Skip to main content

Bitcoin nieuws

Jack Dorsey's kijk op Bitcoin en Web 3.0 verdeelt crypto-prominenten

 

Toen Jack Dorsey, een diehard Bitcoin fan en voormalig Twitter-CEO, Web 3.0 begon te bespotten, viel dat niet goed bij zijn aanhangers. Het debat probeert gaat over hoe een echt gedistribueerd internet eruit zou zien en wie welke rol speelt.

Het kamp van Dorsey is van mening dat Web 3 tekortschiet in decentralisatie, ondanks het feit dat durfkapitalisten anders beweren.

Marc Andreessen, medeoprichter en partner bij Andreessen Horowitz, een durfkapitaalbedrijf, is een van de prominente cryptofiguren die Web 3.0 ondersteunen.

BTC-maximalisten zijn van mening dat Web 3.0 sterk afhankelijk is van virtuele valuta om zijn ontwikkeling te financieren. Hoewel dit op zich niet schadelijk is, hebben Venture Capitalist-bedrijven een groot aantal van deze tokens in bezit, waardoor ze de sector kunnen beheersen.

Volgens Dorsey, "bezit je geen 'Web 3' […] Het is uiteindelijk een gecentraliseerde entiteit met een ander label. Weet waar je aan begint."

Ontevreden over de kritiek van de voormalige Twitter-CEO op de technologie, blokkeerde Andreessen Dorsey van zijn Twitter-tijdlijn. "Ik ben officieel verbannen van Web3", tweette de BTC-diehard.

Zijn tweet ging vergezeld van een screenshot waaruit blijkt dat hij de berichten van de VC-firma niet langer op het social emedia platform kan zien.

Web 3 is een "software die de wereld opeet"

Maar dat was nog maar het begin van de Web 3-vete tussen Dorsey en Andreessen. In een andere tweet merkte de ex-Twitter-CEO op dat investeren in de technologie verwant is aan investeren "in software die de wereld opeet". Eerder had Dorsey een afbeelding gedeeld die suggereerde dat de meeste winsten van Web 3 naar durfkapitalisten gaan, terwijl particuliere beleggers een paar druppels krijgen.

In een mogelijke vergelding voor Andreessen die hem blokkeerde, ging Dorsey op een”blokkeer kruistocht”. Zijn blokkeeracties leken te zijn gericht aan Web 3-supporters, waaronder Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, en Tyler Winklevoss, een van de oprichters van Gemini exchange. Ook heeft hij Andreessen van zijn tijdlijn verwijderd.

Hoewel een dergelijke vete gebruikelijk is bij zwaargewichten in Silicon Valley, heeft de huidige impasse tussen Web 3-critici en supporters de aandacht getrokken, deels vanwege de populariteit van Twitter onder de cryptocurrency-gemeenschap.

Afgezien van het tonen van verschillende meningen tussen prominente leiders in de crypto-industrie, schetst de impasse de prioriteiten van Dorsey. De ex-Twitter CEO waardeert Bitcoin boven andere crypto- en blockchain-projecten.

Toen hij het sociale-mediaplatform leidde, pronkte hij met een door BTC aangedreven non-fungible token (NFT)-strategie.

Tijd om te focussen op Bitcoin

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, reageerde op de tweet van Dorsey dat hij werd geblokkeerd door Andreessen. Volgens Saylor "maakt dit het des te gemakkelijker om je op Bitcoin te concentreren."

@FurinTweets steunde het standpunt van Dorsey en merkte op dat "de VC-wereld naar niets anders zal luisteren omdat het hun investeringen bedreigt."

Anderen wezen erop dat Dorsey Andreessen "gewoon van het platform zou kunnen schoppen" als hij "nog steeds CEO" was.

De FBI constateert een toename van oplichting met cryptogeldautomaten

Terwijl Web 3-supporters en critici het uitvechten, zal een 22-jarige meer dan vijf jaar in de gevangenis doorbrengen voor het helpen van Bitcoin ATM-criminelen.

Bazyli Rymarz werd gevangen gezet voor het helpen van een criminele bende bij het witwassen van meer dan 2,5 miljoen dollar. De politie arresteerde Rymarz in 2020 voor het besturen van een auto met 7.300 USD in contanten verstopt in een tas.

Uit onderzoek bleek dat het bedrag in minder dan twee jaar was witgewassen. De criminele bende gebruikte Bitcoin-geldautomaten om nietsvermoedende personen op te lichten.

Hun oplichting houdt in dat individuen worden overgehaald om geld te betalen aan de Britse overheid met behulp van crypto via een crypto-geldautomaat.

De Britse politie van Kent merkte op dat Rymarz niet direct betrokken was bij "deze fraude", maar de criminele bende hielp bij het witwassen van de illegale fondsen. In een tweet zei de politie van Kent dat ze een onderzoek begonnen "nadat hij herhaaldelijk in het bezit was van grote hoeveelheden geld".

In een persbericht onthulde de politie dat "een groot deel van het geld uit Groot-Brittannië is gehaald via bankrekeningen en door fysiek contant geld in vliegtuigen en over het Kanaal te vervoeren."

Dit was niet de enige keer dat hij werd betrapt met onverklaarbare hoeveelheden geld. Bij verschillende gelegenheden in 2019 werd hij betrapt met contant geld van in totaal meer dan 75.000 USD verborgen in verschillende delen van zijn auto.

Oplichting met BTC-geldautomaten is een nachtmerrie geworden voor wetshandhavingsinstanties wereldwijd. In november verklaarde het Federal Bureau of Investigations (FBI) dat het een piek had waargenomen in criminele activiteiten die "slachtoffers ertoe aanzetten fysieke geldautomaten met cryptocurrency te gebruiken".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram