Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin test steun op $ 40.000 terwijl Paypal geruchten over Stablecoin bevestigt

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel net boven de steun van $ 40k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verloor voor de vierde dag op rij toen de koers 4 maandelijkse dieptepunten bereikte. Altcoins daalden later op de dag ook aanzienlijk in waarde, na de worsteling van BTC.

Betalingsgigant Paypal wil de stablecoin-markt betreden. Het gerucht ging dat het bedrijf al enige tijd aan een stablecoin werkte, maar er werd geen sterk bewijs over de kwestie gepresenteerd. Een ontwikkelaar zag onlangs echter iets in de iPhone-app van Paypal dat er niet hoorde te zijn. Daarover later meer.

De toename van het gebruik van stablecoins geeft ruimte aan speculatie dat overregulering van de cryptosector veel bedrijven dwingt om in de stablecoin-business te stappen. Voorbeeld, Paypal’s eigen stablecoinproject. Nu de focus van overheden zich echter ook op stablecoins begint te richten, is het idee om een ​​tijdje stablecoins te bezitten ook niet zo aanlokkelijk voor investeerders en kunnen ze wellicht terugkeren naar cryptocurrencies.

Experts en topprofessionals die in de crypto-sector werken, wegen af ​​hoe regeringen over de hele wereld de groeiende sector willen reguleren. De meesten van hen hoopten dat staatsinstellingen eindelijk digitale valuta zouden gaan reguleren, maar dit was wellicht wishful thinking want de staat zal waarschijnlijk zijn controle over de digitale valuta-economie aanscherpen.

De Amerikaanse president Joe Biden stuurt de nominaties van de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) ter goedkeuring naar de senaat. Biden heeft de mogelijkheid om de hele CFTC volledig vorm te geven met deze nominaties en daarmee een deel van de regelgevende vooruitzichten voor de digitale valutasector. CFTC is al jaren zachter voor de digitale valutasector, maar nu zou dat in de nabije toekomst ook kunnen veranderen.

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin is onlangs weer in het nieuws geweest. Hij gaf een categorische duim omlaag naar cross-chain-applicaties met het op een na grootste digitale valutanetwerk. Hij is van mening dat het bekend is dat dergelijke cross-chain-bruggen beveiligingsfouten hebben en daarom was zo'n idee over het algemeen niet erg goed. Hij suggereerde ook dat native assets binnen hetzelfde netwerk zouden moeten worden gehouden, zoals Ethereum in Ethereum en Solana in Solana, omdat dat het een natuurlijke immuniteit geeft tegen een 51% aanval.

Bitcoin test de $ 40k-steun nu de beren doorpakken

Bitcoin testte vandaag de belangrijke steun van ongeveer $ 40k. De cryptocurrency hield het het grootste deel van de dag over het algemeen langzaam en vlak, maar maakte uiteindelijk een grote daling net voor de tijd van publiceren. Nu zien de zaken er opnieuw bearish uit en vandaag is het de vierde dag op rij dat de koers verder naar beneden zakt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41,8k. Het handelde lange tijd zijwaarts, vaak stijgend tot $ 42k en dan weer crashend terug naar $ 41k. Dit heeft het meerdere keren gedaan. Rond 16.00 uur begon de koers echter weer te dalen. Het zakte naar een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 40,5k voordat hij iets herstelde tot $ 40,9k.

Bitcoin bevindt zich nu in bearish gebied. De cryptocurrency handelt in de richting van een beweging onder $ 40k. De algemene Bitcoin-indicatoren zijn echter nog steeds behoorlijk bullish en dat heeft het op dit moment tot een zeer interessante beproeving gemaakt. De bulls zijn in wanorde en moeten een beweging onder de $ 40k met alle middelen voorkomen en als het gebeurt, laat het dan daar nooit consolideren. De beren daarentegen hebben het voordeel en zijn nu op zoek naar de beslissende prijsdaling. De komende dagen zullen waarschijnlijk zeer interessant zijn voor de digitale valutasector.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 776 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 40,72%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies trokken hun respectievelijke koersen terug, in de meeste gevallen meer dan Bitcoin. De grootste verliezers waren Ethereum (ETH, -4,5%), Binance Coin (BNB, -6%), Cardano (ADA, -6%), Terra (LUNA, -9%), Polkadot (DOT, -7,5%), Avalanche (AVAX, -7%), Shiba Inu (SHIBA, -6,5%), Polygon (MATIC, -7,5%) en Chainlink (LINK, -9%). Ze boekten allemaal aanzienlijke verliezen.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Paypal bevestigt dat Stablecoin in de maak is

Paypal, de bekende leverancier van betalingsoplossingen, heeft eerdere berichten bevestigd dat het zijn eigen, aan USD gekoppelde, stablecoin wilde lanceren. Dit wordt de eerste dergelijke stap van het bedrijf en dat heeft voor enige opwinding rond het bedrijf gezorgd.

Het bedrijf bevestigde dit nadat een ontwikkelaar nieuwe stablecoin-gerelateerde code had ontdekt in zijn Apple App Store-app. De ontwikkeling was al geruime tijd aan de gang en zou bijna voltooid kunnen zijn. Wat het complexer heeft gemaakt, is de steeds agressievere houding van regeringen ten opzichte van stablecoins en Paypal is van mening dat het het water heel lichtjes moet betreden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram