Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken op $ 49k terwijl wegversperringen verschijnen voor mogelijke Kerst Rally

Bitcoin met kerstmuts 

De Bitcoin koers bleef het grootste deel van de dag stabiel rond de $49k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie wilde eerder op de dag $ 50k bereiken, aangezien de koers een hoogte van $ 49,6k bereikte. Dat bleek echter te veel gevraagd en de koers beweegt momenteel opnieuw onder de $ 49k. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen een gemengde dag, omdat sommigen grote winsten boekten, terwijl weer anderen kleinere winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws, populaire handelaar Michael Van de Poppe gelooft dat de eerste doorbraak die nodig was om de bull run opnieuw te starten, nu is gebeurd, aangezien de crypto zich boven $ 49k heeft hersteld. Hij voegde er echter ook aan toe dat er nog meer doorbraken nodig zijn om een ​​trendverandering te voltooien. Daarover later meer.

De regering van El Salvador heeft 21 BTC ($ 1,06 miljoen) gekocht om een ​​interessante dag te herdenken. Volgens een tweet van de pro-crypto-president Nayib Bukele heeft het land 21 BTC gekocht op de 21e dag van het 21e jaar van de 21e eeuw. Het oppervlak van het kleine Midden-Amerikaanse land is ook 21.000 vierkante kilometer. De aankondiging door Bukele betekent dat het land nu meer dan 1220 in Bitcoin bezit.

Elon Musk heeft verklaard dat zijn Neuralink-concept beter is dan alle Metaverse-initiatieven over de hele wereld. Hij zei dit in een recent interview met Babylon Bee. Hij heeft met name het concept van Virtual Reality (VR) uitgekozen en heeft verklaard dat hij niet gelooft dat er een toekomst zal zijn die alleen vol is met deze VR-headsets, vanwege hun effecten op het gezichtsvermogen. Hij gelooft dat zijn Neuralink-concept precies dat kan bereiken, maar er hangt niet het soort modewoord aan vast. Musk is al lang kritisch over verschillende interessante ideeën m.b.t. technologie. Van sommige van deze kritieken is bewezen dat ze juist zijn, terwijl van weer andere is bewezen dat ze niet kloppen.

De financiële waakhond van Singapore (MAS) heeft dit jaar alleen al cryptolicenties voor meer dan 100 cryptobedrijven afgewezen. De MAS is open geweest over het binnenhalen van nieuwe bedrijven in het land, vooral als het gaat om cryptocurrencies, maar het wil ook klanten en investeerders beschermen en daarom wordt de lat behoorlijk hoog gelegd, zelfs in een ogenschijnlijk crypto-vriendelijk land.

Volgens een recente claim bezitten Pakistanen meer dan $20 miljard aan crypto-activa. De claim werd ingediend door de president van de Federatie van de Pakistaanse Kamers van Koophandel en Industrie (FPCCI) en hij drong er ook bij de regering van het land op aan om met een regelgevingsproces te komen dat vergelijkbaar is met dat van buurland India.

Bitcoin stabiel op $ 49k

Bitcoin bleef grotendeels op korte afstand van $ 49k voor de meeste delen van de dag, doordat een overstap naar $ 50k opnieuw mislukte. De cryptocurrency wilde een "Santa-rally" beginnen, maar heeft zijn voortgang opnieuw tot stilstand gebracht en bevindt zich nu op een lager niveau.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 48,7k. Het bleef de rest van de dag binnen $ 800 hiervan, wat de lage volatiliteit aangeeft die momenteel in de branche wordt ervaren. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van maar liefst $ 49,55k op een bepaald moment van de dag (03:50 uur), maar dat was het dan ook.

Bitcoin speelt momenteel met de weerstand van $ 50k, maar het is ook een psychologische weerstand geworden en stieren hebben er de afgelopen maand of zo niet overtuigend overheen kunnen komen. Nu is er weer een kans en staan er weer wat signalen op groen, maar de markt is momenteel erg rustig. De stieren moeten nu snel handelen willen ze nog een ​​kerstrally starten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $923 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,40%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de hele dag wat gemengde winsten. Opmerkelijke recente winnaars gingen vrolijk verder op het bestaande pad met Avalanche (AVAX), Ripple (XRP), Polkadot (DOT), Shiba Inu (SHIB), Polygon (MATIC) en Chainlink (LINK),  die allemaal mooie winsten boekten.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws…..

Nederlandse analist gelooft dat eerste doorbraak is bereikt

De populaire Nederlandse trader en analist Michael Van de Poppe is van mening dat Bitcoin de eerste doorbraak heeft bereikt die nodig is om de bullrun te hervatten. Wel stelt hij dat er nog een aantal doorbraken nodig zijn om tot een volledige trendbreuk te komen.

Hij twitterde:

“De eerste doorbraak heeft plaatsgevonden op Bitcoin. Maar we moeten nog steeds genoeg niveaus doorbreken om te stellen dat we bullish zijn...: "Al met al een doorbraak op $ 50,5-51,5K en ik ben ervan overtuigd. Ook zou 2022 over het algemeen een geweldig jaar moeten worden.”

Dus Van de Poppe gelooft dat begin 2022 een geweldig jaar zal worden voor de cryptosector, maar heeft de resterende acht dagen van 2021 bijna opgegeven. Het lijkt erop dat een kerstrally deze keer moeilijk zal worden georganiseerd rondom de feestdagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram