Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Short Traders verliezen meer dan $ 25 miljoen in 24 uur en IMF-economen vrezen de toegenomen ​​BTC-aandelencorrelatie

depressieve bitcoin trader achter scherm 

Handelaren in cryptovaluta-futures die anticipeerden op een koersdaling, leden verliezen van meer dan 80 miljoen USD binnen 24 uur nadat de cryptomarkt zich tegen hun verwachtingen in omhoog bewoog. Van dit bedrag werd meer dan 25 miljoen US dollar getraceerd naar handelaren die interactie hadden met BTC-futures.

Volgens gegevens van Coinglass verwachtte ongeveer 64 procent van de handelaren dat de koersen zouden dalen. De gegevens gaven ook aan dat degenen die op de lagere koersen gokten, te maken kregen met liquidaties ter waarde van ongeveer 45 miljoen USD.

Tijdens de Aziatische handelsuren op woensdag bereikte de Bitcoin koers $ 43K, waarbij altcoins met meer dan 15 procent stegen.

De piek viel samen met Jerome Powell, hoofd van de Federal Reserve van de Verenigde Staten, die aangaf dat de VS het tempo van de krimp van haar balans in 2022 zou kunnen versnellen.

Een deel van crypto-investeerders beschouwt Bitcoin als een goede afdekking tegen inflatie. De plotselinge stijging van de cryptokoersen overrompelde de meeste handelaren echter. Op Binance verloren handelaren 15 miljoen USD, terwijl die op OKEx 11 miljoen USD aan liquidaties te verwerken kregen.

Meer dan 40.100 handelaren geliquideerd, $ 123 miljoen verloren binnen 24 uur

Ongeveer 60 procent van de BTC-handelaren op de twee crypto-handelsplatforms speculeerde op een koersdaling. Afgezien van BTC-handelaren, verloren Ethereum (ETH)-handelaren ook ongeveer 31 miljoen USD verdeeld over degenen die verwachtten dat de prijs zou dalen (shorts) en degenen die wedden op een prijsstijging (longs).

 

Op het moment van schrijven zijn de afgelopen 24 uur meer dan 40.100 handelaren geliquideerd. De liquidaties bedroegen ongeveer 123,35 miljoen USD.

In de afgelopen 24 uur hebben BTC-handelaren 34,38 miljoen dollar verloren. De liquidaties waren verdeeld over shorts en longs, waarbij het meeste gebeurde op Binance, Huobi, FTX, OKEx en Bybit.

BTC-aandelencorrelatie kan schadelijk zijn voor de wereldwijde financiële stabiliteit

Terwijl cryptobeurzen longs en shorts liquideerden, hebben IMF-economen onthuld waarom een ​​BTC-aandelencorrelatie schadelijk kan zijn voor de wereldwijde financiële stabiliteit.

 

In het verleden waren cryptocurrencies zoals Bitcoin zwak gekoppeld aan traditionele markten zoals aandelen. De link is echter sterker geworden na de Corona-pandemie.

Volgens financiële analisten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan het fenomeen wijzen op dreigende problemen.

Er komt een besmetting

In een blogpost merkten de economen Tara Iyer, Adrian Tobias en Mahvash S. Qureshi op dat een "verhoogde" correlatie tussen de twee markten "de overdracht van schokken mogelijk maakt die de financiële markten destabiliseren". Dientengevolge zal er besmetting zijn "op de financiële markten".

De drie IMF-economen suggereerden dat regelgevers een regelgevend kader zouden moeten ontwerpen dat wereldwijd moet worden gevolgd om een ​​waarschijnlijke besmetting te voorkomen.

Een recent rapport gaf aan dat de leidende cryptocurrency en de S&P 500 een linkcoëfficiënt hebben van ongeveer 0,61 terwijl die van Bitcoin en Nasdaq 0,58 bedroeg. Merk op dat de waarden worden uitgedrukt tussen -1 en +1. Hoe dichter ze bij de positieve kant zijn, hoe sterker de band en vice versa.

Behalve dat ze synchroon lopen met de aandelenmarkt, zagen de economen ook een groeiende band met nieuwe markten. Ze registreerden bijvoorbeeld een correlatiecoëfficiënt van 0,34 tussen Bitcoin en dergelijke markten.

Hoewel financiële toezichthouders greep hebben op de aandelenmarkt, moeten de meeste landen nog duidelijke regelgevingsrichtlijnen geven om het virtuele valuta-ecosysteem te besturen.

De IMF-analisten merkten ook op dat cryptocurrencies uit de schaduw zijn gekropen en "niet langer aan de rand van het financiële systeem" staan. Volgens hen zouden regelgevers moeten overwegen om te definiëren hoe traditionele financiële instellingen zoals banken om kunnen gaan met virtuele valuta.

Een gebrek aan dergelijke voorzieningen, waarschuwen de economen, zal de link tussen crypto en de aandelenmarkt versterken “vooral in landen met wijdverbreide crypto-adoptie”.

Ze voegden eraan toe dat regelgevers maatregelen moeten nemen "om de snelle ontwikkelingen in het crypto-ecosysteem en de risico's die ze creëren te volgen en te begrijpen."

Coinbase wordt 28 dagen stopgezet

Ander nieuws: Coinbase, een toonaangevende crypto-exchange in de VS, heeft aangekondigd dat "bijna het hele bedrijf zal sluiten" gedurende in totaal 28 dagen per jaar om het personeel de kans te geven zich weer op te laden. De 28 dagen worden verdeeld over 4 periodes (om de 3 maanden) van een week. Dit werd onthuld door L.J Brock, de chief people officer van de exchange.

Coinbase merkte op dat, hoewel dit "als veel vrije tijd" klinkt, het een cruciaal element is om ervoor te zorgen dat het groeipercentage van het crypto-handelsplatform "duurzaam is voor de lange termijn". De exchange zal wel gewoon open blijven voor klanten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram