Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt tot bijna $ 52k terwijl de dollar winst boekt ten opzichte van de euro en het pond sterling

Bitcoin, dollar, euro 

Bitcoin is momenteel verwikkeld in een strijd met de beren en probeert boven de $ 52k uit te komen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet er nu een stuk levendiger levendig uit, aangezien de koers tegen het einde van het jaar toch een beetje lijkt op te lopen. Het grootste deel van de afgelopen maand werd doorgebracht in een langzaam, bearish patroon, maar dat zou kunnen veranderen als de stieren een beslissende zet kunnen doen. Altcoins hadden ook over het algemeen een positieve dag. Daarover later meer.

Ander nieuws: de USD wint zowel ten opzichte van de euro als het Britse pond. De grootste fiat-valuta ter wereld wint aan waarde na de recente aankondiging van een afbouwbeleid (afbouw van stimulering van de economie) van de Fed dat later volgend jaar van kracht wordt. Daarover later meer.

Sommige Salvadoranen beweren dat ze een deel van hun cryptogeld missen op de nationale Chivo-portemonnee-applicatie. De burgers van de kleine Midden-Amerikaanse natie gingen naar Twitter om te rapporteren over enkele van de problemen waarmee ze te maken hadden tijdens het gebruik van de Chivo-portemonnee. Als deze rapporten juist blijken te zijn is dit slecht nieuws voor het land, aangezien de portemonnee door de overheid is ontwikkeld en ingezet. Als er inderdaad geld wordt gestolen, zal dit de hele beweging van het wettige betaalmiddel van Bitcoin in het land met een grote schok geven. Dit is de reden waarom regeringen voorzichtig moeten zijn bij het adopteren van de digitale valutasector, omdat ze misschien niet over de middelen beschikken om de veiligheid van het geld van hun burgers te waarborgen.

De CEO van een grote portefeuilleherstelservice KeyChainX is van mening dat er momenteel wereldwijd meer dan $ 100 miljard aan verloren crypto is. Robert Rhodin, de huidige CEO, heeft ook enkele van de interessante verhalen aangeroerd terwijl hij de rol van zijn bedrijf als portefeuilleherstelservice besprak.

Volgens een laatste bizarre prijsvoorspelling van een crypto-gebruiker op Twitter, kan Bitcoin later dit jaar oplopen tot $ 333k als de Amerikaanse Federal Reserve doorgaat met zijn monetair beleid. FilbFilb, de mede-oprichter van het Decentrader-platform, maakte deze beweringen in een laatste Twitter-bericht. De Fed wordt gedwongen deze renteverhogingen door te voeren, aangezien het beleid van monetaire verkrapping door de regering op volle toeren wordt gevoerd. Hoewel de afbouwprocedure meestal resulteert in een lager aanbod van een fiat-valuta die zich zou kunnen vertalen in een waardedaling van BTC, is FilbFilb van mening dat het nalaten om hiernaar te handelen ertoe kan leiden dat de dollar sterk kan dalen ten opzichte van Bitcoin.

Ricardo Salinas Priego, een miljardair en de derde rijkste man in Mexico, adviseerde mensen in zijn kerstwens om te investeren in Bitcoin. Hij adviseerde mensen ook om uit de buurt te blijven van fiatgeld zoals Dollar, Euro of de Yen, omdat het "neppapiergeld" zou zijn.

Bitcoin aangekomen bij weerstand van $ 52k

Bitcoin wordt momenteel verhandeld op $ 51,5k. De cryptocurrency toonde echter enige intentie om hogere niveaus te bereiken met een hoogste waardering van ongeveer $ 51.95k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 50,1k. Dit was het laagste niveau dat de digitale valuta vandaag zou hebben. Het bleef stijgen om en rond 17:50 uur bereikte het een koers van $ 51.95k. Op het moment van schrijven is de digitale valuta echter weer wat gezakt tot rond de $ 51,5k.

De Bitcoin koers probeert momenteel boven de $ 52k te komen. Het heeft nu een betere kans om het te doen in de afgelopen 25 dagen en de statistieken ondersteunen een dergelijke stijging op veel manieren, maar de stieren nemen hun tijd. Dit zou hen nog meer onder druk kunnen zetten en dat kan de poorten openen voor een bearish ommekeer terug onder $50k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $978 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 40,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins zetten groene cijfers op de borden

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen gemengde resultaten. Cardano (ADA, 6,5%), Polkadot (DOT, 4,5%) en Uniswap (UNI, 10%) behoorden tot de grote winnaars in het algemeen. De rest van de markt boekte wel wat winst, maar die was grotendeels vergelijkbaar met die van Bitcoin.

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws….

Amerikaanse dollar boekt winst ten opzichte van de euro en het Britse pond

De Amerikaanse dollar won enkele procentpunten ten opzichte van zijn concurrerende fiat-valuta's. Als gevolg hiervan staat de greenback nu op het hoogste punt in 5 maanden ten opzichte van de euro (0,883 EUR) en rond het hoogste niveau per jaar ten opzichte van het GB-pond (0,744 GBP). De dollar steeg sterk nadat de Amerikaanse Federal Reserve afbouw van de stimuleringsmaatregelen aankondigde om het hoofd te bieden aan de ongebreidelde inflatie in het land, die alleen al in het afgelopen kalenderjaar rond 6,8% lag.

De USD is echter nog steeds aan het verliezen ten opzichte van Bitcoin zelf. De belangrijkste reden tot zorg voor de fiat-valuta is dat de Fed deze harde stappen niet snel genoeg kan nemen, waardoor de stijgende inflatiecijfers in het land worden voortgezet. Bitcoin kan aanzienlijk profiteren van een dergelijke ontwikkeling.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram