Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Is het altcoin season stiekem al begonnen?

cryptocurrency nieuws 

Er is nog maar ongeveer een week van 2021 over en de meeste blockchain-experts zijn het erover eens dat het "altcoin-seizoen" is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2022. De afgelopen 7 dagen waren echter redelijk goed voor crypto-investeerders in het algemeen en altcoin-enthousiastelingen in het bijzonder. Veel populaire alternatieve cryptocurrencies hebben aanzienlijke winsten geboekt, dus is er echt een mogelijkheid dat we eind 2021 getuige zullen zijn van een spectaculaire last-minute bull-rally? Laten we eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws om erachter te komen!

YFI ziet forse stijging - Is dit de beste comeback van het jaar?

Yearn.Finance (YFI) staat bekend als een van de pioniers van DeFi en het project dat in grote mate heeft bijgedragen aan het populair maken van gedecentraliseerde financiële oplossingen zoals yieldfarming, gedecentraliseerde verzekeringen en peer-to-peer crypto-activaleningen. Er was een tijd dat Andre Kronje, de charismatische oprichter van Yearn.Finance, een van de meest bekende crypto-beroemdheden in het blockchain-ecosysteem was.

Na een spectaculaire lancering begon de populariteit van YFI af te nemen en viel de munt bijna van de lijst met de 100 grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Nu lijkt het tij echter te keren - voor de tweede week op rij is Yearn.Finance enorm snel gegroeid!

De afgelopen 7 dagen is de YFI-prijs met meer dan 70% gestegen, waardoor het de snelst groeiende altcoin van de week is. En hoewel YFI nog steeds slechts de 82e grootste cryptovaluta is qua marktkapitalisatie, zou het, als dit groeitempo aanhoudt, binnenkort in de top 50 kunnen komen.

De belangrijkste reden voor de rally van Yearn.Finance is de aankondiging dat het team achter het project een enorme financiering van meer dan $ 42 miljoen heeft opgehaald, die bedoeld is om te worden gebruikt voor de terugkoop van YFI-tokens. Wanneer dat gebeurt, zal de YFI-prijs waarschijnlijk echt uitbarsten, wat betekent dat de prijsgroei die we tot nu toe hebben gezien, slechts een opmaat kan zijn voor een enorme bull-rally.

Yearn.finance koers grafiek 

Terra gaat door met uitzonderlijk presteren

De afgelopen weken was Terra (LUNA) een van de best presterende alternatieve cryptocurrencies - zelfs in overwegend bearish weken toen veel altcoin koersen daalden. Deze week is niet anders geweest. Nogmaals, de LUNA koers is aanzienlijk gestegen - in de afgelopen 7 dagen is de prijs met meer dan 66% gestegen!

Momenteel is LUNA de 9e grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, en het heeft populaire munten en tokens zoals Avalanche (AVAX), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Polkadot (DOT) overtroffen. Maar zal Terra echt langer in de top 10 kunnen blijven, of is de populariteit van korte duur? De tijd zal het leren!

Luna koers grafiek 

Shiba Inu koers daalt onder $ 0,00003 - Is dit de bodem voor SHIB?

De afgelopen weken presteerde SHIB bijna net zo slecht als de Turkse Lira. De koers van Shiba Inu is enorm gedaald sinds hij een recordhoogte van $0.00008 heeft bereikt. Op maandag is het zelfs gelukt om zo laag als $ 0,000028 te dalen - maar betekent dit dat de daling eindelijk voorbij is, of zal de SHIB koers zijn vrije val voortzetten?

Na een daling tot onder $0,00003, begon de prijs van Shiba Inu zich een beetje te herstellen en staat nu op meer dan $0,00036. Hoewel sommige SHIB-tokenhouders optimistisch zijn, is het waarschijnlijk te vroeg om te zeggen of het ergste echt voorbij is - hoewel de snelle opleving veelbelovend lijkt, is het de moeite waard om te onthouden dat de SHIB koers enorm is gedaald van zijn ATH, en het zou enorm pompen vergen voor Shiba Inu om weer in de buurt van $ 0,0001 te komen.

Helaas voor SHIB-houders kan het project binnenkort ook met aanzienlijke juridische problemen worden geconfronteerd. Het populaire Canadese medische platform Ask the Doctor heeft aangekondigd dat het juridische stappen zal ondernemen tegen "Shytoshi Kusama", de pseudonieme oprichter van SHIB.

Ask the Doctor beschuldigt Shytoshi Kusama van smaad, omdat hij het platform eerder een "zwendel" noemde. Maar het lijkt erop dat de bron van de vete tussen de twee veel eenvoudiger is - Ask the Doctor heeft Floki Inu (FLOKI), een van de belangrijkste concurrenten van SHIB, gepromoot, wat de oprichter van Shiba Inu woedend lijkt te hebben gemaakt.

SHIB koers grafiek 

XRP koers blijft stijgen - Zijn de problemen van Ripple eindelijk voorbij?

Yearn.Finance is niet de enige munt die deze week een comeback heeft gemaakt - de koers van Ripple (XRP) is ook in beweging en XRP is met 17% gegroeid tot meer dan $ 0,94, wat betekent dat het eindelijk het belangrijke psychologische weerstandsniveau van $ 1,00 vrij snel zou kunnen doorbreken!

Hoewel de SEC-rechtszaak tegen Ripple Labs Inc. nog steeds aan de gang is, lijkt de gemeenschap van XRP-tokenhouders er niet door te worden ontmoedigd. Het lijkt erop dat de veerkracht van het "XRP-leger" toch beloond zou kunnen worden, aangezien de algemene XRP-koersvooruitzichten er erg optimistisch uit gaan zien.

Ripple koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram