Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot $ 49k en steeds meer bedrijven bieden nu salarissen aan in Crypto

 

De Bitcoin koers herstelde zich enigszins terug naar $ 49k eerder op de dag en bereikte een hoogtepunt van $ 49,4k in het proces, maar zakte terug naar ongeveer $ 48.5k op het moment van schrijven. Het herstel was hard nodig omdat beren het in de nek hijgen en dreigden de koers onder de $ 45k te brengen. Altcoins boekten ook wat herstel, waarbij sommigen veel beter presteerden dan anderen. Daarover later meer.

Ander nieuws: steeds meer bedrijven betalen hun werknemerssalarissen in Bitcoin. Voor een groot deel van de jongere generatie heeft crypto nu eigenlijk de voorkeur boven fiat vanwege de ongebreidelde inflatie over de hele wereld en tal van andere factoren. Daarover later meer.

Twitter-medeoprichter en ex-CEO Jack Dorsey heeft in een reeks tweets de spot gedreven met de Web 3.0-revolutie over centralisatie. Hij is van mening dat VC's (Venture Capitalists) en Limited Partners (LP's) degenen zijn die de nieuwe sector gaan bezitten en dat gebruikers hiervoor moeten oppassen. Elon Musk mengde zich al snel in de discussie en bespotte de ontwikkelingen van Web 3.0 en vroeg zich af of iemand web 3.0 had gezien, want hij niet.

Over Web 3.0 en de Metaverse gesproken, Chinese bedrijven doen waar ze goed in zijn; halfbakken patenten en handelsmerken creëren om een ​​aandeel te hebben in de toekomst van de sector. Ondanks de stap van de Chinese regering om toezicht te houden op de Metaverse en soortgelijke toepassingen, zijn bedrijven als Tencent en Huawei actief bezig met het betreden van deze sectoren. Chinese bedrijven hebben de afgelopen maanden duizenden patenten en handelsmerken aangevraagd, zowel op Non Fungible Tokens (NFT's) als op Metaverse zelf. Dit is blijkbaar een race om er als eerste te komen zonder een echt denkproces erachter.

Het Indiase parlement heeft onlangs een verwijzing verwijderd naar een voorstel voor een crypto-verbod dat het grootste deel van de sector in het land zou hebben gecriminaliseerd. Dit wetsvoorstel maakte deel uit van de winteragenda, maar is nu verwijderd en het wetgevende orgaan Lok Sabha zal er niet eens over debatteren.

Na verschillend anti-crypto-nieuws uit Rusland, is er een vleugje rust, aangezien de Bank of Russia heeft verklaard dat het bedrijven en Russische burgers zal toestaan om crypto te kopen en te verhandelen, maar alleen niet via de lokale infrastructuur. Dit betekent dat ze zich tot buitenlandse beurzen zullen moeten wenden om te helpen bij het verhandelen en verhandelen van cryptocurrencies, wat in de nabije toekomst een grote handicap zou kunnen worden. Rusland heeft een van de hoogste percentages van crypto-adoptie ter wereld, maar de regering daar neigt nu naar een crypto-verbod vanwege zorgen over het witwassen van geld.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 49.000

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag door in de herstelmodus en plaatste een waarde van meer dan $ 49 na enkele dagen wegkwijnen hieronder. De cryptocurrency zit echter nog steeds vast in een smal handelsbereik en de stieren moeten meer doen om een ​​statement te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 46.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot 4 uur 's ochtends toen de koers sterk begon te stijgen. Binnen een uur of zo was Bitcoin boven $ 48.5k en is sindsdien grotendeels boven dat niveau gebleven. De koers noteerde om 13:40 uur een hoogste punt in 24 uur van ongeveer $ 49,3k, maar dat bleek het maximale te zijn dat de stieren vandaag konden doen. Op het moment van schrijven staat het weer op $ 48.5k.

De gestage stijging van vandaag was hard nodig omdat het de voortzetting van het bearish sentiment brak. Het was echter lang niet genoeg om de algemene trend van de digitale valuta te veranderen. Om dat te laten gebeuren, moet Bitcoin boven de $ 50k herstellen en daar blijven. Aan de andere kant hebben de beren wat vaart verloren, maar ze zullen naar verwachting snel genoeg terugkomen met een nieuwe actie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 918 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 40,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook wat winst. Sommige munten presteerden echter beter dan andere. Die omvatten Ripple (XRP, 7%), Terra (LUNA, 9%), Avalanche (AVAX, 5%), Polygon (MATIC, 6,5%) en Crypto.com Coin (CRO, 5,5%). Andere tokens waren over het algemeen veel ingetogener.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Bedrijven bieden Bitcoin-salarissen aan om jonger personeel aan te trekken

Het aanbieden van salarissen in Bitcoin werd jarenlang als een noviteit beschouwd, maar 2020 en nu 2021 hebben dat perspectief veranderd, mogelijk voorgoed. Tegenwoordig willen steeds meer jongeren en jonge professionals betaald worden in Bitcoin. Het zijn ook niet meer alleen de techneuten die betaald willen worden in Bitcoin, zoals voorheen het geval was.

Een recent CNBC-artikel belichtte twee jonge werknemers die in Bitcoin werden betaald. De een werkte parttime bij een techbedrijf en de ander werkte als digitaal kunstenaar. Beiden gaven redenen die gebaseerd waren op de realiteit: ongebreidelde inflatie en investeringsstrategie. Bitcoin is nu net zo goed een valuta als een investering en aangezien veel jongeren meerdere banen hebben, sparen ze Bitcoin op voor de nabije toekomst. Deze trend zal zich in de nabije toekomst zeker voortzetten, waardoor de cryptosector nog meer mainstream wordt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram