De Bitcoin koers zakt onder $43k en ook altcoins verliezen fors

 

Bitcoin handelt momenteel onder het $ 43k-niveau. Het grootste deel van de laatste 24 uur gebeurde er niet veel, maar op het laatste moment begon de Bitcoin koers toch nog een daling in te zetten onder de belangrijkste steun. Hoewel de daling zelf niet bepaald overtuigend was en de cryptocurrency nog steeds binnen bereik is van herstel, is de gemakkelijkste weg nu naar beneden en zijn de beren duidelijk in beweging gekomen. Altcoins boekten ook forse verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Goldman Sachs heeft verklaard dat Bitcoin in de toekomst $ 100.000 zou kunnen bereiken, maar alleen als het het aandeel van goud kan blijven opeten, de belangrijkste asset in de waardeopslagsector. Daarover later meer.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin staat nu op het laagste niveau sinds september 2020. Toen steeg het binnen de kortste keren weer naar nieuwe hoogten en wellicht gebeurt dat nu weer. Dit is een behoorlijk grote indicator die laat zien dat ondanks de huidige bearish setup, Bitcoin nog steeds kan terugveren.

In een bizar incident veroorzaakte in Kazachstan, de op een na grootste Bitcoin-mining natie ter wereld, opschudding in de cryptowereld en de politiek toen het zijn internet blokkeerde. Het land werd geconfronteerd met massale protesten die uiteindelijk leidden tot het aftreden van de belegerde regering. De situatie liep zo uit de hand dat de overheid internetbeperkingen moest opleggen aan de algemene bevolking. Dat was een flinke klap voor de crypto-miningsector, aangezien het land maar liefst 18% van de gehele crypto-hash-snelheid heeft, die daarbij een flinke klap kreeg.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over een nieuw Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) opnieuw uitgesteld. De laatste aanvraag was van de machtige New York Digital Investment Group (NYDIG) en zelfs toen werd het uitgesteld tot 16 maart later dit jaar. Hoewel de SEC Bitcoin Futures ETF’s in het land heeft toegestaan, is de langverwachte Bitcoin ETF zelf nog lang niet in de buurt, aangezien de SEC er de afgelopen paar maanden twee heeft afgewezen.

De EU roept op tot publieke input over hoe de gedecentraliseerde grootboektechnologie (DLT) het beste kan worden geïntegreerd in handel en afwikkeling. De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) roept op tot deze publieke participatie.

Uit een Twitter-enquête van de CEO van Airbnb blijkt dat gebruikers overwegend crypto-betalingsopties in de applicatie willen. De populaire verhuurservice heeft op dit moment geen dergelijke optie beschikbaar, maar het zal waarschijnlijk enige tijd duren om Bitcoin te adopteren.

Cryptocurrency-netwerk Solana (SOL) wordt geconfronteerd met nog een ander prestatieprobleem dat enkele dagen kan duren om op te lossen. Het Proof of History-netwerk kampt al geruime tijd met netwerkvertragingen en deze laatste werpt wederom een vraagteken op over de algehele voortgang van het netwerk.

De Bitcoin koers zakt onder $44k

Bitcoin zakte net publiceren van dit artikel onder $45k en bleef dalen tot het onder $43k was. De bearish beweging nam echter een adempauze op dat niveau, maar de beren zullen naar verwachting binnen de kortste keren terug zijn.

De afgelopen 24 uur begonnen met een BTC koers van ongeveer $ 46,2k. Het handelde de afgelopen 24 uur zijwaarts tot 20.00 uur toen de prijs agressief bergafwaarts begon te gaan. De koers zakte op een gegeven moment naar zo laag als $42,5k,waarna het weer wat opveerde.

De beren zijn duidelijk een nieuw offensief begonnen. Hoewel veel indicatoren groen knipperen, is de uiteindelijke prijs dat waar we het mee moeten doen. Gezien veel van de langetermijnindicatoren en kortetermijnsignalen die groen knipperen, zou de onderstaande beweging echter gemakkelijk een beartrap kunnen zijn en zou de koers zich opnieuw kunnen herstellen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 830 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 39,68%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat verliezen

Andere cryptocurrencies boekten aan het einde van de afgelopen 24 uur ook wat verliezen. Enkele grotere verliezers zijn Solana (SOL, -7%), Terra (LUNA, -8%), Polkadot (DOT, -8%), Avalanche (AVAX, -7%), Polygon (MATIC, -8,5%) en Crypto.com-coin (CRO, -9%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Goldman Sachs: Bitcoin kan een waardering van $ 100k bereiken

Investeringsbank Goldman Sachs heeft, in een recente nota die naar zijn investeerders is gestuurd, voorspeld dat Bitcoin een waardering van $ 100k zou kunnen bereiken, op voorwaarde dat het blijft vreten in de waardeopslagmarkt.

Volgens de opmerking van Goldman Sachs is de aangepaste marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 700 miljard, terwijl die van Goud ongeveer $ 2,5 biljoen is. Als Bitcoin ongeveer 50% van deze door goud gedomineerde markt wint, kan het stijgen tot net boven $ 100k. De schatting is echter voor de komende vijf jaar en aangezien er in die tijd veel kan veranderen, inclusief de prijs van goud, is het voor Bitcoin-stieren met name relevant voor de komende paar maanden, aangezien er nog steeds hoop is op een voortzetting van de in 2020 gestarte bull run.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram