De Bitcoin koers stijgt naar $ 51k in een snelle beweging. Krijgen we dan toch een late Kerst Rally?

ADA koers grafiek 

Bitcoin steeg sterk net voor het moment van publiceren en reikte zelfs tot $ 51k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bleef gedurende het grootste deel van de dag opnieuw onder $ 49k verankerd, maar de stieren deden op het laatste moment een plotselinge zet. Altcoins lieten een gemengd maar positief beeld zien, waarbij sommigen beter presteerden dan anderen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Bitcoin hash-snelheid nadert recordhoogtes van ongeveer 200 Exa Hash/s volgens de laatste cijfers van on-chain analytics. Dit ondanks het feit dat de cryptocurrency een relatieve bearish trend vertoont. Daarover later meer.

Het berichtenplatform Telegram heeft onthuld dat zijn geautomatiseerde geverifieerde betalingen Toncoin nu als betaling zullen accepteren, wat de officiële digitale valuta is die eigen is aan Telegram zelf. Deze ontwikkeling werd aangekondigd door de CEO van Telegram, Pavel Durov, in een Telegram-post eerder vandaag. De CEO vermeldt nadrukkelijk dat het Toncoin-project onafhankelijk is van de werking van Telegram zelf, maar zoals de naam al doet vermoeden, kan deze claim met een korreltje zout worden genomen.

Het futures-platform Bakkt krijgt een bestuurswisseling nu Adam White, de president van het digitale handelsplatform, zijn ontslag aankondigde. White heeft echter niet onthuld wat de volgende stap in zijn carrière zal zijn en of hij al dan niet een rol zal blijven spelen in het handelsecosysteem van Bakkt. Bakkt is een van de populaire crypto-derivatenplatforms en staat al een tijdje genoteerd op de New York Stock Exchange als BKKT na een fusie van ongeveer 2 maanden geleden.

Het Amerikaanse congreslid Cynthia Lummis heeft aangekondigd dat ze een wetsvoorstel wil indienen bij het congres om duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving m.b.t. stablecoins en om consumentenbescherming te bieden rond deze opkomende activaklassen. De senator uit Wyoming wil doorgaan met haar pro-crypto voorstellen die elkaar steeds sneller opvolgen, terwijl de Amerikaanse federale agentschappen de digitale valutasector willen aanpakken, met of zonder echte wetgeving die door wetgevende instanties wordt doorgevoerd.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 51.000

Bitcoin had een sterke bullish sessie net voor het moment van publiceren, toen de koers op een gegeven moment tot $ 51,4k steeg. De cryptocurrency had het grootste deel van de dag een langzame handelssessie, maar steeg sterk slechts twee dagen voor Kerstmis en ongeveer 7 dagen voor oudejaarsavond. Nu is de vraag die iedereen bezig houdt: Is een late “Santa Rally” nog mogelijk?

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 49k. Het verloor enige waarde tot ongeveer $ 48.5k en handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond dit niveau. Rond 17:50 uur 's avonds begon de digitale valuta echter weer te stijgen. Het bereikte eerst ongeveer $ 50k, stabiliseerde zich daar en werd toen slechts een uur of zo voor het moment van publiceren, volledig bullish en ging boven $ 50k om op een gegeven moment een hoogtepunt te bereiken van $ 51,4k. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 51,2k.

De Bitcoin-bulls hebben eerder vandaag een grote stap gezet om de negatieve korte termijn trend achter zich te laten, maar de omschakeling is nog steeds niet voltooid. De cryptocurrency moet deze stap volgen en op zijn minst naar $ 55k gaan. Hoewel deze stap de bull-run op de lange termijn nog steeds niet volledig zal doen herleven, zal het in ieder geval laten zien dat de bulls deze keer serieus zaken willen doen en niet opbranden rond de $ 52k zoals ze slechts 3 weken geleden deden. Dus $ 55k is het volgende doel en dan $ 60k. Als de cryptocurrency er uiteindelijk in slaagt eruit te komen, is er een kerstrally. Anders zullen beren zich zelfverzekerd genoeg voelen om de koers in de nabije toekomst snel terug te trekken naar een niveau van minder dan $ 50k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 965 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,53%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins hadden over het algemeen een gemengde dag. Hoewel de meesten van hen winst boekten, waren ze niet gelijkmatig verdeeld. Solana (SOL, 5%), Cardano (ADA, 7,5%), Ripple (XRP, 6%), Crypto.com Coin (CRO, 10,8%), Uniswap (UNI, 14%) en Chainlink (LINK, 7,5%) boekten allemaal winsten groter dan Bitcoin zelf. De rest van de markt deed het minder dan de stijging van 4,5% van Bitcoin.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…

Bitcoin-hashsnelheid bereikt bijna recordniveaus

De hash-snelheid van Bitcoin bevindt zich weer in de buurt van recordniveaus en zal de komende dagen waarschijnlijk de 200 Exa-hash per seconde testen. De mijnbouwsnelheid kreeg medio 2021 een klap terug toen China zijn draconische verbod op de sector aankondigde. De sector is daar niet alleen volledig van hersteld, maar staat nu ook op het punt verder te gaan.

De mijnbouwinspanningen zijn in het recente verleden ook een beetje vertraagd vanwege de recente koersdaling, maar nooit veel omdat miners hun crypto vasthouden en niet op de markt verkopen. Als gevolg hiervan is de concurrentie binnen de sector nog steeds hevig en lijkt deze niet te vertragen, aangezien miners in de nabije toekomst anticiperen op verdere koersstijgingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram