Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin sluit 2021 af met een koers van minder dan $ 50k terwijl de BTC aankopen aan het einde van het jaar toenemen

 

Bitcoin zal naar verwachting een bearish einde hebben van 2021, waarbij de cryptocurrency rond de $ 48k zweeft op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een belangrijk jaar met een volatiele koers die fluctueerde tussen  ongeveer $ 28k en de nieuwe all time high op $69k. Altcoins had ook een goed jaar en ze presteerden in veel opzichten beter dan Bitcoin, aangezien de hausse van Bitcoin lang voor die van hen was begonnen en ze wat in te halen hadden. Daarover later meer.

Ander nieuws. Nu we bij het einde van 2021 zijn aangekomen, is Bitcoin nu ongeveer 67% meer waard @ $ 47k dan de slotkoers in 2020, die ongeveer $ 29k bedroeg. Dit toont aan dat de cryptocurrency over het algemeen goed heeft gepresteerd op kalenderjaarbasis. Daarover later meer.

Een andere reden waarom 2021 belangrijk was, was vanwege de komst van de Non Fungible Token (NFT) rage. Ze waren aan het begin van het jaar nog nauwelijks bekend bij de meeste mensen, maar uiteindelijk nam het echt een vlucht, vooral in de laatste drie kwartalen. Hoewel de NFT-scène een beetje onafhankelijk is van de reguliere crypto-scène, vertrouwt de hele sector op de technologie van verschillende blockchain-netwerken om een ​​veilig, overdraagbaar digitaal token te zijn. NFT's werden tegen het einde nog belangrijker toen het concept van Metaverse mainstream werd, waarbij Facebook zichzelf hernoemde als Meta en alle grote bedrijven over elkaar heen buitelden om aan te kondigden dat ze erin zouden stappen. Hoewel de NFT-rage nog steeds sterk aan de gang is, is de verwachting dat deze in 2022 een beetje zal afkoelen.

De Amerikaanse toezichthouders zitten een beetje in de problemen als het gaat om stablecoins. Hoewel cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en anderen buiten hun controle vallen, hebben ze de stablecoin-industrie geïdentificeerd als degene waar directe zorg over is. Maar door het wantrouwen rond de sector doen zich momenteel twee mogelijkheden voor; ofwel zal de Amerikaanse regering ze ronduit verbieden of ze onwerkbaar maken door middel van brede regelgeving, of ze toestaan ​​om door te gaan en de digitale bankverstorende molochs te worden die ze willen worden.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft een nieuwe video vrijgegeven via het officiële Binance-kanaal. Via deze video geeft hij zijn inzichten in verschillende aspecten van de digitale valutascène. Hij sprak ook zijn mening uit dat gecentraliseerde platforms bestaansrecht hebben en waarschijnlijk zullen blijven.

De Chinese stad Shanghai heeft een nieuw vijfjarenplan onthuld voor de ontwikkeling van de stad en dat bevat ook een metaverse plan. Het plan voorziet in de toepassing van het concept in openbare diensten, bedrijven, de gezondheidssector en industrieën.

Bitcoin ziet een aanzienlijke vlucht van grote beurzen naarmate de aankopen aan het einde van het jaar toenemen. Ongeveer 10.000 BTC verliet het grote platform Coinbase in één dag, wat de omvang van de koopactiviteit laat zien. Statistisch gezien is de Bitcoin koers in de eerste week van januari sinds 2018 met 7%-36% gestegen. Deze koopactiviteit zou een aanzienlijke prijsbeweging kunnen veroorzaken.

Bitcoin sluit het jaar af onder $50k

Bitcoin vertoont nu rond de jaarwisseling opnieuw bearish signalen. De cryptocurrency gaat 2022 heel anders in dan wat grote analisten hadden voorspeld. Velen voorspelden een sprookjesachtige climax aan het einde van het jaar, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan kreeg het de afgelopen twee maanden een grote klap te verduren en handelt het nu 40% lager dan zijn hoogste punt ooit van $69k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47,8k. De koers had over het algemeen een achtbaandag, aangezien deze eerst steeg tot $ 48.5k en op een gegeven moment zelfs dreigde met een prijsuitbraak, voordat hij teruggleed naar sub $ 47k-niveaus.

De stieren hebben opgelucht ademgehaald over het einde van 2021. Hoewel dit jaar zijn ups en downs had, had de cryptocurrency-sector aan het einde veel moeite, wat voor velen een echte party-pooper was. Velen geloven nu dat de Bitcoin koers begin 2022 weer zal stijgen. Op oudejaarsavond was van een nieuwe koers-impuls echter nog niets te zien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 873 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 40,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur stabiel, maar toen het nieuwe jaar naderde, verloren ze later wat waarde. Grote verliezers waren Ripple (XRP, -4%), Polkadot (DOT, -6%), Polygon (MATIC, -4%) en Algorand (ALGO, -4%).

Over het algemeen was het een goed jaar voor de alts, waarbij de altcoin-markt een groot deel van het marktaandeel van Bitcoin opslokte. Maar het kan natuurlijk niet altijd feest blijven. Iedere markt kent zijn ups en downs en het zal zeer interessant zijn om te zien wat 2022 Bitcoin en de altcoins zal brengen.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin wint 67% ten opzichte van slot van 2020

Bitcoin handelt nu rond de $46.5k op het moment van schrijven, wat ongeveer 67% meer is dan de $29k waarop het het vorige jaar afsloot. Het jaar 2021 zelf was echter het tegenovergestelde van 2020, aangezien de eerste het aan het einde verpestte en de laatste het hele jaar door langzaam opbouwde en pas tegen het einde versnelde.

Hoewel velen dus op een ander, meer bullish, einde van 2022 hadden gehoopt, heeft Bitcoin opnieuw een enorme stijging laten zien als de eindejaarswaarden in aanmerking worden genomen. De trend is sinds eind 2018 grotendeels omhoog gegaan en de verwachting van de meeste analisten is dat die trend in het nieuwe jaar kan worden voortgezet. Of we ook aan het einde van 2022 een positief rendement op de borden zullen zien staan moeten we afwachten, want de kans bestaat dat in de loop van komend jaar de bearmarkt uiteindelijk door kan sijpelen.

Bitcoin 2021 jaargrafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram