Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 47,5k en Bitcoin alleen al dit jaar 45 keer dood verklaard

 

De Bitcoin koers handelt momenteel rond de $ 47,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was aan het eind van de dag grotendeels stabiel, maar testte eerder op de dag de steun op ongeveer $ 46k. Altcoins aan de andere kant hadden ook een grotendeels trage dag en er gebeurde niet veel rond de belangrijkste niveaus. Daarover later meer.

Ander nieuws: de grote Bitcoin-speler Microstrategy heeft meer dan 1.914 BTC aangekocht tegen een gemiddelde prijs van $ 49,2k ($ 90 miljoen). Dit brengt hun totale Bitcoin bezit op maar liefst 124.391 BTC met een waarde van ongeveer $ 5,9 miljard. De huidige CEO van het bedrijf heeft niet alleen alle kasreserves van het bedrijf in Bitcoin gestopt, hij probeert ook actief aandelen te verkopen om daarmee BTC te kopen, wat sommigen een soort “crypto-buy back” noemen. Het is nu een van de grootste spelers in de cryptosector, ondanks dat het slechts een softwarebedrijf is.

De Zuid-Koreaanse crypto-exchanges vereisen nu dat privéportefeuilles worden geverifieerd om hun uitgebreide Know Your Customer (KYC) en andere anti-witwasprotocollen (AML) volledig te implementeren. Dit is een van de eerste van dergelijke stappen die ooit door exchanges waar ook ter wereld zijn genomen. Voorheen moesten accounts alleen compliant zijn. Nu wordt de volgende stap gezet. Dit kan al geruime tijd problemen veroorzaken voor HODLers die hun crypto in hun privé-portemonnee hebben gehouden. Ze kunnen nu niet zomaar probleemloos verkopen op de exchanges. Maar omdat het meestal lange termijn beleggers zijn die niet op korte termijn willen verkopen, is dit misschien niet zo schadelijk als eerder werd gedacht.

Bitcoin stierf waarschijnlijk alleen al in 2021 zo’n 45 keer, als we de media mogen geloven. De cryptocurrency registreerde het hele jaar door enkele grote prijsdalingen, ondanks het behalen van meerdere nieuwe all time highs tijdens het proces. Maar wanneer de Bitcoin koers corrigeerde, was RIP Bitcoin het enige dat je kon zien op de grote nieuwszenders, maar waarom? Daarover later meer.

Restaurants met een crypto-thema worden over de hele wereld gemeengoed. Hotdoges, Rekt-kebabs, deflatoire soepen, Ledger Juice, Shibwarmas en muntburgers worden populair, samen met een groot aantal andere hilarisch genoemde crypto-gerechten. Met de opkomst van de crypto-sector dit jaar is ook de digitale valuta-keuken op een gezonde manier van de grond gekomen.

Voormalig Bitcoin-criticus en promotor Kevin O'Leary heeft verklaard dat crypto wel 20% van zijn gehele portfolio zou kunnen worden. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview. Hij verklaarde dat hij wachtte op duidelijke regels voor stablecoins en zodra deze zijn geïmplementeerd, overweegt hij serieus om zijn crypto-allocaties te verhogen, met name kijkt hij naar een uitstapje richting de stablecoin-sector en hun staking mogelijkheden.

Beide BTC-pretendenten Bitcoin SV en Bitcoin Cash werden een groot deel van 2021 door de modder gesleept, waardoor ze kleine spelers op de markt werden. De twee crypto-netwerken waren harde vorken van Bitcoin zelf, en sommigen beschouwden ze als rebelse BTC-netwerken. Ze werden allebei gelanceerd onder veel tamtam en velen geloofden dat ze sterk zouden kunnen concurreren. Er was een tijd dat deze drie crypto's 3 van de 4 topposities op de markt innamen. Maar nu staat Bitcoin SV onder #40 en BCH gaat nu onder #20. Het is duidelijk dat de markt niet vergevingsgezind is geweest voor copycats en afgescheiden netwerken die worden gepromoot door bizarre opscheppers zoals Craig Wright. Het is mooi om daar getuige van te zijn.

Bitcoin stabiel rond $ 47.5k

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar bearish haperingen. De cryptocurrency krijgt momenteel golven van bearish aanvallen over zich heen, maar houdt op dit moment gestaag vast.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het onmiddellijk daarna een grote prijsdaling optekende tot slechts $ 46,1k. Dit bleek echter de laagste waardering te zijn die de crypto vandaag zou hebben. Het grootste deel van de rest van de dag werd besteed aan het herstellen van deze verliezen. Op het moment van schrijven staat de cryptovaluta weer boven de $47,5k en gaat richting $48k.

Bitcoin wordt momenteel bijna dagelijks aangevallen door beren die de koers onder $46k willen trekken. Hoewel de stieren deze aanvallen nu meerdere keren hebben afgeweerd, is Bitcoin over het algemeen nog steeds behoorlijk bearish en het kan uiteindelijk zeker bezwijken naarmate de druk toeneemt. De stieren moeten in het spel komen en de koers weer boven $ 50k brengen om deze mogelijkheid te stoppen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $904 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 40,31%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag grotendeels stabiel. Algorand (ALGO, 12%) was het grote verhaal gedurende deze tijd en is bijna weer terug in de top 20. Behalve ALGO veranderde de markt het grootste deel van de dag niet veel.

Algorand koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin stierf alleen dit jaar 45 keer

Volgens een satirisch project genaamd Bitcoin obituaries, werd de belangrijkste cryptocurrency dit jaar alleen al 45 keer dood verklaard door sceptici. De organisatie registreert incidenten van bizarre beweringen over het voor altijd sterven van BTC.

Maar telkens wanneer de Bitcoin koers aanzienlijk daalde, bleven veel oude mediakanalen een combinatie van angst en haat zaaien m.b.t. Bitcoin, waarbij ze verklaarden dat de crypto zo goed als dood was. De vraag is nu: was dit uit overtuiging of alleen maar om de prijs goedkoop te manipuleren?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram