Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder de $40.000 maar herstelt weer snel naar $41.5k

Bull vs Bear 

Bitcoin is momenteel verwikkeld in een serieuze strijd tussen de stieren en de beren. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie leed eerder op de dag opnieuw een aanzienlijk prijsverlies. Ondanks het herstel daarna tot $ 41.5k, hangen de bearish wolken nog steeds boven de digitale valuta. Altcoins daarentegen boekten in het weekend nog grotere verliezen toen ze BTC de afgrond in volgden. Daarover later meer.

Ander nieuws, de populaire Nederlandse handelaar en analist Michael Van de Poppe voorspelt dat de Bitcoin koers verder kan dalen. Hij postte dat de meeste investeerders geloven dat er nog wat potentieel is in deze bearish beweging en daarom willen ze inspringen als de prijzen nog verder dalen. Hij is van mening dat angst de verdere daling van de digitale valuta versnelt. Daarover later meer.

Miljardair investeerder Bill Miller zet groot in op Bitcoin. De doorgewinterde financiële speler heeft aangekondigd dat hij op dit moment meer dan 50% van zijn vermogen in de digitale valuta heeft geïnvesteerd. Hij beschouwde zichzelf eerder als een Bitcoin-waarnemer, maar nu hij het ongelooflijke potentieel van de sector in overweging heeft genomen, is hij nu een volwaardige Bitcoin-stier en heeft hij de helft van zijn vermogen aan Bitcoin toegewezen.

Een Spaans parlementslid is van mening dat de chaotische situatie in Kazachstan ertoe leidt dat de regering kan proberen een deel van de cryptominers naar het Iberische schiereiland te lokken. Kazachstan kent meer dan een week van geweld waarbij honderden demonstranten en regeringsfunctionarissen zijn omgekomen. Als gevolg van dit straatgeweld zijn internet en energiediensten in het land gesaboteerd en daarmee is ook de crypto-mining industrie tot stilstand gekomen.

Volgens een recent Bloomberg-onderzoek is Binance CEO Changpeng Zhao de rijkste persoon in de crypto-scene en stijgt hij ook hard binnen de grotere lijst van zeer vermogende personen. De jonge techneut en cryptopionier uit Hong Kong is volgens dit onderzoek nu een enorme $98 miljard waard. Binance blijft een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, maar wordt nu geconfronteerd met toenemende terugslag door regelgeving in verschillende landen.

De politie in Kosovo is bezig met het opsporen van cryptocurrency-mijnbouwapparatuur. De stap komt nadat de energie-uitgehongerde natie wordt geconfronteerd met stroomuitval door meldingen van buitensporige cryptomining die onder de radar plaatsvindt.

Bitcoin koers zakt tijdelijk onder $ 40k

Bitcoin had over het algemeen een traag weekend, maar op maandag begon het weer op te warmen. De cryptocurrency daalde tot onder $40k voordat het snel herstelde. De beren kunnen echter blij zijn met deze beweging, ook al konden ze het niveau onder $ 40k niet volhouden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 42,5k. Het vertoonde een lichte neerwaartse trend, maar stabiliseerde rond middernacht rond de $42k-waardering. Daarna bleef de digitale valuta ongeveer 12 uur levenloos. Om 11.50 uur 's middags begon Bitcoin opnieuw een prijsdaling te registreren. Het ging eerst naar $ 41k en vervolgens naar $ 40k. Eindelijk, in een snelle beweging, bereikte de cryptocurrency opnieuw het niveau onder $ 40k voordat hij er snel uit herstelde. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 41,5k.

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een forse prijsdruk door de beren. Dit is heel anders dan eerdere prijsdalingen, aangezien de koers constant in waarde is gedaald en gedurende deze tijd is blijven dalen. Technisch gezien heeft de cryptocurrency op dit moment geen bodem die goed ingeburgerd is en de koers zou verder naar beneden kunnen gaan. Een beweging onder de $40k zou echter verwoestend kunnen zijn voor de stieren en het zal moeilijk voor hen zijn om te herstellen als de digitale valuta een beslissende stap onder deze waarde zet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 780 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten nog grotere verliezen dan die van Bitcoin. Ethereum (ETH, -5%), Solana (SOL, -8%), Cardano (ADA, -6.5%), Terra (LUNA, -6.5%), Polkadot (DOT, -7%), Avalanche (AVAX, - 8,5%), Dogecoin (DOGE, -7%), Shiba Inu (SHIBA, -8,5%), Polygon (MATIC, -5,5%) en Uniswap (UNI, -7,5%) boekten allemaal grote verliezen.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Michael Van de Poppe gelooft dat Bitcoin verder kan, maar dat het zich daarna zal herstellen

De bekende Nederlandse crypto-analist Michael Van de Poppe heeft een duister beeld geschetst voor de Bitcoin koers de komende tijd. De kern van zijn standpunt is dat, aangezien de markt consequent naar beneden gaat, veel beleggers denken dat deze verder zou kunnen dalen, en dat zou dus kunnen betekenen dat ze nog steeds wachten op de dip om te kopen.

Daarom is hij van mening dat de digitale valuta op korte termijn verliezen kan blijven boeken. Op de lange termijn meent de Poppe echter dat Bitcoin nog een comeback kan maken voordat de cryptowinter zich daadwerkelijk aankondigt. Hij ziet dus nog geen einde van de huidige bull-cyclus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram