Skip to main content

Bitcoin nieuws

Blockstream CSO schetst de belangrijkste voorwaarde voor Bitcoin om $ 100K te bereiken en Amerikaanse overheid neemt crypto in beslag

Bitcoin koers $ 100.000? 

Blockstream's CSO, Samson Mow, heeft een belangrijke voorwaarde geschetst waaraan moet worden voldaan opdat de Bitcoin koers $ 100.000 kan bereiken in 2022.

In een gesprek met BeinCrypto zei Mow dat de BTC-markt nog moet herstellen van de hoge verkoopdruk van Chinese investeerders. Chinese Bitcoin-investeerders worstelen met nieuwe wetten die crypto-gerelateerde activiteiten verbieden.

Binance is een van de toonaangevende crypto-exchanges die hun Chinese activiteiten stopzetten na het verbod. De Blockstream CSO merkte op dat de meeste investeerders op het vasteland van China hun BTC liquideren voordat cryptohandelsplatforms de markt volledig verlaten.

Afgezien van de angst om geld te verliezen, zijn Chinese crypto-investeerders mogelijk op zoek naar fondsen om hun uitgaven voor het nieuwe jaar te financieren. China is van plan om het nieuwe jaar in februari 2022 te vieren.

Mow verwacht dat de verkoopdruk in 2022 zal afnemen, waardoor BTC wordt gepositioneerd voor een nieuwe prijspiek. Volgens Glassnode, een analyseplatform, bereikte de verkoopdruk vorige maand en deze maand een nieuw niveau. Glassnode wees erop dat Aziatische handelsuren grotendeels worden geassocieerd met dalende cryptoprijzen in vergelijking met de meer bullish Amerikaanse uren.

 

Het Amerikaanse Department Of Justice (DOJ) probeert meer dan $ 150 miljoen, omgezet in Bitcoin door een Sony-medewerker, terug te halen.

Op 20 december heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) een civiele procedure ingediend om meer dan $ 150 miljoen terug te geven die door een werknemer van Sony is gestolen en omgezet in Bitcoin (BTC). Het Federal Bureau of Investigations (FBI) ontdekte de verduistering.

Bij de aankondiging van de beslissing zei het DOJ dat het van plan is te waken met als doel de "fondsen die naar verluidt zijn gestolen van" een dochteronderneming van Sony Group terug te geven. De DOJ voegde eraan toe dat de FBI het geld naar Bitcoin volgde bij het onderzoeken van de diefstal.

Volgens beschikbare informatie ontving een Sony-medewerker het geld in mei en zette het om in Bitcoin. Destijds vertaalde het gestolen bedrag zich in meer dan 3.800 BTC's. De stash is op het moment van schrijven meer dan 189 miljoen USD waard.

Het was echter pas begin deze maand dat de "gelden in beslag werden genomen door wetshandhavers". Het Amerikaanse ministerie van Justitie identificeerde de malafide werknemer als Rei Ishii. Ishii werkte bij Sony Life Insurance Company, een bedrijf dat eigendom is van Sony Group.

Er wordt aangenomen dat de werknemer de miljoenen in USD heeft onderschept tijdens het transport tussen verschillende accounts.

De DOJ denkt dat Ishii “cooked” transactiegegevens heeft gebruikt om te zorgen dat het bedrag van een bedrijfsrekening op zijn eigen bankrekening terechtkwam. Vervolgens wisselde de werknemer het om in Bitcoin.

Vertrouw niet op Crypto om crimineel geld te verbergen

Aangezien Sony een in Tokio gevestigd bedrijf is, hebben Japanse wetshandhavingsinstanties zoals de National Police and Prosecutors Unit bijgedragen aan het onderzoek.

Randy Grossman, waarnemend procureur van de Verenigde Staten, gaf commentaar op de zaak en merkte op dat het hun "bedoeling is om het geld terug te geven". Hij voegde eraan toe dat kwaadwillende actoren niet moeten "vertrouwen op" virtuele valuta "om crimineel geld te verbergen".

Volgens Grossman werken de VS nauw samen met andere regelgevende instanties over de hele wereld om "gestolen geld terug te krijgen" en criminelen tegen te houden.

Een recent CBNC-rapport gaf aan dat de regering van de Verenigde Staten dit jaar meer crypto in beslag heeft genomen dan in 2019. Jarod Koopman, een executive bij de Internal Revenue Service (IRS), vertelde CNBC dat de toename van in beslag genomen cryptovaluta ongeveer 1.700X bedraagt.

Koopman onthulde dat de IRS in 2019 virtuele activa ter waarde van ongeveer $ 700K in beslag heeft genomen. In 2020 liep het bedrag op tot 137 miljoen USD en schoot het later op tot 1,2 miljard USD in 2021.

Het is bekend dat de Amerikaanse overheid grote kortingen biedt op in beslag genomen Bitcoin en andere crypto's. De volgende hoeveelheid die wordt geveild, omvat crypto met een waarde van meer dan 50 miljoen USD die in beslag is genomen uit de BitConnect-saga.

Regels van het Amerikaanse strafrechtsysteem: onderzoeken, in beslag nemen, verkopen, inzetten

In tegenstelling tot andere dergelijke crypto-verkopen, gaat de opbrengst van de verkoop naar opgelichte BitConnect-investeerders.

Met een groeiend aantal in beslag genomen crypto's heeft de Amerikaanse overheid private partijen gecontracteerd om de opslag en verkoop af te handelen. Een ex-aanklager voor cybercriminaliteit, Jud Welle, vertelde CNBC echter dat "de regering meestal meer dan een paar stappen achterloopt op de criminelen, als het gaat om innovatie en technologie."

Welle schreef het trage tempo toe aan een gebrek aan crypto- en blockchaintechnologie-onderwijs in de 'basistraining'.

Volgens CNBC behandelt het Amerikaanse strafrechtsysteem crypto's in drie fasen. De eerste betreft opsporing en inbeslagname, daarna verkoop en tenslotte besteding van de verkoopopbrengst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram