Skip to main content

Bitcoin nieuws

2022 begint met een trage handelssessie terwijl Bitcoin vast blijft zitten op $ 47k

Bitcoin kende een trage start van 2022, aangezien de BTC koers grotendeels bleef hangen rond de belangrijkste steunniveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een gemengd 2021, ondanks de nettowinst van meer dan 60% aan het eind van het jaar. Er was een vaag optimisme dat 2022 met een knal zou kunnen beginnen, maar dat is in ieder geval (nog) niet gebeurd. Het is meer van hetzelfde geworden. Altcoins waren ook grotendeels stabiel gedurende de dag met minimale veranderingen.

De Amerikaanse Democratische partij verschuift langzaam naar volledig anti-crypto. Toonaangevende wetgevers zoals Elizabeth Warren en anderen zijn van mening dat de toegenomen populariteit van de crypto-scene waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor gewone mensen, bijvoorbeeld als het gaat om oplichting. Hetzelfde verhaal wordt gedeeld door vele anderen binnen de partij. Daarover later meer.

De Indiase belastingdienst heeft een belastingontduikingsschandaal aan het licht gebracht waarbij WazirX, de bekendste crypto-exchange van het land, betrokken is. Het verhaal omvat ontduiking van ongeveer $ 6,62 miljoen aan belastingen van de beurs die werden teruggevorderd door de Central GST en Central Excise Committee van Mumbai (CGST). De zwendel omvat zijn eigen WRX-tokens die worden gebruikt voor betaling en verschillende andere diensten op het platform. De toezichthouder was van mening dat ze belastbaar zijn en ontdekte dat de tokens door de beurs niet in aanmerking werden genomen in de belastingrapportage. Er is een discussie of de native tokens utility-tokens of security-tokens zijn en er is nog geen einde aan dat debat.

Charles Hoskinson, Ethereum mede-oprichter en oprichter van het Cardano blockchain-netwerk, heeft uitgehaald naar de Venture Capitalists (VC's) van Silicon Valley en andere gebieden. Hij wees op de aanzienlijke groei van het platform en beweerde dat veel van deze grote geldmanagers niet begrijpen hoe blockchain-netwerken werken. Maar hij voorspelde wel dat 2022 voor de cryptosector misschien minder positief zal zijn dan 2021. Dit betekent dat hij ook ergens later in het jaar een correctie verwacht.

Bitcoin blijft stabiel op $ 47k

De Bitcoin koers steeg vandaag licht, maar bleef het grootste deel van de dag wel rond de $47k-waarde hangen. De cryptocurrency registreerde een korte dip in de aanloop naar nieuwjaarsdag, maar herstelde zich later weer.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te dalen in de aanloop naar het nieuwe jaar. Het bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 45,8k in een kwestie van uren en bleef daar een tijdje. Echter, net voordat het nieuwe jaar daadwerkelijk begon, herstelde Bitcoin zich in meerdere fasen terug naar ongeveer $ 47k. De rest van de dag deed de digitale valuta het enigszins bullish en wist net voor de tijd van publiceren $ 47,5k te bereiken. Maar over het algemeen was het een erg trage dag voor de digitale valuta en niet de grote bullish beweging waarop velen hadden gehoopt.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een bearish web en op dit moment lijkt er geen ontsnapping mogelijk. De digitale valuta ging een paar dagen geleden boven de $ 50k, maar kon zichzelf er niet boven houden. Hoewel veel indicatoren op dit moment behoorlijk bullish zijn en 2022 nieuwe hoop met zich meebrengt, is de koersactie op dit moment vrij levenloos en in het voordeel van de beren. De stieren moeten de koers overtuigend boven $ 52 brengen, bij voorkeur met een beweging met groot volume. Als ze het niet snel kunnen doen, zal 2022 beginnen met de beren aan het stuur en het is de vraag wanneer de stieren dan weer aan bod komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $904 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, bleven het grootste deel van de dag vrij stabiel. Ze boekten enkele verliezen, net als Bitcoin in de vroege uurtjes, vooral tot het aftellen naar 2022, maar ze lieten later een behoorlijk herstel zien.

De belangrijkste winnaars waren Avalanche (AVAX, 6%), Polkadot (DOT, 3%) en Ripple (XRP, 2,5%). Belangrijkste verliezer was Unisap (UNI, -4%).

Uniswap koers grafiek

In ander nieuws….

Amerikaanse Democratische Partij op weg naar crypto-scepticisme

De regerende Democratische partij van de Verenigde Staten evolueert blijkbaar naar anti-crypto, hoewel hun kiezersbestand miljoenen crypto-gebruikers heeft waaronder grote bedrijven.

Terwijl de Blockchain-lobbyisten hun best doen om hun toon te verzachten, beginnen de regelgevende haviken een meerderheid te vormen binnen de partij en dat kan voor nog meer problemen zorgen. Veel van de jongere generatie van de partij is pro-crypto, bijvoorbeeld de burgemeester van New York die heeft ingestemd om zijn salaris in Bitcoin te ontvangen. Misschien moet de partij de jongere generatie de touwtjes in handen laten nemen, althans in deze kwestie waar de oude garde maar geen vat op lijkt te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram