Skip to main content

Bitcoin nieuws

Twee Bitcoin koers voorspellingen voor 2022 en El Salvador bevestigt uitgifte van Bitcoin-obligaties

 

De mede-oprichter van Nexo en Goldman Sachs hebben ieder individueel een Bitcoin koers voorspelling gedaan voor 2022. Hoewel ze allebei een prijs van 100.000 USD hebben voorspeld, verschillen ze van mening over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de leidende cryptovaluta deze mijlpaal kan bereiken.

Antoni Trenchev, de mede-oprichter van Nexo en een toonaangevende cryptogeldschieter, voorspelde de BTC koers in een gesprek met CNBC. Volgens Trenchev zal Bitcoin (BTC) waarschijnlijk voor eind juni 2022 de 100.000 dollar bereiken.

Op het moment van schrijven had Nexo meer dan 13 miljard USD aan activa onder beheer (AUM) en verstrekte leningen ter waarde van meer dan zes miljard USD.

Trenchev baseert zijn voorspelling op wat hij 'eenvoudige redenen' noemt. Een van de redenen is dat bedrijven steeds meer aangetrokken worden tot Bitcoin en dat ze in toenemende mate de leidende cryptocurrency op hun balans zetten. Microstrategy, een beursgenoteerd bedrijf, heeft bijvoorbeeld al meer dan 124.000 BTC’s en ook Tesla heeft voor meer dan een miljard dollar aan BTC op de balans staan.

Andere tekenen wijzen op een verhoogde institutionele acceptatie van Bitcoin. In december sloegen Nexo en Fidelity Investments bijvoorbeeld de handen ineen om diensten voor het bewaren van cryptovaluta en andere cryptoproducten aan zakelijke beleggers te bieden.

Deze week merkte de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, op dat duidelijke regelgeving heel veel instellingen naar Bitcoin en andere crypto's zal leiden.

"Goedkoop geld" onderweg

Ten tweede ziet de Nexo-manager de invoer van "goedkoop geld" in het virtuele valuta-ecosysteem. De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs aangegeven van plan te zijn de rente in 2022 te verhogen. Sommige financiële analisten voorspellen dat de Fed de rente waarschijnlijk hoger zal optrekken dan de marktverwachtingen, maar hier zijn de meningen over verdeeld.

De Nexo-topman gaf commentaar op de verwachte renteverhoging. Volgens hem zal de verhoging een negatief effect hebben op de obligatie- en aandelenmarkt.

Trenchev merkte ook op dat BTC "aanzienlijk beter presteert" elke keer dat de gemeenschap het afschrijft. De directeur zag dergelijke gebeurtenissen in 2020 en 2021 toen de BTC koers met respectievelijk 1.000 en 63 procent steeg.

Trenchev beschouwt landen in "Latijns-Amerika [als] het uithangbord" voor crypto-adoptie en steeds meer zullen virtuele valuta waarschijnlijk "als wettig betaalmiddel" omarmen.

Goldman Sachs heeft ook een Bitcoin koers van 100.000 USD voorspeld. Dit blijkt uit een onderzoeksnota van Zach Pandl, het co-hoofd van de valutastrategie van het bedrijf.

Volgens Pandl moet de leidende cryptocurrency 50 procent van de "store of value-markt" beheersen om de $ 100K te bereiken. De executive van Goldman Sachs merkte ook op dat de prijs van Bitcoin van 100.000 USD een "jaarlijks rendement van 17-18%" vertegenwoordigt.

Bitcoin heeft 20% van de Store of Value-markt in handen

Pandl schat dat Bitcoin momenteel ongeveer 20 procent van de waardeopslagmarkt in handen heeft wanneer het wordt afgezet tegen goud, dat de resterende 80 procent in handen heeft.

In de onderzoeksnota voegde het zwaargewicht van de investeringsbank eraan toe dat de marktkapitalisatie van BTC waarschijnlijk zal toenemen naarmate meer investeerders zich aansluiten bij de crypto-trein en "mogelijk vanwege Bitcoin-specifieke schaaloplossingen."

Goldman erkende dat BTC "toepassingen" kan hebben buiten de 'store of value toepassing'. Volgens de investeringsbank helpt het echter om de "plausibele resultaten voor Bitcoin-rendementen" in te schatten door het naast edelmetaal te plaatsen.

 

Goldman merkte op dat Bitcoin in 2021 tot de best presterende activa behoorde. In zijn "2021 return scorecard" merkte Goldman op dat Bitcoin-investeerders in 2021 een ROI van 60 procent hadden. De volgende op de lijst was ruwe olie, die behaalde 55 procent, gevolgd door S&P, Russell 1000 Growth en Nasdaq, die respectievelijk 29, 28 en 28 procent stegen.

Terwijl de mede-oprichter van Nexo en Goldman hun licht lieten schijnen over de Bitcoin koers in 2022, kondigde El Salvador aan dat het verder gaat met plannen om Bitcoin-obligaties uit te geven. Om het proces op gang te brengen, bereidt het land ongeveer twintig wetsvoorstellen voor die door het Congres moeten worden besproken.

El Salvador is het eerste land dat een Bitcoin-obligatie uitgeeft

In een interview met een lokaal nieuwsstation onthulde Alejandro Zelaya, de minister van Financiën van het land, dat de wetsvoorstellen bedoeld zijn om de El Salvador Bitcoin-obligatie juridische steun te geven.

Het Midden-Amerikaanse land hoopt in 2022 obligaties uit te geven ter waarde van een miljard USD. Voor vijfhonderd miljoen USD aan obligaties zal worden gekoppeld aan de toonaangevende cryptocurrency, terwijl de andere helft BTC-mijnbouw zal financieren. El Salvador wil de obligaties ook gebruiken om een ​​door vulkanische warmte aangedreven Bitcoin City te bouwen.

De minister van Financiën merkte op dat het Midden-Amerikaanse land "het eerste land is dat een" obligatie uitgeeft die is gekoppeld aan Bitcoin.

Blockstream, een op Bitcoin gericht bedrijf, zal helpen bij het uitgeven van de BTC-obligatie. De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft overigens voor 2022 een ook een BTC-prijs van $ 100K voorspeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram