Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt boven $ 42k, terwijl NFT’s record omzet genereren ondanks crypto-slowdown

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel boven $ 42,5k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie laat wat herstel zien wat lijkt op een reactief herstel na de dip onder $ 40k. Altcoins boekten ook wat herstel, velen van hen overtroffen BTC opnieuw. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grootste NFT-handelsplatform OpenSea is klaar voor een recordmaand, ondanks de recente vertraging in de cryptowereld. Er zijn veel redenen waarom de NFT omzetten blijven stijgen, ondanks een grote inzinking in de meeste markten over de hele wereld. Daarover later meer.

Het Noord-Afrikaanse land Marokko wordt het regionale knooppunt in crypto-adoptie. Dit is interessant om te zien, aangezien de monarchie het gebruik van de digitale valuta officieel heeft verboden en er aanzienlijke boetes mee gemoeid zijn. Ondanks dit alles staat het land volgens schattingen van Triple A in de top 50 van de wereld als het gaat om het bevolkingspercentage dat crypto bezit

Het Amerikaanse congres staat op het punt om nieuwe crypto-regelgeving te implementeren voor het het hele land. Mike Crapo, de senator uit Idaho, bekritiseerde het recente gebrek aan vooruitgang van de Amerikaanse Federal Reserve Bank (ook bekend als de Fed) en haar voorzitter Jerome Powell. Die beloofde een gedetailleerd rapport en dat komt waarschijnlijk pas over een paar weken.

De Iraanse regering is dicht bij het toestaan ​​van cryptobetalingen voor internationale handel. Het omstreden land, dat gebukt gaat onder een zwaar internationaal embargo, is in gesprek met de VS en andere belangrijke regeringen over de hele wereld om de verlammende sancties op te heffen. Tegelijkertijd bekijkt het echter andere opties om betalingen te accepteren, voor het geval  de gesprekken op een mislukking uitdraaien.

Uit een recent onderzoek van JP Morgan blijkt dat beleggers op Wall Street niet geloven dat Bitcoin in de nabije toekomst tot $ 100k kan stijgen. De overgrote meerderheid van de wall streeters is van mening dat de digitale valuta in de nabije toekomst niet zo hoog zal worden als $ 100k, terwijl slechts 5% gelooft dat dit wel het geval zal zijn.

De ex-CEO en oprichter van Twitter, Jack Dorsey, wil investeren in de cryptominingsector, zo blijkt uit recente vacatures. De miljardair-oprichter van het microblogging-platform heeft altijd een direct belang in de crypto-sector behouden en bezit naar verluidt een aanzienlijke hoeveelheid crypto. Nu is hij van plan om via zijn bedrijf Block (voorheen Square) de beste ASIC's voor Bitcoin-mining te ontwikkelen.

De bekende podcaster en commentator Joe Rogan heeft hoge verwachtingen van Bitcoin en de cryptosector in het algemeen. Volgens zijn laatste podcast zal de digitale valutascène vanzelf uit elkaar vallen of de mensheid een betere manier van leven geven.

De Bitcoin  koers herstelt tot boven $ 42k

Bitcoin heeft zich enigszins hersteld van zijn recente dip onder $40k en staat nu ongeveer 7% hoger dan dat recente lage niveau. Op het moment van schrijven is de digitale valuta gestegen tot ongeveer $ 43k en het kan proberen deze winsten te consolideren door verder naar boven te gaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41,3k. Het steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 42k en bracht het grootste deel van de dag rond dat niveau door. Echter, net rond de tijd van publiceren, steeg de digitale valuta sterk en klopt nu aan de poorten van $ 43k.

Hoewel het herstel eerder vandaag gunstig was, is het over het algemeen nog steeds vrij zwak. De cryptocurrency daalde tot een dieptepunt van ongeveer 4 maanden en zelfs toen was de koerswinst zwak. De stieren moeten harder hun best doen om op zijn minst rond de $ 46k te komen. Anders is dit herstel voor niets geweest en kunnen de beren vrij gemakkelijk een comeback maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 812 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen sterker dan Bitcoin

Andere cryptocurrencies boekten ook flink herstel en vaak beter dan dat van BTC. Grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 10%), Cardano (ADA, 6.5%), Terra (LUNA, 8.5%), Polkadot (DOT, 10%), Polygon (MATIC, 13%) en Near Protocol (NEAR, 10%) die voor het eerst de crypto top 20 betrad.

NEAR koers grafiek 

In ander nieuws…..

NFT's blijven records breken en negeren het bearish sentiment op de cryptomarkt

De NFT-sector boekt aanzienlijke groene cijfers en vertoont geen tekenen van vertraging. De grootste markt voor deze digitale verzamelobjecten heet OpenSea en die ligt op koers om het hoogste maandelijkse volume ooit neer te zetten. Er wordt verwacht dat voor meer dan $ 6 miljard aan deze digitale tokens op het platform zullen worden verhandeld.

Dit is nog een indicatie dat de NFT-sector onafhankelijk van de grotere digitale valutasector groeit. Dit komt doordat, hoewel de NFT-scène afhankelijk is van blockchains en dergelijke, het in wezen een heel andere sector is, die daarom ook zeer contrasterende cijfers publiceert. Verwacht dus dat de NFT-markt in de nabije toekomst steeds meer zal loskoppelen van de cryptocurrency-markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram