Bitcoin bestaat 13 jaar, maar blijft steken onder $ 47k
De Bitcoin koers zit momenteel vast onder $47.000. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft een weinig inspirerende start tot 2022 en de bearish dreiging blijft onverminderd aanwezig. Altcoins hadden ook niet zo’n goed weekend met de meeste prijsbewegingen richting het zuiden. Daarover later meer.
Ander nieuws: het Bitcoin-netwerk ervaart momenteel een record hash-snelheid, maar liefst 207,53 Exa Hash per seconde en viert ook nog eens zijn 13-jarig jubileum. Het is nu moeilijk om een wereld voor te stellen zonder de digitale valuta, maar de meesten van ons liepen al een tijdje op aarde rond toen het allemaal begon voor Bitcoin. We zijn getuige geweest van een revolutionaire technologische ontwikkeling die nog lange tijd relevant zal blijven.
Volgens een Wharton-hoogleraar Financiën is Bitcoin nu het nieuwe goud, althans voor de millennial-leeftijdsgroep. Hij ondersteunde zijn verklaring ook met een aantal belangrijke feiten en cijfers. Daarover later meer.
Een Zuid-Koreaanse presidentskandidaat gebruikt Non Fungible Tokens (NFT's) om geld in te zamelen voor zijn campagne. Lee Jae-Myung, de kandidaat van de Democratische partij, gebruikt deze kant-en-klare oplossing om geld in te zamelen voor zijn verkiezing. Jae-Myung onthulde dat hij dit als een tactiek gebruikte om in contact te komen met de jongere generatie. Hij verklaarde ook dat hij cryptodonaties wilde accepteren. Zuid-Korea heeft onlangs zijn crypto-wetgeving verscherpt en het valt nog te bezien hoe de financiële autoriteiten hierop zullen reageren.
Over Zuid-Korea gesproken, de toonaangevende Koreaanse smartphonefabrikant Samsung is een plan gestart om blockchain-technologie te gebruiken in de strijd tegen klimaatverandering. De topfabrikant van smartphones begint een boomplantage-actie in het door droogte getroffen Madagaskar en volgt deze nu met gedistribueerde grootboektechnologie.
Het aantal miljardairs en grootkapitaalbeheerders dat de cryptosector betreedt, heeft in 2021 een enorme piek gezien. Dit laat ons zien dat de cryptosector veel geld aantrekt en dat deze trend zich in de nabije toekomst waarschijnlijk zal voortzetten.
De Bitcoin koers bleef steken onder $47k
De BTC koers bleef gedurende het weekend lange tijd onder de $47k steken. Na het grootste deel van zijn tijd rond zondag op $ 47k te hebben doorgebracht, steeg Bitcoin eerder vandaag iets naar ongeveer $ 47,4k. Daarna zakte het terug naar ongeveer $ 46,8k in de ochtenduren en herstelde zich vervolgens weer tot $ 47,6k rond 13:20 uur. Tegen de tijd van publiceren registreerde de digitale valuta opnieuw een duik onder $47k en noteerde daarbij een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $46,3k. Het zweeft nu rond die waardering op het moment van schrijven.
Bitcoin heeft een zeer trage start tot 2022 en dat weerspiegelt zich in de koers. Hoewel de beren geen noemenswaardige vooruitgang hebben geboekt, blijken ze op dit moment de perfecte partypoopers te zijn. Het enige wat ze hoeven te doen is de opmars van Bitcoin aan de start van 2022 te stoppen en dat zal de stieren op afstand houden.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 877 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 39,7%, wat lager is dan het belangrijke niveau van 40%.
Altcoins boeken verliezen
Andere cryptocurrencies boekten tijdens het weekend wat verliezen, maar sommigen slaagden er wel in om wat winst te behalen. Algorand (ALGO, 8%) was de grootste presteerder, gevolgd door Terra (LUNA, 3%) en Chainlink (LINK, 4%). Sommige van de andere altcoins boekten ook betere cijfers dan Bitcoin zelf en dat heeft ertoe geleid dat de belangrijkste digitale valuta wat aan dominantie heeft verloren.
In ander nieuws…..
Finance Professor gelooft dat Bitcoin het nieuwe goud is voor millennials
In een recent interview met CNBC-talkshow Squawk Box, liet professor Jeremy Siegel zien hoe Bitcoin bijna verdubbelde in 2021, toen de inflatiecijfers het hoogst waren en goud licht bullish bleef.
Het hele idee van een inflatiehedge is dat het actief zou moeten stijgen, bij voorkeur meer dan de inflatiecijfers, maar goud slaagde daar niet in en Bitcoin overtrof het ruimschoots. Volgens Siegel kijken millennials naar Bitcoin op dezelfde manier als de oudere generaties in de jaren 70 naar goud keken, toen de demonetisering van goud begon en de goudprijs flink steeg. De strijd tussen goud en Bitcoin is echter nog niet voorbij en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst voortduren.