De Bitcoin koers zakt onder $ 49k terwijl Ferrari de NFT-scène betreedt

 

Bitcoin kwam eerder op de dag onder druk van de beren en de trend zette zich voort. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie was op zoek naar wat winst boven $ 50k om een ​​nieuwe bullrun af te dwingen, maar in plaats daarvan gebeurde het tegenovergestelde en daalde de koers in plaats daarvan onder $ 49k. Altcoins boekten zelfs grotere verliezen dan Bitcoin zelf en velen plaatsten in de afgelopen 24 uur dubbele rode cijfers. Daarover later meer.

Sportwagenfabrikant Ferrari heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met blockchain-bedrijf Velas. Deze stap wordt gezien als de eerste zet van het iconische autobedrijf, aangezien het een toetreding tot de Non Fungible Token (NFT)-sector overweegt. Ferrari beschreef de deal als een overeenkomst om "exclusieve digitale inhoud" te creëren voor de Scuderia-fans. Exclusieve digitale inhoud zal duidelijk een vorm van NFT's zijn. Dus, Ferrari-fans, bereid je voor op een exclusief assortiment NFT's van het steigerende paarden merk.

Ondanks dat Bitcoin in 2021 aanzienlijke winsten boekte, hebben veel van de oudere investeerders in cryptocurrencies gedurende deze tijd slechts een klein deel van hun Bitcoin geliquideerd volgens de grote on-chain analytics-website Glassnode. Dit betekent dat ondanks het feit dat ze enorme winsten op hun investering zien, ze nog steeds HODLing zijn en waarschijnlijk zullen doorgaan met deze strategie, ongeacht de koers die de crypto in de nabije toekomst zal bereiken. Daarover later meer.

Er komen rapporten naar buiten die wijzen op de mogelijkheid dat sommige Ethereum-walvissen hun munten op de markt verkopen. Deze veronderstelling wordt gemaakt omdat het aantal portefeuilles met 1.000 ETH of meer sinds april 2017 is gedaald tot het laagste punt in vier jaar. Ethereum-eigenaren hoeven zich echter minder zorgen te maken, aangezien de cryptocurrency in de 8 maanden daarna meer dan 10 keer was gestegen van dit niveau. Dus als een andere cryptovaluta dan Bitcoin een lager aantal walvis-HODLers heeft, hoeft dit niet per se een slechte zaak te zijn voor de koers in de nabije toekomst. Analisten kijken naar het begin van 2022 als een mogelijk bullish begin en dat kan nog steeds gebeuren.

Het jaar 2021 was de doorbraak voor de hele Non Fungible Token (NFT) sector. De sector bestaat al enkele jaren, maar was lange tijd een nieuw concept. Het begon pas begin 2021 echt van de grond te komen via digitale kunst. Ten eerste was het de digitale kunstscène die de natuurlijke toepassing was voor de NFT-scène. Toen kwam er een stormloop van beroemdheden die het toneel betraden en bijna allemaal werden ze daarvoor aangeklaagd door productiebedrijven. Uiteindelijk brak de NFT-rage de conventionele grenzen en is nu overal, van de online gaming-sector tot de Metaverse zelf, waar virtueel land voor miljoenen dollars wordt verkocht.

De Bitcoin koers zakt onder $49.000

Bitcoin had vandaag een bearish dag toen de koers een klap kreeg van bijna 7,5%, wat hem terugbracht onder $ 49k. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $47.7k en wellicht kan het hier een bodem vinden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 51,3k. De koers kreeg onmiddellijk een klap t verduren die het onder $ 51k bracht en begon in de 24 uur daarna aan een gestage, consistente daling. Bitcoin noteerde een minimale waardering van ongeveer $ 47,5k net voor het ter perse gaan.

Bitcoin is opnieuw in de klauwen van de beren gevallen en ze hebben een stijging van meer dan $ 52k snel en effectief teniet gedaan. Het was maar al te gemakkelijk voor hen om het werk van de stieren van de afgelopen 4-5 dagen in slechts een paar uur tijd te verpesten. Dus de algemene trend is nu terug in bearish gebied en de stieren staan ​​onder grote druk. Hoewel er geen groot steunniveau werd gebroken, zijn de stieren nu nerveus en kunnen de beren profiteren van dit feit en een wekelijkse sluiting onder $45k bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $904 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,03%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur ook enkele aanzienlijke verliezen. Grote verliezers zijn Solana (SOL, -12%), Cardano (ADA, -10%), Ripple (XRP, -8,5%). Terra (LUNA, -9,5%), Polkadot (DOT, -13%), Avalanche (AVAX, -10%), Dogecoin (DOGE, -8,5%), Shiba Inu (SHIBA, -10,5%), Polygon (MATIC, -10%) en Crypto.com Coin (CRO, -12%). Ze boekten allemaal grote verliezen.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

De oudere investeerders van Bitcoin gaan door met HODL-ing in 2021 ondanks recordprijsstijgingen

2021 was een groot stierenjaar voor Bitcoin, ondanks het matige marktsentiment aan het einde van het jaar. Ondanks zelfs de prijsdaling helemaal aan het einde, is Bitcoin nog steeds twee keer zoveel waard als eind 2020. Op een gegeven moment begin november was het bijna drie keer zoveel met een waardering van ongeveer $ 69k. Maar zelfs met deze grote stijging van de Bitcoin koers bleven oudere handen stabiel en verkochten hun crypto-voorraad niet. Dat blijkt uit gegevens van Glassnode.

Aan de andere kant van het spectrum zijn beleggers die slechts 3-6 maanden geleden betrokken raakten bij de sector en hun crypto is de meest liquide en wordt snel verkocht. Veel van deze investeerders verliezen naar verluidt ook geld.

Dus beleggen op het juiste moment en HODLing is de beste strategie als je het voor een lange, lange tijd kunt volhouden. Korte termijn spelers komen vaak in prijsdalingen en verkopen dan in paniek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram