Bitcoin zit nog steeds onder $ 47k terwijl de crypto-vlucht van grote beurzen doorgaat

 

Bitcoin zit momenteel vast onder $ 47k en had vandaag moeite had om een ​​betekenisvolle verandering door te voeren. De volatiliteit blijft dus ook in de eerste dagen van het nieuwe jaar onverminderd laag. De meeste andere cryptocurrencies bevinden zich in een vergelijkbare situatie. Daarover later meer.

Ander nieuws: de vlucht van Bitcoin van de grootste crypto-exchanges gaat ook in het nieuwe jaar door. Na het bereiken van historisch lage valutareserves tegen het einde van 2021, zet de trend zich na een korte pauze voort. Daarover later meer.

De regering van het kleine Balkanland Kosovo, heeft besloten om cryptomining-projecten in het land stop te zetten. De beslissing komt nadat de toegenomen vraag vanuit de miningsector deze winter praktisch een stroomtekort voor het land veroorzaakte.

Een tweeling van Russische oorsprong, die in 2015 het onderwerp waren van een beroemde crypto-meme, zijn overleden nadat ze het Covid-19-virus hadden opgelopen. Grichka en Igor waren een tweeling met eigenaardige lichaams- en gezichtskenmerken en waren Franse tv-presentatoren in de jaren 80. Ze werden slechts zes jaar geleden het onderwerp van een populaire crypto-meme. De tweeling werd gepresenteerd als een soort crypto-handhavers die met één telefoontje een token konden laten crashen. De tweeling wist niet dat ze onderworpen waren van zo'n meme, maar toen ze erachter kwamen, gingen ze er sportief in mee en werden ze behoorlijk beroemd binnen de vroege crypto-industrie. Het is triest om hen te zien sterven aan deze ellendige ziekte.

 

De Nexo mede-oprichter Antoni Trenhcev gelooft dat Bitcoin tegen het midden van dit jaar een grote pomp zal maken tot ongeveer $ 100k. Hij is van mening dat, ondanks recente problemen, de leidende cryptocurrency niet mag worden afgeschreven en dat het sterk kan terugveren.

De Chinese Centrale Bank heeft een proefversie uitgebracht van de Digital Yuan-portemonnee waaraan ze al een hele tijd werkten. China wil z’n Central Bank Digital Currency (CBDC) presenteren om cryptocurrencies te vervangen. Het is echter niets anders dan een digitale vorm van de yuan en de basisprincipes van de valuta blijven ongewijzigd. Dat zou problematisch kunnen zijn voor zulke grote ambities, aangezien niemand van een oneindig opblaasbare valuta houdt.

Voormalig Amerikaanse first lady, Melania Trump, heeft Bitcoin gefeliciteerd met zijn 13e verjaardag. Ze deed het via Twitter en dat was een verrassende zet van haar, gezien het feit dat haar eigen man Bitcoin en cryptocurrencies tijdens zijn tumultueuze 4-jarige presidentschap regelmatig vijandig bejegende. Het is nog niet duidelijk of Melania, in welke hoedanigheid dan ook, betrokken is bij de cryptosector.

Het aantal landen dat een directe confrontatie met Bitcon is aangegaan, is dit jaar alleen al drie keer zo groot geworden en velen van hen hebben het verboden. Deze ontwikkeling viel samen met de massale acceptatie van de digitale valuta. Negen landen, te weten: China, Egypte, Irak, Qatar, Bangladesh, Oman, Algerije, Marokko en Tunesië, hebben het verboden. Nog eens 42 landen hebben het in een impliciet verbod geplaatst. De tijd heeft echter uitgewezen dat deze verboden nutteloos zijn gebleken om het gebruik ervan te beteugelen.

De Bitcoin koers bleef net onder $ 47k hangen

Bitcoin zit momenteel vast onder de $47k en is daar een groot deel van de dag gebleven. De cryptocurrency probeerde eigenlijk opnieuw een beweging onder de $ 46k te maken, maar de stieren vochten terug.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $46,7k. Het kwam onmiddellijk onder een bearish betovering en zakte in slechts enkele minuten naar een dieptepunt van $ 45,8k. Verdere bearish vooruitgang werd echter tot stilstand gebracht, aangezien de digitale valuta zich daarna grotendeels herstelde, zij het langzaam. Het boekte een maximale waardering van rond de $47,4k net voor het publiceren van dit artikel.

De beren doen momenteel hun best om een ​​zet te doen, maar blijven tekortschieten. De steun boven $ 45k is echter niet zo sterk als je zou denken en kan makkelijk wegsmelten bij koersdruk met een hoog volume. De trage start van 2022 was ook verontrustend voor de stieren en ze zouden op korte termijn kunnen toegeven. Lange termijn indicatoren, waaronder accumulatie buiten beurzen, naderen echter recordniveaus en ook de openstaande rente op futures neemt aanzienlijk toe. Dus een mogelijke prijsuitbraak kan ook plaatsvinden, maar verschillende belangrijke weerstanden moeten door de stieren worden overwonnen om dat te laten gebeuren en Bitcoin heeft de afgelopen twee maanden laten zien er moeite mee te hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 877 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 39,44%, wederom onder de 40%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel, maar sommigen stijgen onverstoorbaar verder

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur over het algemeen stabiel, maar sommigen slaagden erin om winst te boeken. Ethereum (ETH, 2%), Chainlink (LINK, 3%) en Uniswap (UNI, 1,5%) boekten allemaal lichte winsten. De meeste andere altcoins bleven stabiel.

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws….

De hoeveelheid Bitcoin op exchanges bereikt nieuwe dieptepunten

Bitcoin-exchangereserves bereiken nieuwe dieptepunten volgens analyses van CryptoQuant. De niveaus stabiliseerden rond de start van het nieuwe jaar, maar zetten nu hun negatieve trend voort. Deze uitstroom van Bitcoin van grote beurzen laat zien dat beleggers het nog steeds kopen en in lange termijn portefeuilles stoppen.

Dit, in combinatie met een toenemende open interst bij de futures, grote aankopen van walvissen en enthousiasme van handelaren, tonen aan dat een aanzienlijke koersstijging kan worden verwacht. De huidige setup is echter op de korte termijn behoorlijk bearish.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram