Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt naar $ 41k en GameStop lanceert NFT-divisie en daarmee ook de aandelenkoers

 

Bitcoin had weer een dag met overwegend bearish actie. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde op een bepaald moment op de dag tot $ 41k, voordat hij weer iets herstelde tot ongeveer $ 42k op het moment van schrijven. Altcoins aan de andere kant hadden ook een slechte dag vol verliezen en de dominantie van Bitcoin herstelde daardoor wat. Daarover later meer.

Herinner je je Reddit's favoriete stonk GameStop nog? Ja, het videogamebedrijf dat begin 2021 een groot verhaal was. Hetzelfde bedrijf is nu in het nieuws omdat het een nieuwe Non Fungible Token (NFT)-divisie heeft onthuld. De aandelenkoers van GameStop steeg in een mum van tijd sterk en boekte op een gegeven moment maar liefst 22% winst voordat het het grootste deel van deze stijging weer verloor. Daarover later meer.

De beroemde Amerikaanse late night comedian Stephen Colbert heeft de spot gedreven met online oplichting en hoe gemakkelijk het is om er geld mee te verdienen. Hij behandelde onlangs de kwestie van de zwendel met muntjes op het tapijt met de naam Squid Token, wat een copycat-token was van de populaire Netflix-show. Het token bleek een voor de hand liggende zwendel te zijn en er ging meer dan $ 3 miljoen aan verloren. Colbert lanceerde voor de grap zijn eigen munt Colbert Coin en vertelde mensen om erin te investeren en beloofde plechtig dat ze hun geld zouden verliezen.

Een nieuw Europees PFP NFT-project boekt vooruitgang waardoor mensen hun idolen kunnen ontmoeten met behulp van de metaverse. Het idee is uniek, maar bij de meeste activiteiten zullen mensen de virtuele avatars van hun favoriete persoonlijkheden ontmoeten en geen echte mensen, want dat zou niet mogelijk zijn omdat één ding dat de Metaverse niet kan verlengen, de tijd is.

Sega heeft op basis van de respons op een gebruikersonderzoek bepaald dat hun inkomende rol m.b.t. NFT’s geen NFT-airdrops in Play to Earn-games zal omvatten. Dit model wordt steeds populairder in het digitale landschap naarmate NFT's steeds relevanter worden. Sommigen, zoals Sega-gebruikers, zijn echter van mening dat het overdreven is. Of misschien past Sega zich alleen maar aan aan de komende strenge regelgeving rond de NFT-sector.

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, kijkt naar andere manieren om de ETH-gaskostencrisis te helpen beheersen. Het op een na grootste cryptocurrency-netwerk heeft geprobeerd een model aan te nemen dat voor alle partijen werkt, maar heeft keer op keer met problemen te maken gehad. Buterin heeft nu het idee geopperd van een multidimensionale ETH-vergoedingenstructuur. Het valt nog te bezien hoe effectief deze laatste oplossing in de nabije toekomst zal zijn.

De Koreaanse smartphone- en elektronicagigant Samsung heeft een nieuwe metaverse winkel in Decentraland aangekondigd. De virtuele winkelervaring is gebaseerd op de exacte winkel in het vleesverwerkingsgebied van New York. Dit is momenteel een 3D-replica en een interactieve ervaring die waarschijnlijk in de nabije toekomst zal worden ontwikkeld.

De Bitcoin koers zakt naar $ 41k

Bitcoin verliest voor de derde dag op rij opnieuw wat waarde. De cryptocurrency bevindt zich momenteel in een verliezende curve onder $46k en er is nog geen bodem vastgesteld.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43,5k. Het schommelde enige tijd rond die waarde. Om 04:20 uur 's ochtends nam de digitale valuta echter opnieuw een steile duik naar beneden. Het bereikte een korte termijn dieptepunt van ongeveer $ 41,2k in het proces. Daarna herstelde Bitcoin zich gestaag naar $ 42.5k, maar zakte laat op de dag opnieuw terug, met een 24-uurs dieptepunt van $ 41k in het proces. Op het moment van publiceren zweeft de digitale valuta rond de $ 42k, maar het herstel mist ook maar enige verbeeldingskracht.

Bitcoin bevindt zich nog steeds in de verliezende fase en de bulls zijn momenteel wanorde. Ze moeten op dit moment eerst een prijsbodem definiëren en vervolgens naar een mogelijk herstel werken. Maar aangezien de beren nu blijkbaar de favorieten zijn, zullen ze het moeilijk hebben om dit te bereiken. Bitcoin zal daarom naar verwachting enige tijd in dit bearish gebied verblijven en dan herstellen in een nieuwe bullish fase. Op dit moment kijken de bulls naar $ 40k als de laatste lijn in het zand die ze met al hun kracht moeten verdedigen. Anders verschuift de lange termijn trend naar de beren en dat zal de balans van de markt aanzienlijk beïnvloeden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 787 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 40,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook zware verliezen. Ethereum (ETH, -8,5%), Solana (SOL, -10%), Terra (LUNA, -12%), Avalanche (AVAX, -9%), Polygon (MATIC, -7,5%), Crypto.com Coin ( CRO, -8,5%) en Uniswap (UNI, -9%) behoorden tot de grote verliezers van vandaag.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

GameStop stijgt en daalt abrupt doordat NFT Divisie wordt aangekondigd

GameStop, het bedrijf achter de enorme beurspomp-saga van 2021, is weer in het nieuws. Het bedrijf kondigde het besluit aan om in de NFT-sector te stappen en de aandelenwaarde schoot onmiddellijk in een mum van tijd met meer dan 22% omhoog. De totale nettostijging aan het einde van de dag was echter minder dan 5% omdat de koers opnieuw kelderde.

De beruchte saga van GameStop was een van de belangrijkste verhalen van 2021. Eigenlijk was een groep Redditors boos op een grote investeringsbank die short ging op de GameStop-aandelen en ze wilden de bank een lesje leren. Ze smeedden openlijk een plan om de koers van het aandeel zo hoog op te pompen dat ze zelf enorm veel winst zouden maken en de positie van de investeringsorganisatie zouden verpesten. Dat hebben ze bereikt. Nu lijkt het erop dat GameStop weer in het nieuws wil komen, maar ze waren lang niet zo succesvol als eerder dit jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram