Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 47,5k terwijl de BTC-dominantie voor het eerst sinds mei onder de 40% daalt

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 47,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag met niet veel verandering in de koers, maar de beren dreigden wel met een tussenliggende neerwaartse beweging. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, maar sommige boekten tussendoor wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin presteerde voor het derde jaar op rij beter dan zowel aandelen als goud. De cryptocurrency had een grotendeels bearish 2018 en de daaropvolgende prijsherstel liet het toe om veel beter te presteren dan andere activaklassen zoals edelmetaal en aandelen. Ondanks een daling van ongeveer 33% ten opzichte van zijn nieuwe recordhoogte van $ 69k, staat Bitcoin op het punt 2021 af te sluiten met een grote prestatie die het heeft geleverd gedurende dit kalenderjaar, waarmee het de andere twee grotere activa verslaat. Nu de Fed het stimuleringsbeleid wat afbouwt, zou Bitcoin in de nabije toekomst echter wat verliezen kunnen lijden.

De Bitcoin-dominantie daalde voor het eerst in ongeveer 7 maanden tot onder 40% van de gehele cryptomarkt. De cryptocurrency bevindt zich nu weer boven dit sleutelniveau, maar het doorbreken van dit niveau wordt door sommigen opgevat als een negatief signaal. Daarover later meer.

ASIC, de Australische financiële waakhond, heeft verschillende Telegram-kanalen geïnfiltreerd en verwijderd die zijn gemaakt door pomp- en dumpschema's. Deze complotten zijn illegale activiteiten waarbij intriganten de prijs van een munt met hun geld kunnen opdrijven, en de munt later kunnen verkopen als de koers hoger blijft en dan al hun aanvankelijke pompgeld er uit halen en de munt laten crashen. Dergelijke opzetjes zijn illegaal en het is goed om te zien dat nationale financiële waakhonden ernaar handelen.

De Zuid-Koreaanse regering gaat optreden tegen Play to Earn-games (P2E). Onlangs heeft het zowel Google als Apple opgedragen om nieuw uitgebrachte games uit hun respectievelijke app-winkels te halen. De reden die wordt gegeven voor deze stap, is dat geldprijzen in Zuid-Korea zijn verboden wanneer het de waarde van een paar dollar overstijgt. De P2E-games vereisen ook in-app-aankopen voordat ze kunnen worden gespeeld, wat in Zuid Korea ook verboden is.

De CEO van de grote Indiase crypto exchange WazirX heeft verklaard dat regeringen over de hele wereld de realiteit van Bitcoin moeten gaan accepteren. Nischal Shetty, de huidige CEO, is van mening dat de landen snel genoeg tegen elkaar zullen racen om de cryptosector te adopteren. Hij zei dat de sector, van inmiddels $ 2,5 biljoen dollar, niet op een land zal wachten en gewoon verder zal ontwikkelen en groeien. Daarom verwacht hij in de nabije toekomst meer duidelijkheid omtrent regelgeving.

Bitcoin koers op $ 47.5k

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag rond rond ongeveer $ 47,5k. De cryptocurrency vond vandaag steun na gisteren flink te zijn gezakt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47,6k. Het bleef grotendeels binnen een nauwe bandbreedte maar zakte tussendoor wel een tijdje naar beneden. Tussen 13.00 uur en ongeveer 15.40 uur bleef Bitcoin onder de $47k en ging iets terug naar $46,7k. Deze dip bleek echter van korte duur te zijn en nu staat de koers, op het moment van schrijven, weer op $ 47,5k.

Bitcoin wankelt nog steeds na de recente prijsdaling onder $ 50k. De stieren zijn in wanorde en zien er niet sterk genoeg uit om snel terug te slaan. Dit is de tweede keer dat Bitcoin, na boven de $50k te zijn hersteld, snel weer naar beneden werd geslagen door de beren. Dus de beren hebben hier het voordeel, maar de meeste statistieken ondersteunen nog steeds een prijsherstel, dus hoewel een prijsomkering te moeilijk kan zijn, zal een verdere prijsdaling onder $ 46k ook moeilijk blijken te zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 898 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,15%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel, maar boekten wel wat verliezen. Ripple (XRP, -3,8%) en Uniswap (UNI, -4%) behoorden vandaag tot de grotere verliezers. De meeste van de rest van de munten werden vlak verhandeld.

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws….

De dominantie van Bitcoin daalt korte tijd onder de 40%

Het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt heeft de afgelopen maanden een flinke deuk opgelopen. Onlangs daalde het korte tijd onder het belangrijke niveau van 40% waarna het er weer boven kwam. Dit is pas de eerste keer in meer dan 7 maanden dat de Bitcoin dominantie tot onder de 40% is gedaald. De laatste keer dat dat gebeurde was in mei en er volgde een grote marktcorrectie waardoor Bitcoin ongeveer 60% van zijn waarde verloor, terwijl altcoins nog veel meer daalden.

Dit komt omdat, historisch gezien, wanneer de dominantie van Bitcoin onder een bepaald niveau daalt, Bitcoin reageert met een grote rally of zowel Bitcoin als alts crashen. Hoe dan ook, Bitcoin heeft een manier om dingen vierkant te maken en zijn suprematie te herwinnen. Sommigen beweren dat nieuwe cryptocurrencies uiteindelijk een permanent deel van de taart van Bitcoin zelf kunnen nemen. Maar de belangrijkste cryptocurrency blijft terugvechten en ervan herstellen, waardoor het marktaandeel op het dieptepunt van de crypto-winter tot meer dan 70% steeg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram