcoin koers die heeft geleid tot een daling tot onder $46k, zijn experts nu van mening dat alleen een kerstwonder de Bitcoin-bullrun in de laatste 10 dagen van 2021 opnieuw kan doen oplaaien. Daarover later meer.

Bitcoin koers zweeft rond $ 46k

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 46k op het moment van schrijven. De cryptocurrency heeft eerder vandaag weer een licht bearish dag doorstaan, aangezien de koers een groot deel van de dag onder het $47k-niveau bleef.

De laatste 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $47k. Het handelde een tijdje zijwaarts rond dit cijfer, maar de stieren bleken zwak. Uiteindelijk begon de koers om 6.15 uur 's ochtends naar beneden te bewegen en is sindsdien niet meer hersteld. Het boekte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 45.6k om 15.15 uur later op de dag voordat het enigszins herstelde naar $ 46k op het moment van schrijven.

Bitcoin wordt momenteel overspoeld met een lichte bearish vooringenomenheid die moeilijk te overwinnen blijkt te zijn. Maar verdere neerwaartse actie was ook moeilijk te verkrijgen en de cryptocurrency was ook niet enthousiast om onder de $ 46k te gaan, waardoor de koersbewegingen binnen een krap bereik werd gehouden. De situatie blijft daarom vrijwel hetzelfde voor de digitale valuta. De stieren moeten hard hun best doen en de koers uit zijn huidige afgrond trekken door overtuigend boven de $50k te stijgen. De beren zitten echter meer in hun comfortzone en brengen de koers voortdurend naar beneden, zij het langzaam. Ze moeten een zet doen onder $ 42k om de trend op langere termijn te veranderen. Sommige analisten voorspellen een grote koersdaling, maar dat wordt op dit moment niet ondersteund door on-chain analyse.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,54%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven licht bearish

Altcoins boekten grotendeels licht bearish resultaten, op enkele uitzonderingen na. De grote winnaars waren Terra (LUNA, 8%) en Ripple (XRP, 3%). Die laatste steeg eerder op de dag veel hoger maar kon de winst niet vasthouden. De meeste van de resterende altcoins boekten negatieve prijsveranderingen ergens tussen -1 en -6%.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin heeft een kerstwonder nodig voor de laatste 10 dagen van het jaar

De recente koersmalaise van Bitcoin betekent dat de cryptocurrency op weg is naar Kerstmis met een bearish vooringenomenheid en er zijn geen signalen dat dingen kunnen veranderen tijdens de laatste 10 dagen van het jaar. Als dat toch gebeurd, zou het een echt kerstwonder zijn, dat is zeker.

In plaats daarvan voorspellen veel analisten de komende dagen een grote prijsdaling, maar volgens Willy Woo, Michael van de Poppe en Peter Brandt die eerdere crashes correct voorspelden, moet een dergelijke stap worden ondersteund door on-chain analyses en die is er op dit moment niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram