Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit vast op $ 50,5k aangezien Kerstmis er niet in slaagt om de Bull nieuw leven in te blazen

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 50,5k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een rustige kerst, aangezien de markt worstelde om significante veranderingen aan te brengen, naar boven of naar beneden. Maar nu het stof neerdaalt na de feestdagen, proberen de beren een comeback te maken. Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een gemengde laatste paar dagen en dat betekende dat de dominantie van Bitcoin nog een klap kreeg, tot onder de 40%. Het is al maanden niet meer op dit niveau gezakt, maar nu zijn we er weer. Daarover later meer.

Ander nieuws: een wonderkind met een IQ-niveau van meer dan 162 wenste een Bitcoin-kerstcadeau en hij kreeg het. Barnaby Swinburn, die een IQ van meer dan 162 behaalde in de Mensa IQ-test (hoger dan Einstein's 160), wilde graag een crypto-portefeuille en heeft die nu gekregen. Dus hoewel een aanzienlijk deel van de bevolking de cryptosector nog steeds sceptisch bekijkt, moet je zien wat de intelligente mensen en topondernemers over de crypto zeggen. Tesla CEO Elon Musk houdt (ondanks zijn Twitter capriolen) nog steeds stevig vast aan zijn crypto-voorraad, terwijl anderen zoals ex Twitter CEO Jack Dorsey, Mark Cuban en anderen sterk betrokken zijn bij deze sector. Nu wil een persoon met een IQ van 162, ondanks dat hij jong is, crypto bezitten. Wie zijn wij om met iemand die zo intelligent is te redetwisten….?

Een nieuwe walvis op Binance heeft wat crypto verplaatst en heeft ervoor gezorgd dat de stieren de recente stijging van de Bitcoin koers hebben onderbroken. Dit heeft geleid tot enige bezorgdheid onder de stieren. Daarover later meer.

Een Indiase politiecommissaris heeft een openbare waarschuwing afgegeven tegen crypto-advertenties. Commissaris Shikha Goel van de politie van Hyderabad gaf deze waarschuwingen die burgers aanspoorden om alleen in crypto te investeren via gerenommeerde en gevestigde spelers die bij de overheid zijn geregistreerd. India heeft een hoge mate van crypto-adoptie vanwege de verzwakking van de nationale valuta en inflatie, maar er zijn ook veel oplichtingspraktijken die de mensen van hun geld beroven. De besluiteloosheid van de regering om passende wetgeving in te voeren, kan enig effect hebben gehad op de crypto-fraude die hoogtij viert in het Zuid-Aziatische land.

Binance Turkije heeft een boete van 8 miljoen lira ($ 744k) gekregen voor het niet naleven van belangrijke witwashervormingen. De exchange kreeg een boete van de regelgevende instantie van MASAK, die de AML-beperkingen op alle grote crypto-exchanges wil aanscherpen. Deze boete is het maximale bedrag dat op dit moment kan worden geheven, maar dat kan snel genoeg veranderen.

Bitcoin vastgelopen rond de $50k

Bitcoin bleef het grootste deel van de afgelopen twee dagen rond de $50k hangen. De cryptocurrency was een beetje bullish op kerstavond, maar het grootste deel van die opwaartse beweging wordt momenteel bedreigd door een bearish heropleving.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 51k. Het werd zijwaarts verhandeld voor een groot deel van eerste kerstdag. Maar laat in de nacht maakten de beren een korte comeback. Eerst daalde de koers tot $ 50,5k en later, om 03:54 uur, ging hij onder $ 50k en bleef daar lange tijd, zonder te herstellen boven het sleutelniveau. Om 16.50 uur 's avonds herstelde de Bitcoin koers weer en is sindsdien grotendeels boven $ 50k verhandeld. Toch was de algemene trend bearish, aangezien de beren de koers lange tijd met succes onder $50k trokken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 953 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,98%. Dit is de laagste Bitcoin-dominantie in de afgelopen zes maanden en daarom wordt verwacht dat altcoins in de nabije toekomst een klap zullen krijgen, wanneer BTC het evenwicht herstelt.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 48 uur verschillend gepresteerd. Velen deden het beter dan Bitcoin, wat ertoe leidde dat de belangrijkste crypto een klap kreeg in marktdominantie. Polkadot (DOT), Dogecoin (DOGE), Polygon (MATIC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Cardano (ADA) en anderen boekten in deze periode allemaal wat winst ondanks de ellende van Bitcoin.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

Mysterieuze walvis verplaatst wat crypto naar Binance-account

Een relatief nieuwe grote speler heeft wat crypto gestort op de grote cryptobeurs Binance. De actie kwam van een nieuwe speler die voorheen niet erg actief was. Over het algemeen zijn de valutareserves de afgelopen dagen enigszins gestegen, maar niet zo significant om de hele trend te veranderen. Het heeft echter aanleiding gegeven tot enige bezorgdheid dat sommige walvissen hun crypto-voorraad willen ontladen. Als dat gebeurt, kan er een prijsomkering plaatsvinden en kan de koers dieper onder de $ 50k zakken. Er zijn op dit moment echter geen tekenen die wijzen op zo’n grote uitverkoop onder walvissen, alleen zorgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram