Altcoin Nieuws – De best presterende altcoins corrigeren het hardst
Het was zeker geen goede start van het jaar voor crypto-investeerders. In plaats van een enorme bull run waar we allemaal op hadden gehoopt, bracht de eerste week van 2022 ons een enorme crash op de cryptocurrency-markt. Bitcoin is gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2021 en de koersen van veel populaire altcoins hebben de BTC koers daarin gevolgd. Maar hoewel de meeste altcoin-enthousiastelingen niet veel hebben om blij mee te zijn, slaagden sommige alternatieve cryptocurrencies erin om ondanks de berenmarkt indrukwekkende winsten te behalen.
Laten we eens kijken wat de altcoins hebben gedaan in de eerste week van 2022!
Best presterende activa van december wissen de meeste van hun winsten uit
De Bitcoin-crash trof bijna alle altcoins, maar de cryptocurrencies die het hardst werden getroffen, waren degenen die de meest spectaculaire winsten boekten in de laatste paar maanden van 2021. Het lijkt erop dat de bull-run in deze activa van zeer korte duur was, en dat de prijsverhogingen van november en december van het afgelopen jaar binnenkort worden teruggedraaid, of in sommige gevallen al zijn teruggedraaid.
Onder de munten die het meest werden getroffen, zijn spelgerelateerde tokens. Gaming-crypto's zijn in het laatste kwartaal van 2021 enorm gestegen, aangewakkerd door een metaverse hype, maar zijn de afgelopen 7 dagen drastisch in prijs gedaald. De koers van Gala (GALA) daalde met bijna 22%, Axie Infinity (AXS) met 17,5%, The Sandbox (SAND) met meer dan 15% en Decentraland (MANA) met meer dan 12%.
Andere altcoins die voorheen de beste presteerders waren, zijn nu de grootste verliezers. SushiSwap (SUSHI) is met meer dan 18% in waarde gedaald, Polygon (MATIC) met bijna 14%, Loopring (LRC) met meer dan 13% en Zcash (ZEC) met bijna 11%.
Een woord van vermelding moet gaan naar Shiba Inu (SHIB), dat de afgelopen maanden consequent een van de slechtst presterende activa in het ecosysteem is geweest. Deze week was niet anders: de SHIB koers is met 11% gedaald tot minder dan $ 0,0003, waardoor de droom om "een nul te verliezen" een verre herinnering is voor de fans van de meme-token die nog steeds proberen hun verliezen het hoofd te bieden.
Cosmos wint massaal, maar kan het de top 10 binnengaan?
Ondanks de berenmarkt zijn sommige altcoins de afgelopen 7 dagen enorm gegroeid. De meest succesvolle was Cosmos (ATOM). De ATOM koers is met meer dan 32% gestegen, waardoor Cosmos nu een van de 25 grootste cryptocurrencies is op basis van marktkapitalisatie.
Het succes van Cosmos bewijst dat projecten met sterke technologische fundamenten en een effectief ontwikkelingsproces kunnen gedijen, zelfs als het marktsentiment bearish is. In tegenstelling tot veel rally's die voornamelijk worden ingegeven door hype, wordt de prijsstijging van ATOM veroorzaakt door belangrijke technologische doorbraken.
Onlangs hebben Cosmos-gebruikers kennis gemaakt met Evmos - een EVM (Ethereum Virtual Machine) die het Cosmos-ecosysteem cross-chain interoperabiliteit biedt die gemakkelijke overdracht van activa tussen Cosmos en Ethereum mogelijk maakt. Maar dat is niet het einde van het goede nieuws voor ATOM-investeerders. Cosmos is van plan binnenkort een enorme upgrade genaamd Theta uit te rollen, die de functionaliteit van ATOM (inclusief NFT-ondersteuning) aanzienlijk zal vergroten en de Cosmos koers zeer waarschijnlijk nog hoger kan maken.
Wat is er eigenlijk aan de hand met SOL? Solana CEO ontkent de meldingen van een DDoS-aanval
Op dinsdag 4 januari ondervonden Solana-gebruikers in veel gevallen enorme problemen, waardoor ze helemaal geen SOL-transacties konden verzenden. Coinbase, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, waarschuwde zijn klanten dat Solana "netwerkbrede verslechterde prestaties" heeft.
Na 5 uur was de situatie verholpen. Ondertussen speculeerden Solana-gebruikers dat de oorzaak van de problemen een DDoS-aanval zou kunnen zijn. De CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, heeft het echter ontkend: volgens Yakovenko was Solana down vanwege "enige congestie als gevolg van verkeerd gemeten overgangen".
De storing op dinsdag was de tweede uitvaltijd van de SOL in de afgelopen maanden. Eerder was Solana in september 2021 offline, toen het netwerk ruim 18 uur volledig onbruikbaar was.
Volgens blockchain-experts is de wortel van alle problemen van Solana hetzelfde: het opofferen van decentralisatie om snellere transacties en lagere kosten te bewerkstelligen. Als een van de meest gecentraliseerde zakelijke blockchains ter wereld, lijkt SOL veel kwetsbaarder dan traditionele gedecentraliseerde netwerken zoals Bitcoin of Ethereum. Of Solana Labs in staat zal zijn om de problemen op te lossen of niet, het lijkt er absoluut op dat de berichten dat SOL de "Ethereum Killer" zou zijn, sterk overdreven waren.