Bitcoin zakt tot $ 42k waarna grote spelers beginnen met het kopen van de dip

 

De Bitcoin koers was eerder vandaag weer in beweging. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde op een gegeven moment tot $ 42k, voordat hij op het moment van schrijven weer tot bijna $ 44k herstelde. Altcoins boekten ook grote verliezen voordat ze zelf wat herstelden. Daarover later meer.

Verschillende spelers de cryptomarkt zijn gaan inkopen om te profiteren van de relatief lage prijzen. Michael Saylor en andere grote investeerders in crypto zullen naar verwachting ook snel genoeg weer grote aankopen aankondigen. Daarover later meer.

De inkomende burgemeester van New York, Eric Adams, die ermee heeft ingestemd om zijn salaris in Bitcoin te krijgen, heeft zijn volgers geadviseerd om de dip te kopen. Adams deed deze verklaring in een recent interview. Hij is nog maar kort burgemeester en heeft het BTC-salaris nog niet kunnen opnemen. Adams is de nieuwste generatie crypto-gebruikers die hun weg naar een openbaar ambt vinden en zo de digitale valuta promoten.

Miljardair-investeerder Ray Dalio, die Bitcoin eerder heeft geprezen, beveelt nu een redelijke 1-2% van de portefeuilletoewijzing in Bitcoin aan, in ieder geval voor elke belegger. De miljardair maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview. Hoewel een toewijzing van 2% weinig lijkt, kan het mogelijk honderden miljarden dollars aan nieuw kapitaal in de cryptosector brengen.

Nieuwe crypto-voorstander Kevin O'Leary gelooft dat er een kans is dat de Non Fungible Token (NFT) sector Bitcoin zelf daadwerkelijk kan inhalen. O'Leary is van mening dat de kracht van NFT's om fysieke activa te tokeniseren hen het voordeel geeft ten opzichte van alleen digitale cryptocurrencies. Hij gaat zijn crypto echter niet afstoten en zegt in beide te blijven investeren.

De politieke onrust in Kazachstan heeft tientallen doden geëist en ook het Bitcoin-netwerk aangetast. De voormalige Sovjetstaat heeft een meer dan levensgrote rol gespeeld in het BTC-mijnnetwerk en droeg op een gegeven moment maar liefst 18% van de totale hash-snelheid bij. De onrust van de afgelopen dagen heeft er uiteindelijk toe geleid dat de overheid de stekker uit het internet zelf heeft getrokken, waardoor een dramatisch verlies van de hash-snelheid op het Bitcoin netwerk is ontstaan, die werd berekend op ongeveer 13,5%.

Een Bloomberg-analist is van mening dat Bitcoin het beter zou kunnen doen dan aandelen en andere conventionele activa, zelfs als de Amerikaanse Federal Reserve echt werk gaat maken van het strakkere monetaire beleid, dat nu alleen nog met de mond wordt beleden.. Mike McGlone, de analist in kwestie die vaak pro-Bitcoin-sentimenten op het nieuwskanaal geeft, is van mening dat Bitcoin zich nu behoorlijk heeft gevestigd als een digitale reserve-activum en dat zou in zijn voordeel kunnen werken.

De Bitcoin koers daalt tot $ 42k en herstelt zich dan iets

De Bitcoin-beren hadden eerder vandaag een feestje toen de koers op een gegeven moment daalde tot ongeveer $ 42k. Dit is hetzelfde niveau als eerder vorige maand door de beren werd bereikt. Verdere verliezen waren echter moeilijk te behalen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,8k. Het ging meteen weer naar beneden en is daar nog steeds niet volledig van hersteld. Het bereikte een dieptepunt van $ 42,5k in een kwestie van een paar uur, maar kon niet verder gaan dan dat. Dit niveau bleef het laagste dat het gedurende deze tijd zou raken. Het schommelde even rond deze waarde voordat het een rustig herstel boekte, terug naar $ 43,5k aan het eind van de dag.

Deze beweging onder de belangrijkste steunniveaus werd verwacht nadat vorige week behoorlijk bearish was verlopen. De cryptocurrency kaatste echter terug van de huidige ultieme steun op korte termijn op $ 42k. Het is hetzelfde niveau dat de stieren vorige maand wanhopig verdedigden en dat deden ze nu dus opnieuw. De beren hebben echter weer wat vooruitgang geboekt en zouden de koers bij de eerste gelegenheid verder onder $ 42k willen trekken. Als de prijs onmiddellijk kan stijgen naar $ 47k en hoger, wordt de onderstaande beweging voorlopig geannuleerd, maar de stieren moeten dan wel wat meer kracht tonen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 822 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 39,61%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen en herstellen dan enigszins

Altcoins boekten wat verliezen toen Bitcoin haperde. Aan het eind van de dag slaagden ze er echter in een deel van die verliezen te compenseren. Toch was het over het algemeen een bearish dag op de markten en de totale marktkapitalisatie daalde voor het eerst in vele maanden onder de $ 2 biljoen. Ethereum (ETH, -5%) en Uniswap (UNI, -6%) behoorden uiteindelijk tot de grootste verliezers.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Grote spelers, waaronder Binance, kopen de Bitcoin-dip

Grote Bitcoin-spelers blijven de dip kopen. Onlangs hebben verschillende grote spelers, waaronder Binance zelf, gekocht. De crypto-beurs kocht de recente dip en voegde maar liefst 40.000 BTC toe aan zijn wallet. Het is vreemd om te zien dat een Bitcoin-exchange de dip op een grote manier koopt, maar dat is wat ze deden. Er is ook het probleem van het gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving over hoe ze deze aankopen kunnen doen. Binance bezit nu naar verluidt meer dan 116.000 BTC ($ 5,4 miljard), echt een enorm bedrag.

De op twee na grootste Bitcoin-walvis ter wereld is ook erg actief op de markt en heeft 551 extra BTC toegevoegd. Andere grote spelers zoals Michael Saylor van Microstrategy, Grayscale Bitcoin Trust en anderen zullen naar verwachting ook toeslaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram