Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Altcoins houden zich goed tijdens de kerst-malaise

Cryptocurrency nieuws 

Het jaar is bijna voorbij en hoewel we geen spectaculaire decemberrally zoals in 2020 hebben meegemaakt, waren de afgelopen 7 dagen vrij gunstig voor blockchain-investeerders in het algemeen en voor altcoin-enthousiastelingen in het bijzonder. Hoewel de meeste van de 10 grootste altcoins geen significante winst boekten, slaagden veel van de kleinere alternatieve cryptocurrencies erin om enorm in prijs te groeien. Laten we zonder verder uitstel eens kijken naar wat er in de laatste week van 2022 op de altcoin-markt is gebeurd!

SushiSwap presteert uitstekend - maar is dit echt het begin van een massale rally, of slechts een herstel?

De best presterende grote altcoin van de week was SushiSwap (SUSHI). In de afgelopen 7 dagen is de SUSHI koers met maar liefst 63% gestegen. Hoewel dat zeker goed nieuws is voor SUSHI-houders, suggereert een diepere blik op de SushiSwap-prijsgeschiedenis dat de situatie misschien niet zo optimistisch is als het in eerste instantie lijkt.

In de afgelopen 1,5 maand is de SUSHI koers met 65% gedaald, wat een bittere conclusie was van een over het algemeen slecht jaar voor SushiSwap. Ooit de op één na grootste gedecentraliseerde beurs in het ecosysteem en een serieuze concurrent van Uniswap, heeft SushiSwap het grootste deel van zijn betekenis verloren, en daarmee ook het grootste deel van zijn marktkapitalisatie.

Met andere woorden, hoewel een stijging van 63% in een week indrukwekkend lijkt, is het vermeldenswaardig dat SUSHI nog lang niet in de buurt is van een echt herstel en er zelfs niet in is geslaagd de verliezen van de afgelopen paar maanden volledig terug te draaien. De SUSHI koers is nog steeds bijna 61% lager dan het hoogste punt ooit van $ 23,38 dat in maart 2021 werd bereikt, en het zou een enorme rally vergen om die koers in de nabije toekomst weer te bereiken.

 

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de stijging van de SUSHI koers niet lijkt te worden gemotiveerd door organische factoren. In plaats daarvan lijkt de prijs te worden opgepompt door walvissen, die sinds begin november nog eens 10% van de totale SUSHI-voorraad hebben verworven. Maar zal de activiteit van walvissen voldoende zijn om de SUSHI koers de boost te geven die nodig is om een ​​langdurige opwaartse trend in stand te houden, of is de huidige prijspiek tijdelijk?

Sushiswap koers grafiek 

Het Cardano-ecosysteem groeit - wordt 2022 het jaar van ADA?

De grootste altcoins boekten deze week geen noemenswaardige winst, met uitzondering van Cardano. In de afgelopen 7 dagen is de ADA koers met bijna 8% gestegen. Momenteel is ADA de 6e grootste cryptocurrency in het ecosysteem en kan Solana (SOL) binnenkort worden ingehaald om daarmee de lijst van top 5 munten op basis van marktkapitalisatie te betreden.

De afgelopen weken waren niet erg goed voor Cardano, voornamelijk vanwege de lastige lancering van de Alonzo-hardfork. Het jaar 2021 als geheel was echter spectaculair voor ADA, en de recente prijsstijging lijkt dit te weerspiegelen.

Sinds kerst vorig jaar is het ADA-ecosysteem enorm gegroeid. Het aantal Cardano-wallets is gestegen van slechts 190.000 naar meer dan 2,5 miljoen, waardoor Cardano een van de meest gebruikte cryptocurrencies ter wereld is.

Cardano koers grafiek 

Polygon geeft eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnige harde vork

Meestal zijn harde vorken een groot probleem in het crypto-ecosysteem, en ze worden vaak voorafgegaan door maanden van vurige debatten en het opbouwen van een hype. Dit was niet het geval met de Polygon (MATIC) harde vork die vorige maand in volledige stilte gebeurde. Nu, bijna een maand later, heeft het Polygon-team eindelijk uitgelegd waarom de harde vork nodig was.

Volgens Jaynti Kanani, de CEO van Polygon, werd op 3 december een kritiek beveiligingslek ontdekt - zo ernstig dat het mogelijk de volledige marktkapitalisatie van $ 24 miljard van MATIC zou kunnen wissen. Al snel werd de bug in het slimme contract gepatcht - maar voordat dat gebeurde, slaagde een hacker er naar verluidt in om MATIC-tokens ter waarde van meer dan $ 2 miljoen te stelen.

Hoewel de kwetsbaarheid snel werd aangepakt voordat er ernstige schade werd aangericht, zorgde de manier waarop Polygon de hardfork introduceerde voor veel controverse. De MATIC-gemeenschap voelde zich verrast en verward door de plotselinge en onaangekondigde verandering, maar de leidinggevenden van Polygon beloven in de toekomst de strategie van "stille updates" voort te zetten.

Polygon koers grafiek 

Elon Musk pompt nog een “hondenpenning”

Elon Musk, de CEO van Tesla en een fervent cryptocurrency-influencer, heeft besloten de koers van nog een andere meme-crypto op te pompen. Op eerste kerstdag tweette Musk een foto van zijn hond die een kerstmanoutfit droeg met het bijschrift "Floki Santa".

Het is niet verwonderlijk dat de tweet van Musk voldoende was om de prijs van Santa Floki (HOHOHO) snel omhoog te doen schieten met meer dan 5.300%. Natuurlijk is de koers net zo snel begonnen te dalen als hij groeide, want inmiddels is al 70% van de winst verdampt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram